11

1.1K 61 18
                                    


-Gyerekek, megjött!!!- hallottam meg egy gyermek édes hangját. Macska elengedett majd a háta mögé nézett. Ekkor jutott nekem is eszembe, hogy visszatérjek a valóságba. Egy kék ruhás, szőke hajú kislány állt ott. A kapitány felkapta és a magasba dobta őt.

-Megjöttem, Emily- mosolygott rá. Kedves, lágy mosoly volt az, amivel megajándékozta a leányt. Ezután egy gyermeksereg rohant elénk, akik elkezdték Fekete Macskát "nyúzni"

-Hé,hé mesélj egy mesét!

-Milyen volt az utad?

-Megküdöttél pár díszhuszárral?

-Hoztál nekünk ajándékot?

-Meséld el, hogy hogyan foglaltad el a hajót!

-Nyugi nyugi gyerekek, ilyen sok mindenre nem tudok egyszerre válaszolni.

-Oké, de egy valamiben mindannyian egyetértünk.- szólalt meg egy kisfiú akinek barna haja és kék szeme volt. Egy pillanat alatt lecsillapodott mindenki és olyan csönd lett, hogy a légy zümmögését lehetett hallani.

-Miben Andreas? - kérdezte a kapitány kérdő szemekkel.

Ekkor Andreas odasétált mellém és a mutató ujjával rám mutatott.

-Ő lesz a feleséged?- A szívem hirtelen kihagyott egy ütemet. Az állam a padlót verte és a szemeim körülbelül olyan nagyok lehettek,mint kettő  Megszólalni sem bírtam. A kalauzomra néztem. Ő ebben a pillanatban szintén rám. Mind a ketten ugyan olyan sokkos állapotban voltunk. Ő elpirult és elkapta a tekintetét és én is ugyan ezt tettem.  Na jó, ezek még csak gyerekek. Nem kell őket komolyan venni. De mégis, ez hirtelen jött. És várják a választ. Most légy okos Marinette.

Nyeltem egy nagyot és elmosolyodtam.

-Sziasztok- köszönten nekik és legugoltam hozzájuk. - Az én nevem Marinette Elizabeth Maria de la Valiere Dupaint Cheng. De hívjatok csak Marinette- nek.

-Marinette te leszel a felesége?

-Nem, nekem már van jegyesem- mondtam ki a keserű szavakat a számon. - Most csak vendégségbe vagyok itt nálatok.

-De várjunk csak- szólalt fel egy kislány, akinek barna szeme és fekete haja volt.- Azt mondtad Dupaint Cheng? Nem ez a neve a.....- ekkor az apró emberkék szája maradt tátva.

- A maszkod.....ilyen maszkja csak egy valakinek van

-Igen, semmi kétség

-A családneve is stimmel- súgtak össze és egyszerre szólaltak meg.

-Te vagy Hollym királyság hercegnője!!!!

-Igen, én vagyok- bólintottam

-Azta, egy igazi hercegnő- bámult rám egy pár lány

-Rendben, most, hogy ezt tisztáztuk, ti most menjetek és tanuljatok. Ha készen lesztek, akkor pedig játszhattok majd. Este a lakomán találkozunk.

-Rendben - felelték egyszerre és elmasíroztak.

-Milyen szófogadóak....- néztem utánuk és halványan elmosolyodtam

-De csak velem szemben.

-Apropó, milyen lakomáról beszél?

-Itt az a szokás, hogy minden egyes sikeres küldetés után lakomát tartunk, ahol az egész falu részt vesz. És természetesen, ha megtisztelne minket a jelenlétével, mind nagyon boldogok lennénk.- hajolt meg

A hercegnő és a kalóz- BEFEJEZETTWhere stories live. Discover now