Leva eller dö?

1 0 0
                                    

Det hade gått tre månader sedan olyckan och tre månader hade gått då Jenny väntade på det samtal hon aldrig skulle få. 

Dagen lede sakta till natt. Då de sista dropparna av hopp, sakta rann ner och försvann. Och det var då hon äntligen såg sanningen i vitögat. Hennes man var död. Han skulle aldrig kunna ringa till henne. Hon skulle aldrig få känna hans ömma kropp mot hennes. Hans sköna stämma skulle inte längre säga ett ord. De ända som finns kvar utav honom, finns i en låda på vinden.

Först ville Jenny inte gå upp till vinden för att hämta ner lådan med det sista och enda som kommer finnas kvar utav hennes man. Men efter många om och men så beslöt hon sig att låsa upp dörren som lede upp till vinden. För varje steg hon tog kändes det mer och mer som om benen var två mjölpåsar som bara blev tyngre ju högre upp hon kom.

När hon kom upp var det första hon la märke till, lådan. Den stora lådan som var fylld med blandade känslor. Bara redo att hoppa på Jenny.

Hon gick allt närmare lådan. Ju närmare hon kom, desto mer kom tankarna att detta inte var en så bra idé och att Jenny borde vända tillbaks.

Men Jenny var stark och tog lådan ner till det stora vardagsrummet. Samma vardagsrum som Martin, hennes man frågade henne om hon ville gifta sig med honom.

Vardagsrummet hade ståt tomt i tre månader. Men nu efter tre månader, så satt Jenny där med en stor låda. En stor trä låda.

Hon öppnade den och det första hon får syn på är ett svart vitt skolfoto. Från årskurs 7. det var då de först mötte varandra. Deras första möte någonsin. Skolgången var väll inte den bästa tiden för dom. Det var ju då man försökte få reda på vem man var som person. Vilket inta alltid var så lätt.

När Jenny fortsatte att titta igenom lådan med minnen från Martin såg hon en biobiljett. Det var den första dejten de någonsin gick på.

Den första dejten de gick på var som de flesta första dejter som folk gick på. I en biosalong. I en mörk biosalong tittandes på en romantisk komedi. Varken hon eller Martin la sin uppmärksamhet på filmen. Utan de var för upptagna med att försöka få den andra partnern att inte känna sig obekväm. Det slutade i att de båda kände sig obekväma och bestämde sig att gå där ifrån, mitt under filmen. Det gjorde inte dom någonting. För de fortsattes ses efter händelsen.

När Jenny fortsatte att titta igenom lådan som nästan var tom. Såg hon ett stort fotoalbum. Med ett gäng bilder utav de två tillsammans. De första tre sidorna var dagen som slutade med att de kysstes för första gången. Det var under deras fjärde dejt. Som de tillbringade på Liseberg. De åkte inget. Eftersom Jenny är livrädd över att åka snabba saker. Så de tävlade på olika hjul och tittade på en liten trolleriföreställning. När dagen ledde mot sitt slut så bestämde de sig att åka flume ride. Detta var inte Jennys idé. Utan Martin tvingade upp henne.

När de väll skulle åka ner för den sista backen så kysste Martin Jenny på munnen. Jenny hajade inte vad som hände. Men när hon såg kortet som kameran tog. Så insåg hon att hon precis hade fått sitt livs första kyss. Och det var underbart. Så Martin köpte kortet åt henne och där slutar minnet utav den dagen.

De kommande sidorna var inte direkt roliga minnen att se tillbaka på. Inte enlig Jenny i alla fall. Men som man brukar säga. Man måste har regn för att det ska bli en fin regnbåge.

Och det är direkt vad de fem kommande sidorna består utav. Regn. För bilderna är från helgen de hade sitt första bråk. Anledningen till varför de bråkade var för att Jenny var med ett par av sina killkompisar dagen innan. Vilket Martin inte gillade så mycket. Och blev lite svartsjuk.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Mar 05, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

LEVA ELLER DÖ AV EN HÅRSTRÅ?Where stories live. Discover now