İlk savaş,kayıplar ve sonuçlar...

355 29 17
                                    

1976

-Hogwarts;

Sarışın kız çaresiz bir şekilde yanında ki dostuna döndü. Ancak o da onunla aynı durumdaydı. İkisi de ne yapacaklarını bilmiyorlardı. Kızıl kız yaklaşık yarım saat önce yanlarına gelmiş ve ağlamaya başlamıştı. Hiçbir şekilde ne olduğunu söylemiyordu. Hatta öyle ki bir an Dorcas, potter denen salağın Lily'e bir şey yaptığını sanıp asasıyla onun yanına gidecekken Lily geldiğinden beri ilk defa konuşmuş ve James'in bir suçu yok demişti. Eski inanışlara göre kızıl insanların keçi inadı olur derlerdi. Şimdi ise önlerinde ki kız bunun canlı kanıtıydı. Marlene, dostuna bunu yapanı bulup lanet manyağı yapmak istiyordu. Dorcas'ın da ondan az kalır yanı yoktu. Kızıl güzel en sonunda kafasını kaldırdı. İki en yakın dostu da ona endişeyle bakıyordu. Dorcas, Lily'nin elini tutup ayağa kalkmasını sağladı. Kızın ağlamaktan gözleri şişmişti.

Dorcas" Lily, lütfen ne olduğunu anlat artık. Seni böyle görmeye dayanamıyorum. Marlene, bir şey söyle. "

Marlene McKinnon sanki dalmış gibi yaparak yerinden hopladı. Sahte bir şaşkınlıkla Dorcas ve Lily'e baktı.

Marlene " Üzgünüm, Dorcas. Lily'e bunu yapanı bulduktan sonra o kişinin üstünde deneyeceğim lanetleri sıralıyordum da. Dalmışım. Bir şey mi dediniz?

Lily hafifçe kıkırdadı. Zaten, Marlene ortamı hep en iyi şekilde yumuşatmayı bilirdi. Lily'nin gülmesinden istifade eden Dorcas şefkatle dostuna baktı.

Dorcas" Lütfen lily...  Bize ne olduğunu anlatabilirsin. Bunu biliyorsun değil mi? Bak eğer Potter bir şey yaptıysa-"

Lily" Hayır, James bir şey yapmadı. Aksine o beni korudu. "

Marlene " Ah, demek Potter'dan James'e terfi ettin, ha? "

Ancak Dorcas'ın delici bakışlarını alınca Marlene bir kedi misali yerine sindi.

Dorcas" Lily, anlatmak istermisin? "

Lily başını hayır anlamında iki yana salladı. Çocukluğundan beri yanında olan, her türlü olayda onu savunan dostu, kardeşim diyebileceği insan değişmişti. Ona söylediği o pis kelime zihninden çıkmıyordu. Tam o sırada ortaya çıkan James...  James ve Severus'un düello etmesi... Lily'nin koşarak ortak salona gelmesi...

Hayır dedi, Lily. "Sadece sinirlerim bozuldu o kadar. Hadi, büyük salona gidelim. James'e bir teşekkür borcum var. "

*Kader ondan Petunia Evans'ı alıp Severus Snape'i verdi. Severus'u alıp Dorcas Meodowes'u ve Marlene McKinnon'ı verdi. O ikisini alıp James Potter'ı verdi.

Ve en sonunda kader ikisini birden birlikte yanına aldı...*


1977

-Domuz kafası;

Kızıl güzel de yanında ki diğer birçok kişi gibi neden buraya çağırıldığını bilmiyordu. Bu sabah diğer herkes gibi Albus Dumbledore'dan üzerinde anka kuşu mührüyle kapatılmış bir mektup almıştı. Eski okul müdürü onu domuz kafasına çağırmıştı. Lily oraya gittiğinde ise mektup alan tek kişinin kendisi olmadığını anlamıştı. İlk başta belki bir tuzaktır diye düşünmüştü. Ama burada ki çoğu kişi seherbazdı. Ölüm yiyenler her ne kadar salak olsalarda birçok seherbazı aynı yerde toplayarak onları güya tuzağa çekmeye çalışacak kadar aptal olamazlardı. Kadının zümrüt yeşilleri, adamın ela gözleriyle buluşunca istemsizce gülümsedi. İki nişanlı birbirlerine yaklaşırken diğer herkesi unutmuşlardı. Kızıl güzel gözlüklü adamın dudaklarına küçük bir buse kondurdu.

First Wizarding War~one shot   [Tamamlandı]Where stories live. Discover now