-12-

3.3K 107 4
                                    

Stála jsem jako celá přikována k zemi. Nemohla jsem pohnout ani prstem u ruky. Jen má hruď se zběšeně zvedala, zatímco se mi v krku zadrhl hlas.

,,Já- omlouvám se. Nevěděla jsem, že tu bude," zamumlá Megan. V září světel se její zrzavé vlny dokonale leskly. Tváře měla od alkoholu lehce červené a hruď se jí zvedala stejně rychle jako mě.

,,Viděl nás?" zeptám se. Hlas jsem měla roztřesenější, než jsem si myslela. Na vteřinu jsem si nebyla jistá, zda mě přes hudbu vůbec slyšela.

,,Tak trochu už sem jde," nejistě se podrbe ve vlasech. Zrak upře někam za mě a brzy se lehce pousměje. ,,Nicku. Co tu děláš?" pokouší se o uvolněný tón, ale i ona má strach, co se stane.

,,Nevěděl jsem, že tu budete. Vlastně jsem ani nevěděl, že je Kat ve městě," pronese uvolněně, avšak s kapkou výčitek. Jeho hlas byl o něco hlubší a dospělejší. Nejistě a velmi pomalu se k němu otočím čelem. Už jen z první sekundy mého pohledu na něj se mé srdce divoce rozbušelo. Vypadal snad ještě lépe než dřív. Vlasy měl o trochu delší a rysy ve tváři ostřejší. Košile, která pevně obepínala celé jeho tělo a paže, dokonale zvýrazňovala svaly, které se pod ní nacházely. Vypadal zkrátka až moc sexy na můj metabolismus.

,,Přijela jsem dnes. Za dědou," hlesnu s pohledem upřeným do jeho hluboce hnědých očí. Lehce přivřel víčka k sobě a na krátkou dobu si mě prohlížel.

,,Ehm, půjdu nám pro další drink. Hned jsem zpět," ozve se najednou Megan a jako pára nad hrncem se vypaří. Skvělý.

,,Sluší ti to," zastrčí své opálené dlaně do kapes a pohlédne na mě zpod svých dlouhých řas. ,,Co tu vůbec děláš? Za celé dva roky jsem tě tu neviděl ani o tobě neslyšel," pozvedne své tmavé obočí.

,,Dodělala jsem školu a chci strávit měsíc s dědou, než se budu muset zase vrátit ke studiu," prozradím mu.

,,Jdeš si za svým," podotkne a slabě se pousměje. Na malou chvíli jsem měla pocit, jakoby všechno kolem utichlo, záře zhasly a my spolu v tichosti stáli uprostřed tmy. ,,Poslyš, Kat-" nadechne se. Rukou si prohrábl své husté vlasy a na místě přešlápl. ,,Mrzí mě, jak jsem se tenkrát zachoval, ale stýská se mi. Popravdě na tebe poslední dobou myslím celkem často," polkne a na chvíli se odmlčí. ,,Říkej si tomu jak chceš, ale určitě není náhoda, že jsme se tu dnes takhle potkali. Vím, že jsme to minule nezvládli, ale co to zkusit znovu? Pojď se mnou na večeři. Jako přátelé," navrhne. Slovo po slově jsem si probírala celý jeho monolog a zamyslela se.

,,Myslím, že bychom to mohli zkusit," souhlasím nakonec. Hned po mých slovech se Nick celý rozzáří.

,,Dobře," pousměje se. ,,Vyzvednu tě zítra v šest," mrkne na mě. Ohlédne se přes rameno na partu kluků kousek od nás. ,,Měl bych se k nim vrátit. Uvidíme se zítra," jakmile se usměje, kolem očí se mu vytvoří malé vlnky. Otočí se ke mně zády k odchodu, ale ještě naposledy se zarazí. ,,Jsem rád, že jsem tu na tebe narazil," hlesne těsně předtím, než se konečně vrátí ke svým přátelům. Hleděla jsem na něj, než mi došlo, že na parketu stojím sama. Kolem všichni divoce a opilé tančili a já stála nehybně na místě a prohlížela si jeho pevná záda. Rozhlédla jsem se kolem a zrakem přejížděla po každé tváři. Svěsila jsem ramena a vydala se k baru. Megan seděla na jedné z vysokých barových židli a brkem upíjela ze své skleničky. Tváře měla stále rudé, ale tentokrát ne z alkoholu, ale z barmana před ní. Už od pohledu bylo jasné, že spolu flirtovali. Megan dychtivě naslouchala každému jeho slovu, zatímco on se na ni sladce usmíval. Když se přesunul k nově příchozím zákazníkům s jejich objednávkami, Megan stočí hlavu mým směrem. Tentokrát zrudne celá.

,,Takže kdo je to?" dám si ruce v bok a pozvednu zvídavě obočí. Zastrčí si vlasy za ucho a pousměje se.

,,Christian. Patří mu tenhle bar," obeznámí mě.

,,On je majitel i barman?" vydechnu překvapeně. Megan stále usměvavě přikývne.

,,Je vážně milý. Zatím jsme byli jen na jednom rande, protože má moc práce s barem," ohlédne se po zmiňovaném muži. Chris byl tmavovlasý, vysoký se štíhlou postavou. Na krku, rukou i zpod trika na hrudi mu koukala spousta tetování a v nose měl malý kroužek. Zdál se od pohledu drsný, ale když se jeho a Meganin pohled střetl, celý zjihl a zářil na kilometry daleko. Stejně jako má kamarádka.

,, Chrisi, tohle je má kamarádka Kat," představí nás, když přejdeme blíž k baru.

,,Rád tě poznávám, Kat," utře si ruce do zástěry a pevně stiskne mou dlaň. ,,Dáš si nějaký drink? Na účet podniku," věnuje mi osobitý úsměv a podá mi skleničku s neznámým pitím. Nejistě si ho prohlédnu a napiji se. Zbytek večera jsme strávili právě s Chrisem u baru. Byl vážně skvělý a zábavný. Megan celá zářila a když jsme se pak pozdě večer vraceli domů, nemohla o něm přestat mluvit.

,,Úplně jsem se zapomněla zeptat. Jak to šlo s Nickem?" dojde ji na naší příjezdové cestě.

,,Poměrně dobře. Vlastně jdeme zítra na večeři," pokrčím rameny. Snažila jsem se o uvolněný a klidný postoj, ale uvnitř mě jsem křičela.

,,Jen si dej pozor, dobře? Víš, že tě miluju z celého srdce a jde mi jen o tvé štěstí, ale buď s Nickem prosím opatrná. Nechci, aby ses spálila. Navíc i Nick to předtím neměl moc lehké. Když to mezi vámi skončilo, byl vážně na dně. Takže buď opatrná, ať vám to neublíží," pronese s vážnou tváří. Nakonec se slabě pousměje a vtáhne si mě do objetí.

,,Brzy se uvidíme, dobře? Děda bude rád, když se zastavíš," naposledy ji zamávám, než přeběhne trávník a odemkne dveře od jejich domu. Vpadla jsem do potemnělé haly a skopla jsem z nohou boty. Tiše jsem vyběhla schody a ihned zapadla do svého pokoje. Šla jsem po tmě, proto jsem taky malíčkem u pravé nohy zavadila o hranu nohy postele. S tichým výkřikem jsem padla k zemi a ihned se chytla za bolavou nohu.

,,Kruci!" šeptnu. Natáhla jsem se za sebe a rozsvítila lampičku na nočním stolku. Při pohledu zpět na mou nohu, jsem ale o něco zavadila. Oči se vrátily zpět a lépe si prohlédly to, co celou tu dobu leželo pod mou postelí. Vytáhla jsem zpod postele zmuchlanou mikinu a na světle si ji prohlédla. Nickova mikina. Celé ty dva roky tam ležela. Přitáhla jsem si ji k sobě blíž a lehce jsem si přičichla. Ačkoli slabě, ale alespoň trochu jsem stále cítila jeho parfém. Díky tomu mi hned na povrch vypluly všechny ty vzpomínky. Bez váhání jsem si ji přetáhla přes hlavu a stejně, jako před dvěma lety jsem zabalená v ní lehla do postele a skoro okamžitě jsem usnula.


Mám tu nějaké fanoušky Billie Eilish, co byli taky včera na jejím pražském koncertě? :))

The boy with brown eyes ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat