2

12 2 0
                                    

                      Începutul

*Aceasta este o poveste despre înțelesurile timpului*
Si începe cu mult timp in urma , in zorile istoriei oamenilor cu un baiat desculț alergând pe Costișa unui deal . In fata sa se afla o fata Desculță . El încearcă sa o prindă . Căci adeseori asa stau lucrurile între un baiat si o fata . Pentru aceștia doi asa vor sta lucrurile întotdeauna .

*Numele băiatului este Dor . Al fetei este Ali*
La aceasta vârsta trupurile lor sunt aproape identice cu voci ascuțite cu par negru si cu chipurile murdare de noroi . Fără sa si încetinească goana , Ali întoarce rânjind către Dor . Ceea ce simte ea sunt primii fiori ai dragostei . Înșfacă o pietricica si o arunca spre el .
- Dor ! striga ea

*Dor își numără răsuflarile in timp ce aleargă*
El este primul om de pe pământ care încearcă sa facă acest lucru - sa numere sa inventeze cifre . A inceput prin a si pune degetele perechi dându le apoi un sunet si o valoare . Curând număra tot ce se putea numără . Dor este blând un copil ascultător dar cu o minte mai profunda decât a celor din preajma lui . Este diferit . Si in acești zori ai istoriei omului un copil diferit poate schimba lumea . De aceea Dumnezeu îl privește .
-Dor ! striga Ali
El ridica privirea si zâmbește - mereu ii zâmbește lui Ali - iar piatra cade la picioarele sale . Își da capul pe spate gânditor .
- Mai arunca una !
Ali arunca in sus . Dor numără pe degete un sunet pentru unu un sunet pt doi ...
-Bulf!
Este împins din spate de al treilea copil , Nim, un baiat mult mai mare si mai puternic . Striga in timp ce își pune genunchii pe spatele lui Dor .
-Sunt rege !
Toți cei trei copii rad . Încep sa alerge din nou .

*Incearca sa iti imaginezi cum ar fi viata fără măsurarea timpului*
Probabil nu poti . Stii luna anul ziua săptămânii . Ai un ceas pe perete sau pe bordul mașinii . Ai un program un calendar un timp pt a mânca si un timp pt a te duce la cinema . Dar cu toate acestea in jurul tau nimic nu tine seama de măsurarea timpului . Păsările nu întârzie . Un câine nu își verifica niciodată ceasul . Căprioarele nu se agita de ziua lor de naștere . Doar omul măsoară timpul . Doar omul numără ceasurile . Si din aceasta cauza doar omul trăiește o frica paralizata pe care nu o cunoaște nicio alta creatura . Teama e ca nu mai are timp .

Măsura timpului Where stories live. Discover now