inner demons

30 1 0
                                    



'Gaan we nou naar huis?'

'Noa, kappen nou met dat gezeur. Het komt zo langzamerhand, me strot uit!' Kees ramt uit frustratie, zijn hand tegen het stuur van de rode Fiat panda. Als de toeter af gaat, schrikt hij zich wezenloos. Hun voorganger schrikt ook en steekt boos zijn middelvinger naar zijn achterligger op. Kees maakt een gebaar terug. Dat lijkt op sorry. Maar het had net zo goed, rot toch op kunnen zijn. Rosa, wordt door de gehele commotie wakker en haalt de oordoppen van haar I pod uit haar oren. Het klassieke muziekstuk wat op staat, het Lacrimosa III Sequentia. Zet ze even op pauze. ' Oké, wat is er aan de hand mannen?' Ze kijkt naar Kees, die met een sago kop naar de weg staart en ze kijkt via haar spiegel naar Noa. Hij zit op de achterbank, met dezelfde expressie op zijn gezicht naar zijn moeder te kijken. ' Ik wil naar huis mam. Ik ben het helemaal zat, om in die klote auto te zitten.' 'Let op je taal gebruik Noa. Het is nog maar een uurtje rijden en dan zijn we thuis.' 'Kan die klote panda, niet wat harder ofzo?' 'Noa, Shut up!' Kees wordt zo kwaad, dat hij bij de inhaal manoeuvre bijna een bestelbusje raakt. Hij rukt zijn stuur woest naar rechts, om het voertuig te ontwijken. Hij botst daardoor, bijna tegen een nietsvermoedende bestuurder die op de rechter baan rijdt. Hier en daar, toeteren andere bestuurders naar de rode auto. Die nu met gierende banden, tot stilstand komt op de vluchtstrook. Kees draait zich om naar zijn zoon. ' Als je niet stopt met je gezeur, dan loop je maar naar huis begrepen?' Noa haalt ongeïnteresseerd zijn schouders op en kijkt naar buiten. Rosa is het zat. 'Ik rijd vanaf nu wel verder. Want ik wil graag, in een geheel veilig thuis komen. Kees stapt uit en ramt de deur van de bestuurders kant hard dicht. Daarna moet de deur van de passagiers kant het ook ontgelden. Rosa neemt plaats op de bestuurdersstoel. Ze doet haar spiegels goed en geeft rustig gas. In alle rust voegt ze de auto weer in op de snelweg. Ondertussen zet ze de radio aan, op haar favoriete radio zender Classic FM.

Ze zijn een week te logeren geweest, bij haar zus Sofie in Brabant. Het was een hele gezellige fijne week alleen, Noa die aan het puberen is heeft de gehele week lopen klagen. Hij speelt in een band en dat is het enige wat Noa interesseert. Noa is een einzelgänger gaat graag zijn eigen weg zit uren op zijn kamer te drummen en komt alleen naar beneden als het eten klaar is. Om daarna gelijk weer naar boven te gaan om verder te drummen. Op school loopt hij de kantjes er van af. Rosa vindt het enorm jammer want ze weet dat haar zoon goed kan leren. Maar nu hij bezig is, met de band laat hij zijn school links liggen en gaat volledig op in de rock wereld waar hij zich in begeeft. Zijn vrienden hebben een niet al te goede invloed op hem. De conrector van Noa zijn school had Noa betrapt op het roken van een joint. Hij kreeg drie weken huisarrest maar Noa interesseerde het geen ene reet. 'Hij haalde een foto tevoorschijn van zijn ouders in jongere jaren die hij had gevonden in een plakboek. Op de foto stonden zijn ouders in hippie kleding met een dikke joint in hun handen. 'Stelletje Hypocrieten, jullie blowden zelf vroeger ook.' Rosa had hem verbijsterd aan gekeken. Sprakeloos was ze.

Rosa dacht, dat een weekje met zijn drietjes in de gezonde buitenlucht hun goed zal doen. Maar dat had ze helemaal verkeerd in geschat. Nu zat ze met een chagrijnige man en een nog meer chagrijnige puber zoon in de rode panda op weg naar huis. Tien minuten later en nog veel kilometers weg van huis geeft Noa aan dat hij moest plassen. Rosa neemt de afslag, naar het dichts bijzijnde benzine station.

Nu dat zijn ouders alleen zijn, kunnen ze even met elkaar praten. 'Ik weet echt even niet, wat we met Noa aan moeten hoor schat.'Hij haalt echt het bloed, onder mijn nagels vandaan.' 'Lieverd laat die jongen nou gewoon even, hij mist zijn zus en hij zit midden in zijn puber tijd. Hoe meer je hem op zijn vel gaat zitten hoe erger het wordt. Wij zijn ook jong geweest. We hebben ook geblowd en stomme dingen gedaan. Het komt echt wel goed met hem.'Rosa laat haar gedachten langs de streken van haar zoon gaan en doet een klein schiet gebedje dat het echt allemaal goed komt met Noa. Ze durft het niet tegen Kees te zeggen, maar ze maakt zich net zoveel zorgen om hem als haar man.

inner demonsWhere stories live. Discover now