(4) 2. Een prank uithalen

661 48 12
                                    

Ik ben erachter gekomen dat ik het best ben in Toverdranken en verder ook best wel goed ben in de andere vakken, maar echt niks, maar dan ook echt niks van Voorspellend Rekenen kan. Het vak moet logisch zijn, maar er zit gewoon geen logica aan vast. Ik loop alleen door het kasteel, omdat de andere al uit waren en ik nog een vak had. Ik wil bijna de hoek omslaan als ik voor me de jongens zie lopen. 'Heyyy Guyysss!' zeg ik en verschrikt draaien ze zich om. 'Wat doe jij nou hier?' vraagt James. 'Weglopen van de verschrikkelijke les die ik net had. Wat doen jullie hier?' vraag ik. Ze zeggen niks en kijken elkaar aan waardoor ik mijn armen over elkaar leg en ze streng aan kijk. 'Je mag mee, als je niks zegt.' zegt Sirius en ik knik en volg ze. 'We gaan een prank uithalen met Slytherin.' zegt Remus zachtjes. 'Cool.' zeg ik en luister naar het plan van de jongens.

'Sirius de verf.' 'Heb ik.' 'Remus de kwasten?' 'Heb ik mee.' 'Jongens ik vroeg me dus zeg maar af...' en de jongens draaien zich om. 'Als er iemand binnen is ziet die persoon je toch. Ik heb niet echt zin in straf.' zeg ik. 'James heeft een onzichtbaarheidsmantel, wat je trouwens niet door mag vertellen en hij kijkt eerst of er iemand is en zo niet roept hij ons binnen.' legt Sirius uit. Ik knik en voel me nu echt een klein kind. James kruipt onder de mantel en loopt de Slytherin leerlingenkamer binnen. Na een paar seconden roept James al dat de buurt veilig is en volg ik de jongens naar binnen. Gelukkig is iedereen van Slytherin naar Hogsmead, anders had het hier vast stamp vol gezeten. Sirius opent de verfpotten en we pakken allemaal een kwast. Natuurlijk kan dit ook met magie gedaan worden, maar zonder is gewoon veel leuker. Remus spreekt een spreuk uit over de verf potten, waardoor de verf er niet met magie afgehaald kan worden. Ik doop mijn kwast in de rode verf en begin de muur rood te verven. Dan begin ik het logo van Gryffindor te schilderen en na een tijdje zet ik een stap naar achter om mijn meesterwerk te bekijken. 'Mooi gedaan Anna.' zegt Remus en hij komt naast me staan. Als ik achter me kijk zie ik dat de jongens de rest van de leerlingenkamer geverfd hebben en snel leg ik de kwast in de verfpot. Remus laat de verfpotten verdwijnen en snel lopen we de leerlingenkamer uit.

We zijn bijna de kelder uit als Professor Anderling ineens voor ons staat. 'Hallo Minnie!' zegt James vrolijk en zo onschuldig mogelijk. 'Jullie weten toch dat het verboden is om in de leerlingenkamer van Slytherin te komen?' vraagt Professor Anderling streng. Ik wordt rood maar houd mijn mond. Ik wil niks verkeerd zeggen. 'Waarom zou u dat denken?' vraagt Sirius en legt zijn hand op zijn hart om aan te geven dat hij gekwetst is. 'Omdat meneer Black, jullie onder de rode verf zitten en iemand jullie in de Slytherin leerlingenkamer zag.' zegt Professor Anderling, waardoor we allemaal tegelijk diep zuchten. '20 punten kost jullie dat en jullie komen vanavond naar het kantoor van Vilder om jullie straf uit te zitten.' zegt Professor Anderling streng. 'Waarom krijgen we geen straf van u?' zegt Peter, waardoor hij een elleboog krijgt van Sirius. 'Omdat ik wel wat beters te doen heb, dan jullie voor de zoveelste keer te straffen.' en met dat gezegd te hebben loopt Professor Anderling weg.

Zuchtend lopen we terug naar de leerlingenkamer van Gryffindor en loop ik gelijk door naar mijn kamer. De rest van de meiden zijn er niet, maar die zijn vast nu in Hogsmead. Ik pak wat schone kleren en na een lange douche ben ik eindelijk weer schoon. Ik spring op mijn bed en lig even stil, maar heb dan besloten dat ik me verveel, dus doe ik mijn bureaula open en kijk waarmee ik mezelf kan vermaken. Mijn oog valt als eerst op een boek die ik uit heb en eigenlijk terug moet brengen naar de bibliotheek, maar besluit iets te doen dat minder energie kost. Dus pak ik er mijn Bucket list uit en rol om, zodat ik op mijn buik lig. Ik lees hem nog eens door en trek mijn wenkbrauw op als ik de eerste 2 punten nog eens doorneem.

1. Een huisdier kopen

2. Een prank uithalen

Ik graai weer in mijn bureau la en haal er een pen uit, waarmee ik de eerste 2 punten doorstreep. Het zal wel toeval zijn dat ik precies die 2 dingen in de afgelopen dagen gedaan heb. Ik haal mijn schouders op en stop de pen en de Bucket list weer terug in mijn bureau la.

Na een paar minuten besluit ik toch maar naar de bieb te gaan en pak ik het boek uit mijn bureau la en begin ik te lopen. Daar gaat mijn energie die ik nog over had.

Vote/ Comment/ Follow

My Bucket list -Remus Lupin- VoltooidWhere stories live. Discover now