Závod

425 23 8
                                    

Filip

Probral jsem se díky nastavenému budíku. Ohnal jsem se rukou, abych ho vypnul a následně se posadil a protřel si rukama oči. Podíval jsem se na kalendář co je dnes za den. Byla sobota, což znamenalo, že tu už tři dny pracuji. Dnes po mě chtěl Thomas, abych s nimi jel na nějakou parkurovou soutěž a mě se vůbec nechtělo. Mělo to jedinou výhodu. Nemusel jsem být ve stájích s Teddym.

Rozhlédl jsem se po pokoji, zda někde neuvidím Tuláka, ale nikde nebyl. Vstal jsem z postele a šel do koupelny se osprchovat a umýt si zuby. Pak jsem se vrátil zpátky do pokoje, kde jsem se oblékl a vzal si sebou batoh, jelikož byla možnost, že přespíme někde v hotelu a až v neděli pojedeme zpátky domů.

Sešel jsem schody a zamířil rovnou do kuchyně. Thomas už byl na nohou a Lenu jsem nikde neviděl. Vlastně se mi celé tři dny od středeční noci vyhýbala. Viděl jsem ji jenom ve chvílích, kdy trénovala s Diablem. Thomas jako vždy chystal snídani, kterou dnes tvořily tousty, slanina a bolí oka. Odložil jsem batoh k jedné ze židlí a šel si nalít kávy, abych se probral.

Zrovna jsem si lil kávu do hrnku, když se dveře od verandy otevřely a dovnitř nejdřív vběhl Tulák a hned za ním Lena. Polkl jsem. I když měla chování hodné umíněné princezny, tak postavu měla sexy a teď se to ani nesnažila zakrývat. Měla na sobě běžecké kalhoty a sportovní podprsenku, přes kterou měla modrou mikinu. Vlasy měla v culíku a zhluboka oddechovala. Zarazila se u dveří, když si mě všimla.

„Kdy vyrážíme?" zeptala se.

„V osm. Dochystám snídani a půjdu zjistit, jak je na tom Teddy s nakládáním koní a zda je tu už Paige. A taky zjistit jak jsou na tom Mary s Danielem," odpověděl jí Thomas. Zadíval jsem se na hodiny, které visely naproti na stěně. Bylo skoro sedm hodin ráno, takže jsme měli ještě hodinu čas na to než se pojede.

„Mary s Danielem si hodí doma sprchu, posnídají a máš je u auta. Byly jsme běhat. A já si ji jdu dát taky," řekla mu Lena a rychle prošla kuchyní a zmizela po schodišti nahoru.

„Posnídej a půjdeš se mnou zkontrolovat zda je vše připravené," řekl Thomas a položil na stůl dva talíře se snídaní. Tulák se opřel předními tlapkami o stůl a mlsně si prohlédl jídlo.

„To není pro tebe, kamaráde," řekl jsem mu a podrbal ho za ušima. Sedl jsem si ke stolu a pustil se do jídla. Tulák mi u toho často dloubl čumákem do nohy, abych mu dal nějakou dobrotu ze stolu.

„Tuláku," zavolal na něj Thomas a položil na zem misku s připraveným jídlem pro něj. Tulák se podíval na mě, pak na něj, a když pochopil, že ode mě nic nedostane, zamířil hladově k misce. Usmál jsem se.

Lena vešla zpátky do kuchyně, tentokrát už převlečená do čistého a s taškou v ruce. Podle mokrých vlasů člověk poznal, že si dala sprchu a umyla si i vlasy. Sedla si mlčky ke stolu a hned se pustila do jídla. Thomas jí nalil do hrníčku kávy. Pak odnesl prázdný talíř do dřezu. Sebral termosku z linky a vložil ji do své černé tašky.

„Jdu zkontrolovat, jak jsme na tom s nakládáním koní," oznámil nám Tohomas a zapnul tašku.

„Jdu s tebou," řekla Lena s plnou pusou. Rychle dojedla zbytky jídla a vstávala od stolu. Dopila rychle kávu a uklidila špinavé nádobí. Taky jsem dopil kávu a uklidil nádobí. Popadl jsem batoh a přehodil si ho přes rameno. Mlčky jsem vyšel dveřmi ven na verandu. Slunce už bylo nad stájí a před ní byl připravený přepravník a černý range rover.

Slyšel jsem, jak se za mnou znovu zavřely dveře, když jimi prošla Lena s Tulákem. Přehodila si tašku přes rameno a rychlým krokem zamířila ke stáji. Otočil jsem se a viděl, jak Thomas zamyká dveře. Počkal jsem na něj a společně jsme zamířili ke stáji.

Zpátky do sedlaWhere stories live. Discover now