Durere sfasietoare

15.8K 685 3
                                    

Ma simt sufocata de toata lumea asta imbracata in negru. Ridic ochii si privesc cu greu in jurul meu .Atmosfera este apasatoare,norii negrii varsa picaturi mari de ploaie peste palaria mea neagra,iar ochelarii fumurii nu-i port pentru a-mi proteja ochii de soare,pentru ca el nu a mai iesit de azi dimineata,ci pentru a-mi ascunde ochii umflati si rosii.

Si ca toata imaginea sa fie intregita,toti oamenii din jurul meu sunt imbracati in negru si poarta ochelari de soare fumurii, asemanatori cu ai mei. Simt o durere puternica in piept, un gol imens in mine. Imi simt inima facuta bucati, imposibil de refacut vreodata. Unii dintre  acei oameni trec pe langa mine si imi pun mana pe umar, in semn de consolare. Deja in gandul meu i-am dat pe toti la dracu.Nimeni nu stie ce este cu adevarat in sufletul meu,nimeni nu stie ca in ultimele 2 zile nu am mancat si nu am dormit deloc.Ei doar s-au imbracat in cele mai sobre haine si s-au urcat in masinile lor de fite si au venit la cimitir pentru imnormantare.

Privesc  apoi spre un colt mai retras si il vad pe unchiul meu, fratele tatei. Are o figura neutra, rece  si distanta .As fi vrut sa ma duc la el , dar stiam ca ne-am fi pierdut firea amandoi. Sunt sigura ca durerea din sufletul meu este aceeasi cu a lui. Stiu ca nici un cuvant nu isi mai are rostul acum. Si-a pierdut si fratele si cumnata.

Unchiul  este tot ce mi-a mai ramas acum.Inca din perioada cand parintii mei traiau, eu si unchiu eram foarte apropiati . De cand eram mica mi-a facut toate poftele spunandu-mi  ca sunt nepoata lui favorita.Acum ca am ramas singura, pana voi implini 18 ani unchiul imi va fi tutore si va trebui sa locuiesc in casa lui.

Privesc cum toata lumea pleaca  si eu raman singura langa mormantul rece de marmura neagra.Nu imi pot stapanii lacrimile si suspinele. Toata lumea mea este facuta bucati si nu stiu cum sa le adun si sa le asez la loc. Simt dintr-o data o mana rece pe umarul meu. Cand mi-am intors privirea,matusa mi-a zambit sters si mi-a spus un timid"Hai acasa". 

Matusa este o femeie simpla, provenita dintr-o familie saraca. Spun saraca pentru ca familia mea a fost mereu avuta.Compania de petrol Romanov este cea mai cunoscuta din Rusia,iar lanturile hoteliere Romanov au fost mereu in primul top in materie de lux si confort.

Am  coborat din masina cu geamuri fumurii, in fata unei vile uriase, in care domnea o liniste solemna. Cand am intrat in casa, in holul acela rece de gresie , am zarit privirea rece a unchiului. Cand m-am apropiat de el sa ii vorbesc, acesta m-a strapuns cu o privire dura si plina de ura.

-Misca-te in camera ta si sa nu mai iesi de acolo curand. 

Am ramas uluita de  asprimea din vocea lui si de acele cuvinte dure.

-Dar unchiule... am incercat sa ii vorbesc, insa am  primit un raspuns cutremurator .

-O sa ramai in camera ta pana o sa vina politia si o sa te aresteze.Multumeste-mi ca ti-am permis sa asisti la inmormantare si ca nu te-am dat pe mana politiei de indata ce am aflat ca ti-ai omorat parintii.Propriul meu frate,unicul mei frate,TATAL TAU!a tipat in timp ce palma lui facea contact dureros cu obrazul meu brazdat de lacrimi uscate.




Avocatul apararii ( publicată)Where stories live. Discover now