1. rèsz

272 13 0
                                    

- Chanyeol! Nem is köszönsz a kedvenc testvèrednek? - csapta le könyveit Chanmina a konyhapultra.
Òriàsi mogyorò barna szeme megvillant, amikor szemügyre vette bàtyja szerencsètlen àbràzatàt. Chanyeol magàba roskadva gunnyasztott az asztalnàl, tekintete  a tàvolba rèvedt, mialatt öntudatlanul kavargatta a kàvèjàt, ami màr nyilvàn òràkkal ezelőtt kihűlt.
Chanyeol felnèzett ès pislogott egyet, mintha csak most làtnà meg a hùgàt.
- Ja, szia... Mina - mondta ki egy màsodpercnyi szünet utàn, mintha nem tudta volna azonnal eldönteni, ikerhùgai közül melyik is àll előtte.
Uramatyàm, hàt ennek mi baja? - csodàlkozott Chanmina. - Ez az ember nem làt.
Külsejüket tekintve Hyunah ès Chanmina, az egypetèjű ikrek teljesen egyformàk voltak. Hajuk ugyanazzal a selymes, meleg szőkesèggel csillogott, egyformàn ragyogott a mosolyuk, azonosak voltak finom arcvonàsaik ès karcsù termetük.
Annàl jobban különbözött a termèszetük. A szilaj Chanmina ùgy vonzotta a bajt, mint a màgnes a vasreszelèket, mìg a megfontoltabb Hyunah-nak nem csekèly idejèbe ès energiàjàba tellett, hogy kivèdje a testvère kalandjaibòl adòdò kellemetlen utòhatàsokat. De Chanmina most komolyan aggòdott a bàtyjàèrt. Mellételepedett az asztalhoz.
- Mi baj van? Ùgy nèzel ki, mintha a legjobb baràtod temetèsèről jönnèl.
- Semmi - dünnyögte Chanyeol. Abbahagyta  a kihűlt kàvè kevergetèsèt ès letette a kanalat. Barna szemeit bànat àrnyèkolta, szőke haja csimbòkokban meredezett feje tetejèn. Jòkèpű, erőteljes arcàn kètnapos borosta sötètlett.
- Semmi? Az utòbbi időben minden hètvègèn, amikor itthon vagy, ùgy bolyongsz a hàzban, mint egy kìsèrtet. Baekhyun bànt mèg mindig, ugye? Nem hiszem, hogy ő is ennyire a szivère vette volna.
Chanminàt valòban bosszantotta, hogy bàtyja ùgy bùsong baràtja elvesztèse miatt, mintha az a fiù lenne valaki. Chanmina szemèben Byun Baekhyun egy senki volt. Sőt mèg rosszabb. Sweet Valley egyik legòcskàbb csalàdjàbòl szàrmazik. Mi a csudàt eszik rajta Chanyeol? Chanmina türelmetlen mozdulattal kikapott egy banànt a gyümölcsöstàlbòl ès ingerülten tèpkedte le ròla a hèjàt.
- Mina, figyelj, àllj le, amìg szèpen mondom -  ès vèszjòslò pillantàst vetve hùgàra Chanyeol merev lèptekkel kiment a konyhàbòl. Chanmina làtta, hogy könnyes a szeme.
Nèhàny perccel kèsőbb Hyunah lèpet be  a konyhàba, letette kezèből a nagy halom könyvet ès kibùjt a pulòverèből.
- Szia, Mina - szòlt oda testvèrènek ès egyenesen a hűtőszekrènyhez indult. - Hű, de èhes vagyok. Csinàlok magamnak egy kenyeret. Neked is csinàljak?
- Nem, kösz - vàlaszolt Chanmina ès bekapta a banàn vègèt, a hèjàt pedig az asztalra pottyantotta. Hyunaht nèzte, aki egy nagy darab sajtot vett ki a hűtőből, ès a munkapultra tette.
A kèt làny mintha egymàs tükörkèpe lett volna, azzal a kivètellel, hogy Chanmina haja szabadon omlott a vàllàra, mìg Hyunah praktikusan lòfarokba fogta össze. Azonkìvül Hyunah angolos kordszoknyàja mèg sose okozott tömeges fennakadàst a vàrosi közlekedèsben, mìg Chanmina feszes farmerja ès àttetsző, miniatűr pòlòi...
- Hyu, làttad Chanyeolt, amikor bejöttèl? - kèrdezte Chanmina, mialatt Hyunah mustàrt kent egy szelet kenyèrre. - Szörnyen nèz ki - folytatta Chanmina, nem is vàrva vàlaszt. - Baekhyun vègleg kiadta az ùtjàt?
Chanmina imàdta, ha az èletben is olyasmi törtènik, mint a tèvèsorozatok folytatàsaiban, különösen, ha főszerepet jàtszhatott az esemènyek alakulàsàban.
Sajnàlta a testvèrèt, hogy ilyen vàlsàgot èl àt, de maga az esemèny ìgy is jò mulatsàg.
- Mindig mondtam, hogy Chanyeol tùl jò neki, nem emlèkszel? - folytatta Chanmina. - Ès azt is előre megmondtam, hogy csak bajt hozhat rà, nèzd meg az egèsz csalàdjàt, mindenkinek van valami zűrje. Szerintem ez is csak azt mutatja, hogy igazam volt.
Hyunah a testvère felè fordult ès szùros tekintetet vetett rà.
- Szegèny bàtyànk összetört szìvvel vonszolja magàt, tèged meg csak az èrdekel, hogy igazad volt-e vagy sem. Chanyeol neked nem szàmìt?
- Hàt persze, hogy szàmìt - fortyant fel Chanmina.
- Èppen, hogy èn gondoltam Chanyeol èrdekeire. Ha hallgatott volna ràm, szòba se àllt volna Baekhyunnal.
De legalàbbis màr hònapokkal ezelőtt szakìtott volna vele.
- Azt hiszem, te nem làtod tisztàn a dolgokat - vàgott közbe Hyunah szàrazon. - Chanyeol nem akar szakìtani Baekhyunnal. Őrülten szerelmes belè.
- Nagy ügy! Ès különben is, mièrt? Micsoda gyalàzat. Byunèk a vàros egyik legrosszabb hìrű csalàdja. Hogy lehet, hogy a mi bàtyànkat nem zavarja màr az is, hogy ennek a csalàdnak az egyik tagjàval làtjàk együtt nyilvànosan? - ugrott fel Chanmina hevesen, ès elszàntan nèzett Hyunah szemèbe.
- De Baekhyun rendes fiù - tiltakozott Hyunah ès nyugodtan àllta testvère tekintetèt. - Nem olyan, mint a csalàd többi tagja.
- Ha olyan rendes, mièrt dobja Chanyeolt? - Chanmina hanyagul a pulthoz lèpett ès elcsent egy szeletet a felvàgott sajtkupacbòl.
Hyunah felsòhajtott. Igaz, ami igaz. Baekhyun csùnyàn bànik Chanyeollal. Màr kèt randijukat lemondta, ès Chanyeol elmondàsa szerint akkor is közönyös ès hideg, amikor együtt vannak. Fura.
Azelőtt Baekhyun odaadòan szerette Chanyeolt.
- Fogalmam nincs, mi törtènt Baekhyunnal - szòlalt meg Hyunah. - Talàn otthon van valami zűr. Valami, amiről mèg Chanyeollal is kellemetlen beszèlnie.
- El nem tudom kèpzelni, mi lehet mèg szègyenletesebb, mint amit Chanyeol màr ùgyis tud. Hiszen az egèsz vàros tudja, hogy az apja iszik. Na ès a nővère! Ha Sojin ìgy folytatja, egy èven belül vagy lecsukjàk, vagy  valaki teherbe ejti, esetleg mindkettő.
- Jaj, Mina, ne lègy olyan igazsàgtalan Baekhyunnal. Ő nem azonos a csalàdjàval.
- Akkor mièrt vèdi őket folyton? Rosszul vagyok tőle, olyan megbocsàtò.
- Olyanròl mèg nem hallottàl, hogy csalàdi összetartàs? - tette fel a kèrdèst èlesen Hyunah.
Chanmina fùjt egyet.
- Csak annyit tudok, hogy èn is nagyon szeretnèm, ha a mi csalàdunkban is èrvènyesülne ilyesmi. Ahànyszor megpròbàlok segìteni valakinek, cserèbe jò, ha le nem harapjàk a fejem. A mùlt hèten csak megpendìtettem, èrted, èppen csak halvànyan utaltam arra, hogy Baekhyun esetleg màs fiù utàn èrdeklődik, ès Chanyeol ùgy nèzett ràm, mintha kèzigrànàtot vàgtam volna hozzà.
- Na, szèp kis segìtsèg - motyogta maga elè Hyunah. Tànyèrra tette a szendvicsèt ès az asztalhoz vitte.
Chanmina követte ès leült a mellette lèvő szèkre.
- Okè. Mi a legùjabb fejlemèny? Tudod, mièrt ilyen szerencsètlen Chanyeol?
Hyunah òriàsit harapott a kenyèrbe.
- Nem mondta meg. De èpp, amikor belèptem az ajtòn, telefonàlt ès Baekhyunt kèrte. Gondolom nem volt otthon, mert Chanyeol letette a kagylòt.
- Àtveri, egèsz biztos. A fiatalùr biztosan jobban szeret vad bulikra jàrni, mint egy olyan sràccal tölteni az idejèt, aki komolyan veszi a tanulàst. Pont olyan, mint a dràgalàtos Sojin nővère.
- Hogy jön ide Sojin? - Amennyire Hyunah meg tudta ìtèlni, Baekhyun egy csöppet sem hasonlìtott idősebb testvèrère, akinek nagyon rossz hìre kelt a vàrosban.
- Tudod, hogy van az. Vègül is testvèrek, ès sok közös tulajdonsàguk van - fejezte be Chanmina sutàn.
- Nagyon remèlem, hogy ez nem igaz - nevetett fel Hyunah -, sajàt magam miatt nagyon remèlem, különben règen rossz nekem!
- Na làtod - durcàskodott Chanmina. - Itthon senki nem vesz engem komolyan. Egyszer majd, ha gazdag ès hìres leszek, megbànjàtok, hogy nem voltatok rendesebbek hozzàm.
- Hiszen szeretünk, te mafla - nevetett Hyunah -, neked az nem elèg? Most is megmutathatom pèldàul, mennyire komolyan veszlek. Ha akarod, neked adhatom a szendvicsem vègèt.
- Igazàn, nagyon köszönöm - bàmult Chanmina Hyunah tànyèrjàra, ahol csak a kenyèrhèj sötètlett. - Meghatò a bőkezűsèged.
- Mièrt, mit vàrtàl? Egy egymilliò dollàros csekket?
Chanmina elgondolkodò kèpet vàgott.
- Nem is lenne rossz, kezdetnek. Bàr èn most arra gondoltam, hogy ideadhatnàd ma estère a piros cipődet. Randim van Taichi Mukaival ès...
De Hyunah nem hagyta, hogy befejezze.
- Teljessèggel lehetetlen. Mùltkor, amikor utoljàra nàlad volt, elszakìtottad a pàntjàt, ès hat dollàromba került a javìttatàs. Mèg azt a pènzt sem adtad meg.
- Nem felejtettem el. Szàndèkomban is àllt megadni. Az utolsò nyavalyàs fillèrig. Megìgèrtem, nem?
- Meg, hogyne, hat hònappal ezelőtt.
- Okè, akkor most ünnepèlyesen megìgèrem, hogy kamatot is fizetek rà. Akkor ideadod?
De Hyunah hajthatatlan volt.
- Sajnàlom, Mina.
- Ebben az esetben, ùgy làtszik, mezìtlàb kell mennem. Aztàn majd belelèpek egy üvegcserèpbe ès elvèrzem. De az a te hibàd lesz - àllt fel Chanmina tragikus arccal. - Ha a lelkiismereted elbìrja...
- Feladom - tört ki Hyunah-bòl a nevetès. - Az ilyen alakìtàs jutalmat èrdemel. Komolyan mondom, Mina, ezek ott Hollywoodban nem is tudjàk, miről maradnak le. Mèg az Oscàrra is benevezhettèl volna.
- Ès ha elnyerem, megköszönöm az èn csodàlatos ès nagylelkű testvèremnek, hogy akkora làba van, mint nekem - kacagott fel Chanmina ès könnyedèn ràcsapott testvère vàllàra.
Kèsőbb Hyunah kèszülődni kezdett, mert randija volt a baràtjàval, Kim Hyo Jonggal, az iskola kosàrcsapatànak sztàrjàval. Szinte làtta maga előtt meleg, barna szemèt, szemèrmes mosolyàt. Elmosolyodott, mìg belebùjt tengerèszkèk kötött ruhàjàba. Màr jò ideje együtt jàrnak, mègis, ahànyszor E'Dawnra gondolt, bizsergett tőle a gerince. Alig vette èszre, amikor bejött Chanmina ès elkezdett kotoràszni a szekrènyèben a piros cipő utàn.
- Chanyeol kèt szònàl többet nem beszèlt a vacsorànàl. Ez a Baekhyun-ügy kezd elfajulni. Valakinek lèpnie kellene.
Hyunah figyelmeztető pillantàst vetett Chanminàra.
- Ne üsd bele az orrodat, Mina. Ha Chanyeol ùgy èrzi, hogy szüksège van a tanàcsunkra, majd szòl. 
Mintegy vègszòra belèpett Chanyeol a nyitva felejtett ajtòn.
- Nem làttàtok a kocsikulcsomat?
A majdnem 190 centis Chanyeol jòval hùgai fölè magasodott, de azt leszàmìtva, hogy rajta is làtszott az egèszsèges èletmòd, egy csöppet sem hasonlìtott ràjuk. Nyùlànk volt ès izmos, kusza szőke hajàval, sötèt szemèvel olyan volt, mint apjuk, 18 èves kiadàsban.
- Csak nem randira mèsz? - kiàltott fel Chanmina meglepetten.
- Arra gondoltam, hogy àtmegyek és megnèzem, mi van Baekhyunnal. Amikor telefonàltam, mèg nem volt otthon, de most màr biztosan hazaèrt.
- Nem mondtad meg neki, hogy hazajössz a hèt vègère? - kèrdezte Chanmina.
Chanyeol elkomorult.
- Baekhyun tudja, hogy szinte minden hèt vègèn hazajövök. Eddig se kellett ròla sajtòtàjèkoztatòt tartanom.
- Èrtem. - Chanmina felkapta Hyunah kefèjèt ès vègighùzta a hajàn, jelezve, hogy nem tekinti komolynak a beszèlgetèst.
- Lehet, hogy az bàntja, hogy annyira biztosra mèsz nàla. Senki sem szereti, ha csak ùgy leakasztjàk.
- Szò nincs köztünk semmi ilyesmiről - tiltakozott Chanyeol -, mi tènyleg szeretjük egymàst.
- Nem te mondtad, hogy az utòbbi időben hűvösen kezel?
Hyunah közbeszòlt:
- Lehet, hogy otthon van gondja - mondta ès kemènyen Chanminàra nèzett.
- Nanà, hogy van - àsìtott lustàn Chanmina.
Chanyeol aggodalmas kèppel huppant le az àgyra.
- Nem tudom, mi a baj, nem mondja meg - tehetetlensègèben a kezèt bàmulta. - Bàrcsak megtudnàm, mièrt viselkedik ilyen furcsàn!
- Talàn ő vesz tèged tùlsàgosan biztos pontnak - szòlalt meg Chanmina ügyesen tèmàt vàltva. - Jòl tudja, hogy szereted, akkor meg mit erőltesse magàt.
- Baekhyun nem olyan. Te nem ismered őt ùgy, mint ahogy èn.
- Ha olyan jòl ismered, nem èrtem, mi a gond. Azt hittem, hogy akik egymàshoz valòban közel àllnak, azok meg tudjàk beszèlni a pròblèmàikat.
Szemmel làthatòan Chanyeol is ìgy gondolta. Csak nem ismerte fèlre Baekhyunt? Hàtha mègsem szereti őt annyira, mint eddig hitte?
- Majd elmondja, mi bàntja, ha lelkileg felkèszül rà - Chanyeol hangja bizonytalanul csengett.
- Hàtha - szòlalt meg Chanmina elszűkülő szemmel -, hàtha nem valami, hanem valaki okozza a gondot? - tette fel a ravasz kèrdèst.
Chanyeol dühösen mèrte vègig.
- Figyelj, Mina, ha most megint ràkezded, hogy Baekhyun biztos titokban màssal randizik, jobb, ha bele se kezdesz. Nem vagyok hajlandò vègighallgatni. Baekhyun sose csinàlna ilyet.
- Igenis, bàtyus - mosolygott pimaszul Chanmina.
- Ha egy màsik sràcròl lenne szò, tudnèk ròla, nem igaz? Valaki biztosan meglàtnà őket együtt.
- Persze, igazad van - hagyta rà Chanmina.
- Ez egy kisvàros. Nem lehet benne hosszù időre elbùjni.
- De Chanyeol - szòlt közbe Chanmina mèzèdes hangon -, hisz az előbb mondtad, hogy Baekhyun nem az a fajta.
Chanyeol elvörösödött. Hyunah mèrgesen nővèrère pillantott ès odalèpett bàtyjukhoz, hogy àtkarolja a vàllàt. Nem nèzhette tovàbb, mennyire szenved.
- Nem szabad elhamarkodva ìtèlni - mondta Hyunah. - Èn is egyetèrtek veled, Chanyeol. Baekhyun nem olyan fiù, aki titokban megcsalnà a baràtjàt. Különben is, mièrt kellene neki màs? Tèged szeret.
Chanyeol homlokàn egyre mèlyült a rànc.
- Èn is mindig azt hittem. De most elbizonytalanodtam. Valami megvàltozott. Nem tudom, mi, de ki fogom derìteni. Mèg ma este - àllt fel ès kemènyen összeharapta a szàjàt.



Park testvèrek;

Park Chanyeol (Chanie)

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.


Park Chanyeol (Chanie)

18 èves.
Biszexuàlis.
Egyetemista.
Baekhyun èlete szerelme.


Park Chanmina (Mina)

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.


Park Chanmina (Mina)

16 èves.
Legfiatalabb ikrek..
Mirei Touyama a legjobb baràtnője.




Mirei Touyama a legjobb baràtnője

Ups! Gambar ini tidak mengikuti Pedoman Konten kami. Untuk melanjutkan publikasi, hapuslah gambar ini atau unggah gambar lain.


Park Hyunah (Hyu)

16 èves.
Legidősebb iker.

When Love Dies •Chanbaek• ✔Tempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang