D Ö R T

4.5K 236 21
                                    

Multi: Arda
İyi okumalar
~
Uykumun hatta rüyamın en güzel yerinde dürtülmeyle kalktım.

"Noluyor be!"

"Akşam oluyor" Arda'nın konuşmasıyla gözlerimi açtım. Bunlar neden buradalar? Karşımda; Irmak, Ege, Arda, Şebnem ve Koray vardı. Gözüm Poyraz'ı da aradı ama hemen aklıma onun şehir dışında olduğu geldi.

"Zehirlenmişsin." dedi Irmak'cığım. Gülümsedim, "Yok be kuzuş fazla çikolata yedim o yüzden"

Çikolatayla hasta olan tek insanım sanırım. Puff o kadar çikolatayı yemek güzeldi ama ekstra sivilce ve kilo gelecek onu hiç düşünmedim.

Başlarını salladılar ve "İnandık inandık neyse sen hazırlan biz salondayız" diyip gittiler.

Of ya ben yarına kadar yatacaktım. Üşene sıkıla üstüme düzgün şeyler giydim ve salona gittim.

Ellerinde çikolatalı pasta oturup gülüşüyorlar. Ben burda çikolata dan ölüyom geberiyom millet -kardeşlerim- gelmiş anacığımın pastasını yiyorlar. Zıkkım -afiyet bal şeker- olsun.

Arda ile Ege'nin ortasına oturdum. Uyumak istiyorum ya şuraya kıvranıp yatsam bir ay kalkmam gerçekten.

"Eee şimdi nasılsın, miden nasıl?" yanımda ki Ege'ye döndüm. "Midem de bende iyiyiz işte sen?"

Ege'nin 'aynı' demesiyle Koray bana döndü ve "Bir gecede neden o kadar çikolata yedinde kendini hasta ettin güzelim. Omuzlarımı silktim "Çünkü çok güzeller" dedim ve güldüm o da bana aynı şekilde karşılık verdi.

Okulda neler yaptıklarını sorduktan sonra konuşacak konu kalmamıştı sanki.  Boş boş otururken bir anda Irmak bi vazodaki çiçeye bir bana bakmaya başladı.

"Sare'llem bu güller kız istemeye ya da nişana gelirken alınan güller değil mi?" Beyaz gül nerden kız isteme çiçeği oldu?

Arda ve Ege gülmeye başladılar ikisininde karnına hiç düşünmeden yumruğumu geçirdim Arda'ya yavaş Ege'ye hızlı gelmişti.

Hemen ona döndüm karnını tutuyordu ama yüzü hala gülüyordu. Neyse ki içimdeki iyilik meleği kötülük meleğinden büyük çıktı da yardım edesim geldi. Bir elimle karnını tuttum bir elimle omzunu tuttum. Yazık çocuk bi deri bi kemik zaten, nefessiz kalsa ölse üstüme kalır bu genç yaşımda mapuslara düşerim.

"İyi misin?" başını olumlu anlamda salladı.

Bende başımı sallayıp önüme döndüm, Tam ben gülleri anlatacakken Koray ayağa kalktı ve "Benim bir işim çıktı gitmem lazım, kusura bakmayın." dedi, büyük ihtimalle babası çağırmıştı yanıma geldi ve yanağımı sıktı "Çabucak iyileş." deyip gitti.

O gidince bende gülleri anlatmaya başladım. "Bana biri yazıyorda o getirdi boşverin. Benim canım çok ama çok sıkıldı okula da gitmedim sıkıntıdan patlıycam gezmeye çıkalım mı?"

Arda hemen "Olmaz sen çok yürüyorsun, yoruluyorum ve hastasın zaten olmaz!" dedi gözlerimi devirdim ve ofladım.

Umutla Irmak'a baktım. "Kanka bende gelemem valla Gece hanıma bakmam gerek." Gece onun dört yaşındaki kardeşi çok tatlı ve çok şeker bir kız. Ama çok yaramaz! Bize her geldiğinde odamı dağıtıyor gıcık ama tatlı şey.

Şebnem'e baktığımda başını olumsuz anlamda salladı. Of ya of...

Hızla Ege'ye döndüm. Bir o kaldı benimle gezecek. "Ege nolurrrrr sen bari benimle gel bak cidden çok sıkıldım lütfennnn" diyip ona dudağımı büzüp baktım.

Saçlarını karıştırdı ve "Kabul edicektim zaten" dedi hemen ona sarıldım anında karşılık verdi.

Dudak büzünce iğrenç olduğum aklıma geldi, çirkinlik abidesiyim. Malum annem her gün beni övdüğü için maymun orangutan falan...

"Ben hazırlanmaya gidiyorum o zaman" dedim ve kalktım.

"Kanka bizde gidiyoruz dikkat edin kendinize" dedi Irmak Ege'yle bana bakarak. 'Tamam' diyip odama gittim.
~
SİZLERİ SEVİYORUM.💙

EŞEK SIPASI |YARI TEXTİNG|Where stories live. Discover now