H-176

3 1 0
                                    

A/N weer een verhaal voor school die ik ook hier plaats. Er zitten meerdere meningen in verwerkt dus het kan af en toe best verwarrend zijn.

Na een lange dag school loopt Hazel naar haar kamer. De dag was erg vermoeiend en ze weet dat ze in ieder geval geen huiswerk meer zal maken vandaag dus bindt ze zich vast in haar virtual reality pak en maakt ze zich vast zodat ze wel kan bewegen in de game, maar ze in de echte wereld niet zal hoeven te bewegen. Als laatste zet ze haar virtual reality bril op. Ze heeft gekozen voor een leven simulator waar veel fantasie werelden in verwerkt zitten, zodat ze even niet meer aan school hoeft te denken.

Eerst moet ze een karakter maken om mee te spelen. Ze maakt een super mooi meisje met lange wit-blond golvend haar. Ze heeft blauwe ogen en is bijna 18 jaar oud. Ze noemt haar karakter Emily.
Daarna mag ze wat geschiedenis voor haar karakter te schrijven. Ze besluit dit kort te houden, omdat ze erg veel zin heeft om de game te gaan spelen: Haar moeder, Kate, kreeg Emily al op haar 19e. Emily heeft haar vader nooit gekend, haar moeder is nu getrouwd met een hele lieve man, Paul. Er is net een nieuwe jongen om school waar ze heel goed mee bevriend is geraakt.
Dan klikt Hazel op play en kan haar leven als Emily beginnen.

Emily wordt wakker en gaapt even. Ze kijkt even rond in haar kamer en stapt dan uit bed ze pakt wat kleren uit de kast.

Dan komen er twee keuzes in beeld:
Je kan douchen, maar dan moet je haasten om op school te komen
Of
Je doucht niet, maar dit kan consequenties hebben voor wat mensen van je vinden.

Emily besluit te gaan douchen. Ze doucht zo snel mogelijk en als ze onder de douche vandaan stapt ziet te geschrokken dat ze nog maar 30 minuten heeft om op school te komen. Snel trekt ze haar kleren aan en rent naar beneden. Ze pakt snel een mueslireep uit de keuken en eet deze op terwijl ze een kop koffie zet.

"Goedemorgen," hoort ze haar moeder achter zich zeggen.

"Morgen," mompelt Emily met haar mond vol.

Als haar koffie klaar is giet ze deze in haar thermosfles, zodat ze hem mee kan nemen in de auto. Dan draait ze zich om naar haar moeder en merkt ze de vreugdetranen in haar ogen op.

"Wat is er?"

"Ik ben zwanger," zegt ze zacht en twijfelend.

Reageer goed op dit nieuws, je moeder zal je hier dankbaar voor zijn.
Of
Reageer slecht op dit nieuws, de band tussen je moeder en jou zal verslechteren.

"Dat is geweldig nieuws!" zegt Emily oprecht. Ze hoefde niet eens na te denken over deze twee keuzen en heeft ze eigenlijk amper doorgelezen.

Er verschijnt een brede glimlach op het gezicht van haar moeder. "Ik was bang dat je dit nieuws niet zo goed zou ontvangen," zegt ze eerlijk.

"Maak je een grapje? Ik heb altijd al een broertje of zusje gewild," zegt ze enthousiast. "Maar ik moet nu naar school voordat ik te laat komt." Ze geeft haar moeder snel een kus op haar wang.

Ze loopt naar de gang, stopt haar koffie in haar tas en trekt haar jas aan. Ze loopt naar haar auto en rijdt dan naar school. Op school aangekomen stapt ze de auto uit en ziet dat ze nog genoeg tijd heeft voordat haar eerste les begint en ze loopt het schoolgebouw in. Ze ziet twee mensen naar haar zwaaien.

Loop naar Hannah om samen met haar naar de les te lopen.
Of
Loop naar Kieran om nog even met hem te kletsen voordat jullie naar de les moeten.

Emily leest deze keuzes door, maar besluit een eigen keuze te maken. Ze zwaait even naar Kieran wat ertoe leidt dat hij naar haar toeloopt. Daarna lopen ze samen naar Hannah. Zo kan ze zowel met Kieran kletsen als met haar beste vriendin naar de les lopen.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 08, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

One shotsWhere stories live. Discover now