Care-i faza cu inspirația și alte baliverne de a lui Zeynep

66 20 5
                                    


     Ei bine, a venit vremea! Eu sunt Zeynep, iar fără alte întreruperi, să-i dăm bice!

     Oricine poate scrie. Însă, tristul adevăr e că nu toată lumea poate scrie bine. Bineînțeles, te poți perfecționa, dar dacă nu vrei, pur și simplu nu poți.

     Dar dacă poți, și mai și vrei?

     Ei bine, atunci, dragul meu cititor– sper că viitor scriitor –ai nevoie de o idee. „O idee unică și nemaivăzută, nescrisă de nimeni", ar zice unii, dar eu nu cred că e chiar așa. Nu trebuie ca totul să fie 100% original și perfect, iar în principal nici nu poate fi, deoarece, cel puțin eu, îmi culeg ideile din surse de inspirație, mai nou, una singură, de care sunt foarte mândră.

     Îmi pare rău că voi face această comparație, dar ăsta este modul în care văd eu toată ideea asta de a-ți găsi inspirația. Un bulimic poate voma automat. Însă, înainte de a ajunge sa faza asta, are nevoie de ceva ajutoru. Ei bine, așa e și cu arta. La început, poate trebuie să asculți niște muzică ca să-ți vină. Apoi, poate ai nevoie doar de un fragment. Apoi, de un fragment și mai mic, până când reușești să cânți melodia fără să o asculți înainte.

     Vă zic sincer, habar nu am de unde îmi luam la început eu inspirația. Uneori doar mă trezeam uitându-mă la lucruri uimitoare, venindu-mi cele mai atroce idei. Nu trebuie să căutați inspirația, cel puțin eu așa cred. Inspirația o veți găsi în cele mai ciudate lucruri posibile, la care nu v-ați fi gândit vreodată să vă uitați ca să vină. Iar când o găsești, nu o absorbi. Las-o pe ea să te absoarbe.

     Cel mai frumos moment din viața mea, a fost atunci când am realizat că pot găsi inspirație în mine. Că eu, ca persoană fizică, dar și ca spirit sunt inspirație.

     În momentul în care vei realiza că și tu ești inspirație, poate, doar poate vei găsi ideea perfectă pentru tine. Și nu zic poate pentru că nu mă încred în voi, ci pentru că azi ai o idee bună, dar mâine, mâine vei putea avea o ideea bestială! Doar trebuie să aștepți.

     Până data viitoare, v-am pupat!

Watch my world burn// sfaturiWhere stories live. Discover now