666

1.5K 100 4
                                    

/Mert Luciferből sosem elég/


Másnap reggel még csak fel sem ébredt teljesen, nosztalgiázott az előző estén. Végül úgy alakult, hogy egy édeshármas közepén találta magát. Hatalmas, selymes ágya még most is rejtette azt az alakot, akit úgy elkorbácsolt nem is olyan rég.

- Hmm, Chris… milyen eleven - nevetett csukott szemmel. Mellette megmozdult a név tulajdonosa, de úgy tűnik nem ébredt fel a fiú. Lucifer viszont összehúzta vörös köntösét és felkelve az ágyból, odasétált a tükörhöz, amely stílusos, vésett kőbe volt illesztve. Alaposan megnézte magát.

Voltaképpen bárkinek tetszett volna a látvány; sötét fénylő haj, karakteres arc, karvaly orr, mágikus szemek, mellyel bárkit megbabonázott ha akart, és nem utolsó sorban vele született kidolgozott felsőtest.

- Fenséges! - dicsérte magát. Kellett neki a saját dicsérete, hogy elfeledje a szörnyeteget, mely benne lakozik. Ha ennyit nem szánna a saját érzéseire, már rég megutálta volna önmagát.

Lezuhanyozott, felöltözött és sietősen a lakosztály egyik félreeső falához állt. Lenyitotta a széf oldalát, majd beírta a kombinációt. Ki nem találná senki… nem, nem 666, az túl egyszerű lenne. Meg hát azt bárki, aki vele hált, leolvashatná az oldalára tetovált számokból.

Igazából 9935 - mert az ugye visszafelé “segg”. Ezt még Shakespeare mondta neki. A lókötő értett a kódolt üzenetekhez… - nosztalgiázott.

Kivett egy rakás pénzt. Az összeset öltönye belső zsebébe rakta. Csodálta az embereket, hogy még ölni is képesek ezekért a színes papírokért. Az orruknál fogva vezethetőek. Aranytömböket is tárolt a széfben, de most gyors a teendője, ez lesz a tökéletes fizetőeszköz.

Belépett a liftbe, ezzel körülölelte a vörös hangulatfény és a magány érzete. Ha nem volt emberek közelében, még ha magának soha be sem vallaná, akkor is magány gyötörte legbelül. Az ágyban hagyta a vendégét, nem zavarta, hogy egyedül marad. Majd távozik, ha akar.

Lent nem volt senki. Értelemszerűen csak este jönnek emberek, Maze sem tért még vissza a démoni pengével. Jobb híján magának töltött italt és a flaskáját is színültig, ‘mindegy csak tömény legyen’ alapon. Elővett egy szál Marlborot, meggyújtotta, majd elindult.

Lucifer [BEFEJEZETT_évad] -ff. Where stories live. Discover now