9

465 64 10
                                    

23 Mart 2018

Jaehyun dersinden çıktığı gibi sevgilisi ile paylaştığı apartmana koştu. Bugün tanışmalarının üçüncü yılıydı ve ona sürpriz yapmak istiyordu. Aptal dersi geç bittiği içinse süresi kısıtlıydı. Bir an önce eve varması ve önceden hazırlanmasını söylediği sevgilisini yer ayırttığı restoranta götürmesi gerekiyordu.

Yüzünde aptal bir gülüşle apartmanın merdivenlerini ikişer üçer çıktı. Güzel sevgilisi ile üçüncü yıllarına girdiklerine hâlâ inanamıyordu. Yanağının içini ısırarak gülme hissini bastırmaya çalıştı.

Kapıya ulaştığında bir iki kez zili çaldı. Açan kimse olmamıştı. Belki de banyodadır diye düşünerek elini anahtarını almak için cebine attı. Ceketinin cebinde olan kutuya parmakları değince tekrar gülümsedi ve anahtarı deliğe soktu.

Kapı usul bir gıcırtı ile açılırken Jaehyun yavaşça içeri girdi. Işıklar açıktı ama henüz bir ses duymamıştı içeriden.

" Sevgilim? "

Cevap gelmemişti. Normalde eve girdiğinde kollarının aşırı enerjik bir Doyoung ile dolu olmasına çok alışmıştı. Bu sessiz eve gelmek ona garip hissettirmişti.

Adımları çoğaldıkça sessizlik daha da büyüdü. Duymayı beklediği gibi bir şofben sesi yoktu banyonun tarafından gelen. Odalarından gelen tıkırtılar da yoktu. Boş bir sessizlik vardı sadece. Bu hoşuna gitmemişti.

" Doyoung, neredesin? "

Odalarına girdiğinde nefesini tuttu. Şık takımında görmeyi beklediği Doyoung hâlâ pijamalarıylaydı. Vücudu hareketsiz bir şekilde sere serpe yerde yatıyordu. Siyah saçları yüzünün her yerine dağılmış, dudakları ufak nefesleri ciğerlerine taşımak için aralanmıştı.

Küçük olan, sevgilisinin yanına hızlı adımlarla koşarak yere oturdu. Kafasını kaldırarak nefesini kontrol etti. Elinde ıslak bir sıcaklık hissedince derince bir oh çekerek cebinden telefonunu çıkardı ve titrek elleriyle hastaneyi aradı.

O gece üçüncü yıllarını kutlamamışlardı. Jaehyun ambulansın arkasında sevgilisinin ellerini tutarken Johnny ile ufak bir konuşma yapmış, Doyoung'un durumunu onlara anlatarak restorantta yaptığı bütün hazırlıkları iptal etmelerini ancak oraya gönderttiği bugünün notunu atmak yerine evlerine bırakmalarını söylemişti.

Kalp atışların favori müziğim, nefesin en sevdiğim his oldu. Vücudu yaz günlerinden daha sıcak, gözleri ise yıldızlardan daha parlak olan sevgilim, benimle evlenir misin?

Jaehyun romantik bir kalp. Ühü. Sanırım on değil on beş bölüme yakın sürecek. Pü.

someone you loved  • dojaeWhere stories live. Discover now