28 🏹 'Düğün Hazırlıkları'

1K 75 7
                                    

Bölümün Yayınlanma Tarihi: 15/08/2019

Finalle son 2 bölüm...

Alesya Haktan

Aksu'nun sabah sabah sinir bozan sesi, beni durmaksızın sarsan sıcacık elleri uykumun en ama en güzel kısmından beni çekip almıştı. Elini itip, elimi ağzının üzerine koyarak: ''Sus lütfen'' dedim. Boğuk sesiyle: ''Sondo kolkmoyorson'' dedi. Gözlerimi devirerek onu hafif iterek doğruldum.

Her yerim tutulmuştu, dün akşam gelinlik olarak ne giyeceğimi düşünmekten sabaha kadar uyuyamamıştım, tam böyle güzel bir uyku çekiyorken de Aksu hanım beni uyandırmıştı.

''Sen iyi misin?'' işaret parmaklarımı şakaklarımın üzerine koyup, ovuşturarak: ''Başım felaket ağrıyor Aksu, dün akşam hiç uyuyamadım ve sende uykumun en güzel kısmında beni uyandırdın...'' dedim bakışlarını kaçırdığında: ''Teşekkürler'' diyerek gözlerimi bir kez daha devirerek, örtüyü üzerimden atıp lavaboya girdim. 

Rutin işlerimi halledip, ellerimi yüzümü yıkayarak gözlerimi kapattım. Gerçekten felaket bir baş ağrım vardı ve ağrı kesicilerin bile kesmesinden şüpheciyim.

''Hey! Bir saattir oradasın iyi misin?'' tabii ki de sadece 15-20 dakikadır tuvaletteyim Aksu'nun espri yapmaya çalıştığını anlayabiliyordum.

''Sadece 15 dakika oldu'' dedim, suyu kapatıp, elimi yüzümü kurutarak kapının kilidini açtım. Çatık kaşlarıyla bana bakıyordu, kolları göğsünde birleşik, yarı sinirli yarı meraklı gözlerle bana bakıyordu.

''Yine ne oldu?'' dedim bıkkınca. Kollarını göğsünden ayırıp, yanıma gelerek bana sardığında şaşırmıştım. Aksu'nun böyle aniden sarılma gibi huyları yoktur, gerçekten beni şaşırtıyordu.

''Seni şimdiden özleyeceğim'' dediğinde kaşlarımı çattım.

''Neyden bahsediyorsun?'' dedim. Kafama sert olmayacak şekilde bir kere vurarak: ''Evleniyorsun ya aptal! Artık ayrı evlerde yaşayacağız'' dedi.

''Hee'' dedim. Bu yüzden bana sarılmıştı, bu yüzden fazla duygusallaşmıştı. Oysa evlendiğim zaman şu anki evimizden sadece iki sokak ötede küçük, şık bir villada yaşayacaktım. Evimizde fazlasıyla oda var ve yüzde yüz eminim ki hem çocuklar hem de Aksu tüm zamanlarını bizimle geçirerek, bizim evimizde kalacaklar. Bu onların asla değişmeyeceği huylarından...

''Ne hee si ya? Hiç üzülmüyor musun?'' Aksu'dan ayrılıp, kafasına sert olmayacak şekilde vurup: ''Aptal şey yurt dışına yaşamaya gitmiyorum alt tarafı iki sokak ötende olacağım'' dedim. Kollarını tekrar bana sarıp: ''Olsun'' dediğinde gülerek başımı salladım. Bu kız fazla çılgın ve değişikti bazen aynı kandan olduğumuzdan şüphelenmiyor değilim.

''Bizim güzel gelinimiz kalkmış mı?'' kapıdan içeriye giren annem ve yengeme bakarak gülümseyip Aksu'dan ayrıldım. Bugün gelinlik bakmaya gidecektik, gerçekten uzun soluklu zorlu bir an olacaktı.

''Günaydın'' dedim neşeli bir ses tonuyla ama içten içe baş ağrısından ölmek üzereyim. İkisi de yanıma gelip bana sarıldıklarında gözlerim dolmuştu, Aksu'nun dramatik konuşmasından sonra yengemin ve annemin bana böyle sarılması gerçekten beni duygulandırmıştı ama ağlayacağım yani ağlamamam gerek, en azından artık gerçekten ağlamamam gerek. Mutluluktan da, hüzünden de ağlamamam gerek.

''Bu kadar duygusallık yeter'' diyerek aramıza giren Aksu'ya minnetle gülümsedim. Koluma girip: ''Önce seni giydirelim daha sonra da kahvaltı edip, alışverişe gidelim'' başımla onu onayladım.

Savrulan Sevgi | BTS | ✔️ Where stories live. Discover now