2.13

3K 144 10
                                    

{Noah}

Ik word wakker door Milou die zich tegen me aan nestelt. Even open ik mijn ogen, maar als ik zie dat Milou de hare gesloten heeft doe ik ook mijn ogen weer dicht. Ik sla mijn armen om haar heen en strijk even over haar heup. Ik weet dat ze vermoeid is de laatste tijd. Ze heeft het druk met van alles; met school, ons appartement en vooral met onze relatie. Ik weet dat ik de afgelopen tijd moeilijk ben geweest. Milou denkt dat alles nu weer goed gaat en dat ik ben gestopt met drugs, maar dat is niet helemaal waar. Ik kan het gewoon niet laten om af en toe wat te gebruiken. Ik doe het wel zo, dat Milou niks merkt. Ze hoeft zich echt geen zorgen om mij te maken.

Ik haat het om tegen haar te liegen, maar ik kan niet anders. Het is niet dat ik verslaafd ben aan drugs, ik heb het gewoon even nodig nu. Ik ben de laatste tijd te gestresst. Milou en ik wonen net samen, dat is een aardig grote stap. En daar bovenop komt ook nog eens mijn studie die ook veel tijd en energie inneemt. Milou kan veel beter tegen stress dan ik, al weet zij dat niet. Waarschijnlijk denkt ze dat zij de enige is die momenteel in een dip zit.

'Noah?' Ik open mijn ogen en zie Milou vermoeid naar me kijken.

'Wat is er?' vraag ik haar.

'Ik voel me echt niet goed' mompelt ze. De zweetdruppels staan op haar voorhoofd. Ik leg mijn hand tegen haar voorhoofd aan en voel de warmte door mijn hand stromen.

'Je bent gloeiend heet' zeg ik tegen haar. 'Ik denk dat je koorts heb.' Milou zucht diep en gaat liggen op haar rug. Het dekbed gooit ze van zich af.

'Ik haat dit' mompelt ze. Ik sla het dekbed ook van mezelf af en stap uit bed.

'Wat ga je doen?' vraagt Milou.

'Wat water voor je halen' zeg ik terwijl ik naar de keuken loop. Snel vul ik een glas met koud water en loop dan terug naar Milou. Zodra ze mij ziet krabbelt ze iets overeind en neemt het glas water aan. Ze neemt een klein slokje en zet hem dan op het nachtkastje.

'Noah' mompelt Milou. 'Hoe laat is het?' Ik pak mijn telefoon en zet hem aan.

'Zes uur' antwoord ik. Milou knikt en zucht even. Plotseling stapt ze uit bed en rent ze zowat de badkamer in. Meteen ga ik achter haar aan. Ze zit voor de wc gehurkt. Snel haal ik haar bruine haren voor haar gezicht vandaan voor ze overgeeft.

'Ik voel me zo kut' zegt Milou terwijl ze achterover leunt tegen mij aan.

'Ik snap het' zeg ik haar. 'Maar ik ga de hele dag voor je zorgen, oke?' Milou knikt en glimlacht klein waarna ze langzaam opstaat.

'Ik...' Milou zucht diep. 'Kan je een test halen?' Ze slaat haar ogen neer.

'Wat...' stamel ik. 'Denk je dat... Denk je dat je zwanger bent?'

'Ik weet het niet' zegt Milou terwijl ze haar hand door haar haren haalt. 'Maar ik wil het gewoon zeker weten.' Ik knik begrijpend en druk een kus op haar voorhoofd.

'Ik zal een test halen zodra de winkels open zijn.' Ze knikt.

'Ik ga even mijn tanden poetsen' zegt ze terwijl ze haar tandenborstel pakt. Ik knik, maar blijf wel staan. De vorige keer dat Milou ziek was viel ze flauw, dus voor de zekerheid blijf ik er nu maar bij staan. Ik wil niet dat ze weer omvalt.

Ik hoop echt niet dat Milou zwanger is. Dat kan ik er echt even niet bij hebben we nu. We hebben het nog nooit zo serieus over kinderen gehad. Ik weet ook niet hoe zij er op dit moment over denkt, maar ik zou het nu gewoon niet kunnen. Daarbij zijn we ook niet financieel stabiel. We komen maar net rond elke maand. Als er een kind bijkomt zijn dat zoveel kosten. Sommige mensen beseffen dat niet. Een kind kost nou eenmaal veel geld.

'Zou je het houden?' vraag ik aan Milou als we weer in bed liggen.

'Wat? Een kind?' vraagt ze waarop ik knik.

'Ik weet het niet, jij?'

'Als ik heel eerlijk ben niet' mompel ik. 'Ik bedoel, ik ben er gewoon nog niet klaar voor en we hebben het geld er niet voor.'

'Dat is waar' zegt Milou. 'Maar laten we eerst die test maar doen.' Ik knik.

'Red je het even zonder mij?' vraag ik. Ik laat haar liever niet alleen, maar ik heb niet echt een keuze.

'Ja, ik ga toch slapen. Maak je vooral niet druk.' Ik knik en laat mijn lippen kort de hare raken voor ik uit bed stap om me aan te kleden.

Ik zucht diep als ik in de drogisterij voor het schap met de zwangerschapstesten sta. Wat moet ik in godsnaam nemen? Eentje die alleen aangeeft of je zwanger bent of een die ook aangeeft hoeveel weken?

'Kunt u het vinden?' Ik kijk op en zie een verkoopster staan.

'Ja, nou ja...' mompel ik. 'Ik heb geen idee welke ik moet nemen. Welke is het beste?' De verkoopster pakt een test en geeft hem aan mij.

'Volgens de recensies is deze het nauwkeurigst' vertelt ze. Ik knik en glimlach dankbaar.

'Bedankt' zeg ik. Snel loop ik door naar de kassa en reken af waarna ik weer naar mijn auto loopt. Waarom moeten mensen je altijd zo raar aankijken als je iets seks-gerelateerds koopt? Iedereen heeft seks. Waarom doen mensen daar moeilijk over?

Thuis aangekomen loop ik meteen door naar de slaapkamer waar Milou nog altijd in bed ligt. Ze slaapt, dus ik leg de test op het nachtkastje naast haar en ga naast Milou in bed liggen. Die test komt zo wel.

More Than One Night ~Night series~Where stories live. Discover now