[14]

209 5 0
                                    

[Jade]

De wekker gaat al vroeg af want we moeten naar school. Ik zet de wekker uit, maar ik zie dat Nick nog slaapt. Ik schud hem zachtjes heen en weer 'Nick wakker worden'. Hij kreunt en draait zich om. Ik moet lachen en besluit om hem op een andere manier wakker te maken.

Ik strijk met mijn hand over Nicks wang en plaats mijn gezicht in zijn nek. Ik begin zachte kusjes te plaatsten. 'Jade..' mompelt Nick, ik weet dat hij nu wakker is. Hij draait zich naar me toe zodat ik beter bij zijn nek kan. Ik verplaatst mijn lippen naar zijn kaak, en dan geef ik hem een laatste kusje op zijn mondhoek. 'En nu moet je opstaan' zeg ik met een grijns. 'Nee,' Nick opent zijn ogen en kijkt me speels aan, hij plaatst zijn handen nu op mijn wangen 'nu is het mijn beurt'. En dan voel ik Nicks lippen op mijn nek. Bij het precies goede plekje maakt hij een zuigzoen. Hij geeft me een laatste kus op mijn mond 'Nu kunnen we opstaan'. Ik kan niet stoppen met glimlachen, dit is pas een fijne manier van wakker worden.
~
We zijn net aangekomen op school, en we stappen uit de auto van Nick. Veel mensen kijken ons aan. Ze verwachten natuurlijk niet dat Nick met mij rond zou hangen. Ten minste niet vaker dan één keer.

Ik wil naar Nick lopen om samen naar binnen te gaan. Maar wanneer ik dat wil doen geeft hij me een knikje en zegt: 'Ik zie je later' en daarna loopt hij meteen door naar zijn groepje vrienden. Oke..

Ik loop alleen naar mijn kluisje toe en al snel komt Liv naar me toe. 'Hey,' zegt Liv. Als ze mijn sippe gezicht ziet, verandert haar blik meteen 'Jade, wat is er?'. 'Nick en ik daten,' zeg ik. Liv krijgt een grote lach op haar gezicht. 'Maar net, toen iedereen naar ons keek, deed hij opeens zo kortaf'. 'Het is gewoon even wennen, vooral omdat hij nooit date' stelt Liv me gerust, ik knik.

Ik wil Liv over mijn moeder vertellen, maar ik ben er nog niet helemaal klaar voor.

Ik verander van onderwerp, ik wil niet in het middelpunt staan. 'Waar is Maddy eigenlijk?' vraag ik. Liv haalt haar schouders op 'Bij Levi waarschijnlijk'. Ik moet lachen 'Dat word nog wat hoor, tussen die twee' zeg ik. Liv lacht en knikt instemmend. Liv en ik lopen samen door naar de les.

We hebben nu economie, dus ik ken alleen Liv in deze klas. Mijn gedachten zitten niet in de les, ik denk aan teveel andere dingen. Mijn moeder.. Ik ga vandaag naar huis om met haar te praten. Maar daarvoor ga ik nog met Nick praten. Ik wil weten waarom hij zo kortaf deed, wil hij dan niet gezien worden met mij?

'Jade, weet jij het antwoord?' haalt mijn docent me uit mijn gedachten. Alle ogen zijn op mij gericht. 'U-uhm nee sorry meneer' zeg ik stotterend. 'Waar zit jij met je gedachtes mevrouw Smiths? Dit is een belangrijk vak voor jou' zegt mijn docent. 'Sorry ik zal opletten' zeg ik zacht. Hij negeert het en gaat verder met de uitleg.
~
Tijdens de pauze ben ik met Liv buiten aan het lunchen. 'Wat is er Jade?' Liv kijkt me aan 'Ik zie dat er iets is' voegt ze eraan toe. Ik zucht maar begin dan toch met praten. 'Het is mijn moeder,' Liv kijkt me meteen nieuwsgierig aan 'ik was gaan uiteten met Nick in een restaurant. Toen we weggingen zag ik mijn moeder zitten met een man. Ze zat daar gewoon met een andere man terwijl ik dacht dat ze aan het werken was, en blijkbaar is het al een tijdje aan de gang' leg ik uit aan Liv. 'Wow, dat had ik niet verwacht' zegt Liv, ze knuffelt me als troost.

Ik zie Maddy, Levi en Nick aankomen. 'Heey' zegt Maddy tegen Liv en mij. Ik kijk naar Nick en hij glimlacht klein naar me. Hij komt niet naast me zitten terwijl Levi wel naast Maddy is gaan zitten. 'Ik ga naar het toilet en daarna naar mijn kluisje' zeg ik terwijl ik opsta. Iedereen knikt, maar Nick kijkt me vragend aan. Ik glimlach zwakjes en loop weg.
~
Na mijn laatste les moest ik op Nick wachten, want hij brengt me naar huis. Ik loop naar de parkeerplaats en zie Nick al snel staan, leunend tegen zijn auto. 'Hey, stap in' zegt Nick. Ik knik en doe wat hij zegt.

Als we allebei in de auto zitten, doet Nick nog niks. Hij sluit zijn ogen en zucht. 'Jade..' Nick kijkt me nu wel aan 'Sorry dat ik zo doe.. Het is allemaal weer nieuw voor me, om echt met een meisje te zijn. Ik wil oprecht voor je gaan, maar ik ben bang dat ik je kwijtraak als ik me teveel aan je hecht..'. Nu kijk ik Nick aan, en pak zijn hand. 'Je raakt me niet kwijt, ik had juist het gevoel dat ik jou kwijtraakte. Ik zou je nooit zomaar alleen laten, nooit' zeg ik. Nick krijgt een lach op zijn gezicht en kust me teder.

'Breng me nu maar naar huis' zeg ik na de kus. 'Maar natuurlijk mevrouw Smiths' zegt Nick. Ik moet lachen en rol met mijn ogen.

'Ik ga zo met mijn moeder praten' zeg ik als we rijden. Nick kijkt me even aan 'Dat is goed, doe voorzichtig en probeer rustig te blijven' zegt Nick en hij legt zijn hand op mijn been. 'Ja, ik laat je morgen weten hoe het ging' zeg ik.

Als we bij mijn huis aankomen wil ik al meteen uitstappen. Nick houdt me tegen en ik kijk hem vragend aan. 'Krijg ik geen bedankje of een afscheidskus' pruilt Nick. Ik moet lachen, hij is echt te schattig. 'Natuurlijk, als jij daar blij van wordt' zeg ik met een lach. 'Alsof jij daar niet blij van wordt, Smiths' kaatst Nick terug. Ik lach en kus hem daarna. 'Tot morgen' zegt Nick als hij zich teruggetrokken heeft. Ik stap uit en zwaai nog snel naar hem.

Ik zucht diep in en uit voordat ik naar binnen ga. Ik hoop dat het een goed en rustig gesprek gaat worden.

the Goodgirl always falls for the Badboy Donde viven las historias. Descúbrelo ahora