Part 4

3.6K 167 24
                                    

Holly szemszöge

Reggel korán keltem, ugyanis nagyon izgatott voltam az első tanítási nap miatt, és ahogy láttam Hermione is, akivel egy szobában voltam. Rajtunk kívül még Lavander Brown és Parvati Patil volt a szobában, de ők még húzták a lóbőrt. Hermione-vel gyorsan felvettük az egyenruhát és leosontunk a klubhelyiségbe, hogy ne ébresszük fel a lányokat. Mivel még túl korán volt a reggelihez, leültünk az egyik kanapéra egymás mellé és ott vártuk a reggeli kezdetét. Mindketten csendbe voltunk, de tökéletes volt így, a gondolatainkba merülve.

Fél óra múlva el is indulhattunk enni, de mielőtt kiléptem volna a portrélyukon a nevemet hallottam, ahogy valaki kiabál nekem:
- Holly várj meg! - Harry hangját véltem felismerni.
- Rendben. - kiáltottam vissza - Hermione várj egy kicsit, megvárjuk Harry-t és Ron-t.
- Jó. - bólintott barátnőm és a Kövér Dáma portréja mellett megálltunk és vártunk. Öt perc múlva Harry és Ron lépett ki lihegve.
- Itt vagyunk. - mondta Harry.
- Oké, akkor induljunk. Amúgy jó reggelt. - öleltem meg a két fiút.

Lementünk a nagyterembe, majd leültünk a griffendéles asztal végébe, és elkezdtünk falatozni.
- És, mindenki odakerült ahova szeretett volna? - vettem egy tányért és szedtem rá rántottát.
- Én ifen - mondta teli szájjal Ron.
- Jaj Ronnie. Nyeld le mielőtt beszélni kezdesz. - szidtam le.
- Bocsi Holly. - mondta a vörös.
- Harry, Hermione? - fordultam feléjük.
- Én nekem mindegy volt. Bár a süveg gondolkozott a hollóháton... - mondta Hermione.
- Én igen. Szüleim is idejártak. - mondta halkan Harry. Valamit titkol... De mielőtt rákérdezhettem volna Mcgalagony professzor jelent meg az órarendjeinkkel.
- Tessék, az órarendek. - mondta a professzor asszony - Ne késsenek az órákról. - figyelmeztetett minket, majd tova sétált a Weasley ikrekhez, hogy nekik is odaadja az órarendeket.

Reggeli után Hermione-vel elindultunk átváltoztatástanra. Egymás mellé ültünk le az első padok egyikébe. Pár perc múlva a többi diák is szállingózni kezdett, de Harry-ék sehol se voltak.
- Fura. Csak el ne késsenek nekem. - aggodalmaskodtam.
- Nyugi Holly. - mosolygott rám nyugtatóan barátnőm - Itt lesznek.
- Jó... - Mcgalagony lépett be a terembe, mire mindenki elcsendesedett.
- Jó napot kívánok. Az átváltoztatástan bonyolult tantárgy - kezdte magyarázni - Nagy koncentrációt igényel... - magyarázta volna tovább, ha Harry és Ron nem ezt a pillanatot választotta volna, hogy beessenek órára - Mr. Potter, Mr. Weasley. Pont maguknak mondtam, hogy ne késsenek. Öt pont a griffendéltől. Célszerű lenne egyiküket zsebórává változtatni...
- Elnézést Tanárnő, eltévedtünk... - szólt  közbe Harry.
- Térkép szeretne lenni Mr. Potter? - érdeklődte a professzor, mire én felkuncogtam.
- Nem, elnézést. - mondta Hary, majd leültek Ron-nal.
Mcgalagony professzor óra végéig magyarázott, mi pedig szorgalmasan jegyzeteltünk.

Átváltoztatás után elindultunk az alagsorba, dupla bájitaltanra, ami az egyik kedvenc tantárgyam, és szerencsére megy is eléggé, ugyanis Piton professzor - a bájitaltan tanár - Apa egy régi barátja, így hetente minimum egyszer átjön tanítani engem kicsi korom óta. Már nagyon várom az órát!
Pár perc múlva Piton professzor meg is érkezett és beengedett minket a terembe. Amikor rám nézett halványan elmosolyodott és biccentett üdvözlés képpen, majd beterelte az osztályt a terembe. Én beültem Hermione-vel a második padba, Harry és Ron pedig mögénk ült.
A tanár úr elkezdte felolvasni a névsort, és megállt Harry nevénél.
- Áhá. Harry Potter. A mi új... - itt hatásszünetet tartott - üdvöskénk.
Malfoy és barátai felnevettek, mire én szikrázó szemekkel néztem rájuk, de közben fél szememmel Harry-t figyeltem - Azért vannak itt, hogy megismerkedjenek a bájitalkészítés művészetével - fogott bele a beszédébe a professzor - Mivel nemigen hadonászunk a pálcával - folytatta - maguk biztosan úgy vélik majd, hogy ez nem igazi mágia. Nos, nem várom el, hogy átérezzék, milyen csodálatos az üstben finoman fortyogó főzet fölött fodrozódó füstfelhő és az emberi véredényekben szétáradó folyadékok elmét elbódító, érzékeket elzsongító ereje... - minden szavát ittam a professzornak - Tőlem megtanulhatják, hogyan kell dicsőséget forralni, hírnevet a palackba zárni, sőt halált rejteni a dugó alá. De csak akkor, ha nem olyan tökkelütöttek, mint a tanítványaim többsége. - a beszéd hatása miatt az osztály még jobban elcsendesedett.
- Potter! - csattant fel a tanárunk - Mit kapok, ha ürömteába őrölt aszfodéloszgyökeret keverek? - Harry dermedten ült a helyén, és én már emeltem is a kezemet, Hermione-vel együtt.
- Nem tudom tanárúr. - motyogta a sebhelyes.
- Lám, lám, a hírnév nem minden. - itt kezdtem begurulni. Akármennyire is szeretem Piton professzort, nem értem mi baja Harry-vel - Próbáljuk meg újra, Potter. Ha szereznie kéne egy bezoárt, hol keresné? - a kezem megint magasban volt, mire a bájitalmester csak rám pillantott és visszafordult a fiúhoz.
- Nem tudom, Tanár úr. - suttogta Harry.
- Mindjárt gondoltam, hogy bele se nézett otthon a könyvekbe. - láttam Harry-n, hogy kezd egyre jobban kiakadni, úgyhogy szóltam volna közbe, de Piton megelőzött.
- Potter, mi a különbség a sisakvirág és a farkasölőfű között?
- Nem tudom - felelte halkan Harry - De úgy látom, hogy Holly és Hermione tudják a választ. Miért nem őket kérdezi? - néhány embernek tetszett a megjegyzés, de Piton nem volt odáig érte szerintem.
- Üljön le Ms. Granger - szólt rá Hermionére, aki időközben felállt a helyéről a nagy jelentkezésben - Ms. Adams? - fordult felém.
- Az üröm és az aszfodélosz keveréke altató hatású, olyannyira, hogy az élő halál eszenciájának is hívják. A bezoár a kecske gyomrából kivett kő, védelmet nyújt a legtöbb méreg ellen. A sisakvirág és a farkasölőfű egy és ugyanaz, ebrontófűnek avagy Aconitumnak is nevezik. - válaszoltam, mire olyan dolog történt, ami igen ritka. Piton professzor elmosolyodott.
- 5 pont a Griffendélnek.  - itt mindenki suttogni kezdett, mert még soha nem fordult elő ilyen - Csendet! És egy pont a Griffendéltől Potter szemtelensége miatt - az óra csöndben telt el, mikor vége lett Harry-ék gyorsan összepakoltak, és engem is sürgettek. Nem nagyon szeretik ezt az órát, ahogy látom.

A többi órán névsorolvasás után elmondták, hogy mire számíthatunk az év alatt és el kellett kezdenünk jegyzetelni. Amikor vége lett az utolsó óránknak is, kimentünk Harry-vel és Ron-nal a tóhoz és beszélgettünk vacsoráig, majd mikor eljött az idő bementünk enni. Evés után én rögtön felmentem lefeküdni, mert nagyon fáradt voltam, de láttam, hogy a fiúk még lentmaradnak, úgyhogy elköszöntem tőlük, és mentem aludni.

Draco szemszöge

Egész vacsora alatt valami, vagyis inkább valaki elvonta a figyelmemet, így nem válaszoltam Blaise kérdésére - ami nem is tudom mi volt - Egy bizonyos vörös hajú, zöld szemű lányt figyeltem. Válaszolni tudott Pitonnak, és pontot is gyűjtött. Okos volt és bátor, ahogy tapasztaltam, a vonati incidensnél. Az a megvetés, ami a szemében volt, amikor rám nézett, valamiért nagyon fájt.
Este végig csak egy vörös hajú tündér járt a fejemben és őt láttam magam előtt, mielőtt álomba merültem volna...

Az Iker /BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now