Kraliçe Ve Prensesin Savaşı

50 2 0
                                    

*Görselde sağdan sola: Kraliçe Vaella, Prenses Rhaenys ve Leydi Gaella.*

Kraliçe Vaella Targaryen ve kız kardeşi Prenses Rhaenys arasında çıkan iç savaştır. İkinci Targaryen iç savaşı olduğu için II. Ejderhaların Dansı olarak da anılır.

Tarih: 553FS - 554FS
Yer: Westeros
Sonuç: Kraliçe Vaella I'in ölmesi
              Aegon VII'nin tahtı alması
              Prenses Rhaenys'in hak iddiasından vazgeçmesi

Taraflar: Kraliçe'nin ordusu
Kraliçe Vaella Targaryen
Kral Aegon Targaryen
                  Lord Jaime Arnard (taraf değiştirdi)
                  Velaryon Hanesi
                  Tully Hanesi
                  Arnard Hanesi
                
 

   Septa'nın Konseyi
Prenses Rhaenys Targaryen
Lord Dorran Martell
Leydi Gaella Waters
                  Lord Torrhal Stark
Lord Tristan Stark
Lord Doan William
Lord Jaime Arnard
William Hanesi
Stark Hanesi
Martell Hanesi
Arnard Hanesi

Arka Plan:
Kral Maegor Targaryen'in eşi Kraliçe Visaerra ile iki çocukları olmuştur. İlk çocukları Prens Aemond, diğeri ise Prenses Vaella'dır. Ancak Kraliçe Visaerra üçüncü çocuğunu doğururken ölür.

Kral eşine saplantılı bir sevgi beslemektedir. Kadını yanından asla ayırmaz, onu hediyelere boğardı. Onun ölümü ile depresyona girmiş ve Kraliçenin nedimesi Leydi Balleria ile aşk yaşarlar. Bu birlikteliğin ilk meyvesi Leydi Gaella doğar.

Daha sonra kral, Balleria ile evlenir ve iki çocukları daha olur. İlk çocuk Maegar çok yaşamaz, ancak diğer çocuk prenses Rhaenys sağlıklıdır.

Kralın Konseyi, Kralın ilk kızı ve varisi Prenses Vaella'nın gayrimeşru bir çocuk dünyaya getirmesi sonucu varisin ikinci meşru çocuk Prenses Rhaenys olması gerektiğini savunur.

Kral'ın ölümü ile Kraliçe Vaella I Targaryen taç giyer. Ancak Kraliçe kardeşlerine karşı çok sert davranır. Bu da kardeşleri kızdırır ve Rhaenys'in destekçileri Septa'nın Konseyini kurarlar.

William Hanesi Septa'nın Konseyine ilk katılan olur. Kraliçe Vaella William Hanesini aşağıladıktan sonra Arnard'lar da Prenses Rhaenys'e destek verir.

Kraliçe Rhaenys'i uzaklaştırmak için onu Dorran Martell ile, kızdırdığı Stark'larla arayı düzeltmek için Gaella'yı Tristan Stark ile evlendirir. Ancak bu savaşı daha da alevlendirir. Martell ve Stark Hanesi Rhaenys'in safına geçer.

İlk savaş üç dişli mızrak'ta olur. Kraliçe ordusunun çoğunu kaybederken Prenses Rhaenys'in ilk çocuğu Maegelle dünyaya gelir.

Daha sonra Kraliçe Dorne'a yürür. Bu sırada hamile olduğunu öğrenir. Prens Aegon'u Kral'ın Şehri'ne yollar ve yakında buluşacaklarını söyler. Ancak Kraliçe savaşta ölür. Bunun üzerine Martell, William ve Arnard Hanesi Kral'ın Şehri'ne yürür.

Aegon hızla taç giyer ve Doan William'ın kızı Sarra'yı esir alır. Geri çekilmezse onu öldüreceğini söyler.

Ordular geri çekilir ve barış görüşmesi için Kraliçe Rhaenys Kralın Şehrine gelir. Aegon ona taht iddiasını bırakmasını söyler. Leydi Gaella buna şiddetle karşı çıkar.

Aegon eğer savaşmaya devam ederlerse savaşın yıllar süreceğini ve Targaryen Hanesinin geçmişte olduğu gibi tekrar yıkılabileceğini söyler. Prenses Rhaenys istemeden de olsa taht iddiasını bırakır. Ancak Aegon'dan kızlarından Maegelle ile evlenmesini ister. Ancak Rhaenys'in kızı Maegelle, Aegon'dan yirmi sekiz yaş küçüktür. Evlilik gerçekleşmez.

Kral Daena Velaryon ile evlenir ve bu evlilikten hayatta kalan tek çocuk Prenses Rhalla sonraki kraliçe olur. Kraliçe ve Prensesin Savaşı böylece sona erer.

KRALİÇE SERİSİ BİLGİLER (Kraliçe #2.0)Where stories live. Discover now