Co tak říci o Fnaf - Sister location #1

202 13 15
                                    

Jak název kapitoly napovídá, Fnaf Sister location, v pořadí 5. hra z Five nights at Freddy's série,  byla doslova revoluce pro všechny. Hlavní náplň z předešlých dílů, sezení v kanceláři či pobyt v pokoji, byla změněna. Pohyb po celém komplexu byl šokem pro všechny hráče, ale o tom až později. Tento díl vyšel 7. Října 2016 a byl tehdy velmi očekávaný, a to nejen na americké scéně. Jak už tomu u Five Nights at Freddy's bývá, v tomto díle došlo opět k obnovení palety animatroniků. Všichni staří, jako je Freddy, Bonnie či Chica byli odstraněni a nahrazeni novými. Hlavním antagonistou tohoto dílu již není zde pozměněný Freddy, ale nový animatronik zvaný Circus Baby. Staré dobré jumpscary ovšem i nadále zůstavají. A ano, i tento díl je součástí příběhu skrytého za obyčejnou hrou.

Systém, jakým hra funguje byl zcela překopán. Pohyb po komplexu byl revolucí v žánru her Five nights at Freddy's, i když pohyb není zcela mechanický. Většinu pohybů vykonává program hry, ale my se můžeme rozhodnout kdy půjdeme tam, kam musíme. Postup, jakým probíhají noci není zcela jednotný, naše monotónní práce se najednou proměnila v zoufalé poslouchání vadných instrukcí od Phone guye, omlouvám se, od HandUnita. Proč vadných? Instrukce jsou již předem nahrané, takže postup v pozdějších nocích není možný, což znamená improvizaci a intuici. Anebo HandUnit prostě a jednoduše nechce abychom přežili, taky možnost.

Jeden z prvků, který zůstal stejný na začátku téměř každé noci je, že se nacházíme ve výtahu, kde na nás mluví HandUnit a máme za úkol naťukat odpovědi na glitchující klávesnici. Nic co by stálo za nějakou pořádnou zmínku jen tak mimochodem *Ehm, ehm*. Druhý prvek, který je pro tentokrát ve všech nocích je scéna s televizí. Tato scéna se nachází na konci každé noci, kdy sedíme ve svém bytě v obýváku a díváme se na televizi, přičemž máme neuvěřitelnou možnost jíst popcorn. Užasný, ne? Po dohrání "správného" konce se na televizi objeví Exotic butters, tedy košík s exotickými másly. Vlastně, proč zrovna exotická másla? Vždyť vypadají jako každé druhé normální máslo! Čert ví, co nám tím Scott Cawthon chtěl naznačit.

Abychom ovšem neodbíhali od tématu... Vrhneme se tedy na mechanismus první noci...

...První noc, jak již to bývá starým dobrým zvykem, je velmi jednoduchá. Ovšem nesmíme usnout na vavřínech. Nejen proto, že jsou nepohodlný, ale že i během první noci můžeme zemřít. Jak? To je velmi dobrá otázka. Tak tedy, nejdříve se podívej na tuto mapu:

 Tak tedy, nejdříve se podívej na tuto mapu:

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.

Hups...Ehm, promiň, trochu jsem se uklikla. Na ten DALŠÍ se podívej, prosím. Tento budeme řešit až později...

 Tento budeme řešit až později

Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.
Dostali jste se na konec publikovaných kapitol.

⏰ Poslední aktualizace: Feb 02, 2020 ⏰

Přidej si tento příběh do své knihovny, abys byl/a informován/a o nových kapitolách!

Five nights at Freddy's - Teorie a faktyKde žijí příběhy. Začni objevovat