14.

3.6K 33 8
                                    

Jacob

'William' stod det på skärmen när mobilen vibrerade på nattduksbordet. Det är söndag och klockan är 11:25. Jag är som tur vaken så jag tog snabbt upp luren till örat.

"Tja." Svarade jag.

"Tjo, vad gör du?" Svarade William.

"Spelar lite FIFA, du?" Frågade jag med en gäsp.

"Nä inte så mycket. Men du jag måste snacka med dig om en grej." Svarade han lite seriöst. Jag pausade spelet och satte mig upp i sängen.

"Jaha, har det hänt något?" Frågade jag lite otroligt.

"Nej, inte så. Men du, bli inte arg. Snälla?" Sade han och jag spände mig lite och svarade med ett 'mm'. "Jo, det är såhär att jag gillar Elsa på ett annat sätt än så jag har varit tidigare med tjejer. Hon liksom får mig att känna saker och utmanar mig, och får mig att vilja ändra mig. Det är därför jag ringer dig nu för jag vill veta om det är okej för dig ifall jag bjuder ut henne. Jag vill absolut inte sätta dig i en konstig situation eller få dig att inte veta något." Fortsatte han nervöst och nästan bedjande. Vad fan sade han nyss?

"Ehm ursäkta, vad sa du?" Sade jag sammanbitet.

"Ja, jo, eh." Svarade han nervöst, och jags kulle tro att han fick fram och tillbaka i sitt rum just nu med en hand nervöst kliande i nacken. Vad ska jag svara?

"Okej." Sade jag tyst, nästan som att jag inte vill svara det egentligen vilket jag inte vill.

" 'Okej' som i att jag får bjuda ut henne?" Svarade han chockat och försiktigt. Jag bet mig i läppen.

"Mm. Men om du gör något mot henne, sårar henne, gör henne illa, whatsoever, så kommer du ångra det stort. Det finns ingenting som jag inte skulle göra för henne." Svarade jag hårt och aggressivt.

"Tack bror, det betyder massor. Och ja, jag vet. Du är en bra storebror." Svarade han glatt och strax därefter la jag på luren. Jag släppte ut en stor suck och la ifrån mig mobilen. Sedan tog jag upp spelkontrollen igen och försökte glömma bort samtalet jag nyss hade.

Elsa

"William alltså?" Sade Jacob dömande när han plötsligt kom in i mitt rum. Chockat kollade jag på honom.

"Va? Vad snackar du om?" Svarade jag förvirrat. Han höjde på ögonbrynen åt mig.

"Men lek inte dum. Du vet vad jag snackar om." Sade han trött. Jag hasade mig upp i sängen och satte mig upp.

"Nej, jag förstår verkligen inte vad du menar. Snälla förklara." Svarade jag irriterat.

"Min lillasyster, du, och min bästa vän, William, tillsammans. Du tror inte jag reagerar?" Svarade han irriterat. Jag tappade bokstavligen hakan.

"Okej, jag fattar. För det första: vi är för fan inte tillsammans, för det andra: jag visste inte att jag behövde berätta allt som händer i mitt liv för dig, min storebror. Och för det tredje: vad ger dig rätten att låta så dömande?" Svarade jag argt och höjde irriterat på ögonbrynen.

"Du behöver inte berätta allt för mig men jag vill ju gärna veta om ni är påväg att bli tillsammans, och kanske av dig då. " Suckade han.

"Ska jag berätta om mitt sexliv också eller?" Frågade jag ironiskt. Han tappade hakan och tittade irriterat på mig.

"Bara gå, Jacob. Jag orkar inte se dig just nu." Begärde jag. Han tittade stumt på mig men gjorde som jag sa och gick, och på vägen smällde han igen min dörr.

Snabbt tog jag upp mobilen och gick in på min och Williams sms konversation. Jag skrev in ett sms och väntade otåligt på ett svar.

Jag, 13:20
Har du berättat för Jacob om oss?

William <3, 13:21
Kanskeee, vadå då?

Jag suckade irriterat.

Jag, 13:23
Kunde inte jag få berätta? Han kom in till mig och var fett arg.

William <3, 13:24
Förlåt hjärtat, du borde gjort det ;(

Jag, 13:24
Det gör inget, hatar bara att bråka med honom.

Efter det stängde jag av mobilen och fokuserade på filmen framför mig. En söndag som denna är det en dag då jag bara tar det lugnt. Vanligtvis på söndagar är jag bara hemma, myser med familjen och antagligen pluggar till något prov.

Efter några timmar var det dags för den vanliga söndagsmiddagen med familjen. Idag stod köttfärssås och spaghetti på menyn. Jag släpade mig ner för trapporna i alldeles för långa mjukisbyxor, Jacobs hoodie, tofflor och en messybun på huvudet. Innan jag hann nå köket tog någon tag i min arm.

"Du, jag vill be om ursäkt för tidigare. Det var verkligen inte meningen att det blev som det blev." Sade Jacob genuint och aningen sårat. Jag log mot honom och drog in honom i en kram.

"Det gör inget, jag förstår." Svarade jag i kramen. Mamma ropade på oss så vi drog ifrån och gick till köksbordet för att äta middag.

Måndag

Jag slog igen mitt skåp och började gå mot min första lektion som var matte. Sofie var hos tandläkaren så hon kommer inte än. Jag hälsade på min lärare Pernilla när jag steg in i klassrummet för att sätta mig på min "vanliga plats". Vi har inga bestämda platser men alla har typ gjort sina egna bestämda platser. Nästan hela klassen var här nu och klockan var några minuter i nio.

Medan jag öppnade min mapp öppnades dörren men det var inget jag la märke till förens jag hörde William prata med Pernilla. Jag tittade snabbt upp och såg William, min bror och Simon. William och jag får ögonkontakt och han ler ett vackert leende mot mig och blinkar med ögat vilket får mina kinder att hettas upp. Vi avbryter ögonkontakten och jag vänder blicken till Jacob som står spänd i hela kroppen och stirrar på William. Synen får mig att skratta, högt.

De flesta i klassrummet flyttade blicken från killarna till mig vilket fick mig att hålla handen för munnen men jag fortsatte att skratta. Jacob himlade med ögonen mot mig men jag kunde se hur det ryckte lite i mungipan på honom. William flinade lite till mig. Jag log tillbaka och sedan behövde de gå för att lektionen skulle börja.

Lektionen var slut och jag gick mot mitt skåp. Sofie stod där och la in sina saker i sitt. Vi hälsade och kramades och sedan la jag in mina grejer och tog fram böckerna till nästa lektion.

"Hej, hjärtat." Sade han i mitt öra. Jag kände hans kropp mot min och hoppade till av rädsla. Jag fick bokstavligen en hjärtattack. Han ställde sig framför mig istället, men höll sin ena hand om min midja.

"William, vafan skräm mig inte sådär. Jag blev livrädd." Sade jag skrämt och och höll handen för hjärtat. Han skrattade åt mig men log.

"Jag tänkte bara säga hej, jag måste dra till min lektion, men vi ses sen?" Sade han. Jag nickade och log. Jag skulle vända mig mot skåpet igen men han tog försiktigt tag om min käke och drog mig till sig för en kyss. Jag kysste honom snabbt tillbaka och sedan gick han, och kvar stod jag med ett leende på läpparna.

"Vad fan har jag missat?" Vräkte Sofie ur sig. Oj, jag hade glömt att hon stod där.

"Ehm gött snack, vi börjar nu." Sade jag istället och gick iväg mot lektionen. Jag hörde henne skratta åt mig och kom snabbt upp vid min sida.

Mina händer mot din hudWhere stories live. Discover now