Sílou propojeni

844 53 3
                                    

,, Bene? "Znovu. Zvonu slyšel to slovo. Jedno jediné slovo, které v Kylovi dokázalo opět objevit světlo, objevit Bena Sola. Kylo stále k Rey neotočil. Ukazuj všem záda, aby je oni neukazali tobě, jako první, učil ho Snoke.,, Co se děje?" Zeptala se Rey. Konečně se Kylo k Rey otočil, ale se změnou, že si nandal kápi. Kylo neodpověděl. Bral to jako samozřejmost a popravdě pochyboval o tom, že
čekala, že odpoví.,, Proč se, tak chováš?" Rey se zkusila Kylovi podívat do očí, avšak jen uhnul pohledem, a kápě se po jeho tmavých vlasech svezla s pohledem zaměřeným na podlahu jeho pokoje. Tvář měl z poloviny zákrytou kápí a to mu dodavalo odvahu  chvílemi se podívat Rey do očí.,, Chovám ?" Kylo věděl, co tím myslí, ale potřeboval čas na rozmyšlení další věty, mezitím se rozhodl, ani o píď neuhnout pohledem.,, Ta kápě".  Upřesnila Rey a pro ujištění poukázala na svoji hlavu.,, Proto". Odpověď hodna pětiletého kluka.,, Nezapomeň, pořád ještě není pozdě, pořád se můžes přidat k nám "- To mi říkáš vždy a já ti jako vždy odpovím" - A ty mi jako vždy odpovíš, že pro někoho, jako jsi ty je už dávno pozdě. Já vím ". Takhle to dopadlo vždycky při jejich setkání, vždy to začalo prosbou a skončilo hádkou.,, Ty to stále nechápeš, Rey ?!" Pro mě už neni cesty na světlo, už nejde o nějaký přechod na druhou stranu! To já jsem druhá strana! To já jsem to temno, to já jsem to monstrum!" Rey mrzelo, že to kdy řekla. Kylo jí to připomínal vždy, když mohl. Nedivila se mu.
,, Ne, Bene. Ty nejsi temno a ani monstrum". Kylo se ironicky úšklíbnul. Věděl, že schválně nepopírá druhou stranu, jelikož to byla pravda a jenom pravda, to Kylo Ren byl druhá strana, byl První řád. On je měl všechny zničit, zabít, vyvraždit, do jednoho. Rey se začala pomalými kroky přibližovat ke Kylovi. Kylo stál na místě jako mřimražený. Jeho nohy mu nedovolily se pohnout jiným směrem než kupředu. Nechápal, co Rey zamýšlí, přece jen to on měl být ten, kdo má být nepředvídatelný. Zastavila se až těsně před ním samotným. Vědomě toho, že jí Kylo o hlavu převyšuje pomalým dotykem mu obouma rukama pomalu stáhla kápi na ramena. Když se mu kápě svezla po vlasech a s elegancí dopadla na jeho široká ramena, ucítil Kylo už dlouho ztrácený pocit, lítost. Ale ten pocit přešel jako letmý stín a vystřídala jej zlost, zlost pohlcující jeho srdce.

Kylo zachytil Rey zápěstí a tím ji zabránil v dalším pohybu. Ani nečekal, že to vyjde, nevěděl, že se jí bude moct víc než lechce dotknout. Chvíli si jen hleděli do očí, dokud se síla nezačala znovu měnit a pokoušet se je opět rozdělit.,, Já tě najdu". Řekl.,, A pak ?"Kylo nečekal takovou otázku. Rey se pomalu začala ztrácet.,, Pak nás všechny zabiješ?" Mohl odpovědět popravdě, ale věděl že ona pravdu zná.,, Ano, do jednoho". Než si uvědomil, co vlastně řekl, Rey se rozplynula v prázdnotě.  

A on znovu osaměl.

Temná strana sílyDonde viven las historias. Descúbrelo ahora