Dobro Jutro, Elito !!!! ~ ( Drugi deo )

9 0 0
                                    


( Poljubac mojoj T. )

Pomisao na posao kad se vratim na posao posle godišnjeg !!!! Uf !!!! Puna glava !!!! I već mi se smučio dan !!!!

13. je avgust, jednom mi je, ne tako davno, pre svega par meseci devojka rekla da počnem sa pisanjem bloga i da pišem svaki dan da to sve ostane negde iza mene u nekom oblaku !!!!

Pa, dobro jutro, upravo sam to počeo da radim, da bih preživeo, sve neugodnosti, nelagodnosti koje me čekaju !!!! U nadi da ću postati američki pisac, tu u jebenoj Srbiji, ali ne, to je već Zoran Ćirić učinio za mene, a meni ne ide da budem tako dobar i amerikanizovan !!!!

Tako da ostajem u oblaku, za razliku od njega, on ima svoje izdate knjge !!!!

Književnost je sama po sebi usamljena i konfuzna nauka i novinarstvo postaje danas jedina književnost ne samo na ovom podneblju koje je dubrište Evrope !!!!

Pokušavam da napišem nešto lepo o ovoj zemlji, ali se ona ne da našminkati, stalno okreće lice od problematičnih bubuljica !!!!

Napisao sam devojci da slušam Armstronga i pržim se na nju na orleanskom suncu, ona mi je odgovorila da sluša Sinatru,OBOŽAVAM JE !!!!

Ima jesenje ime koje uvek rashladi moju usijanu glavu, ima prelepe ruke koje se bave crtanjem u jutranjim satima!!!! To je ososba sa kojom volim i svakodnevicu !!!! Uči me da živim !!!!

Ona je tačka u mom životu, taj interpunktivni znak koji u metaforičnom smislu, znači moja jedina ljubav !!!! Ako je neko pomislio da ću sad da serem o romantici, opasno je zgrešio, moja devojka me uvek žacne da sam preterao sa emocijama !!!! Šta bi riba u horoskopu uspešnije radila od romantike ???? Fuj !!!! Ljiga !!!!

Ovo je scenario novog američkog dana u Srbiji, u mom oblaku, sve dodatne informacije ćete čuti u toku dana, kad me ponovo uhvati sraćkalica i sednem da serem po wordu !!!! Ovaj beli ekran ispred mene zamišljam kao wc papir !!!!

Psihičko pražnjenje i odrastanje !!!!

Samo je pitanje dokle će da traje i zbog koga će da traje ????

Da li zbog mog odrastanja u koje me tera moja neverovatna devojka Tanja, i u šta i sam verujem da mi je potrebno !!!! Pravilo broj jedan Tanjinog kodeksa:" Ne zapostavljaj prijtelje !!!!" Pokušaću, zaista, u toku dana to da uradim !!!!

Ovo ima koncept radio emisije jer je to najlakši način, da zamišljam da je mikrofon preda mnom i da se obraćam svetu, što je dobro jer tad znam da moram da pazim kako rukujem rečima !!!! Ovo je uvodna špica radio emisije !!!!

Zamišljam Springstinov dodž u ovoj rečenici !!!! I podvlačim SPRINGSTINOV !!!!

Uvek me zanimalo odakle mu ta mrka debljina u poeziji !!!! Nikako da je uhvatim u pisanju, a nije da nisam pokušao !!!! Pokušao sam da ličim na mnoge pisce i sad to radim, pokušavam da ličim na svakog samo ne na sebe !!!!

I sve radim po receptu Džeksona Poloka samo tresem reči !!!! Ništa više, a ako mislite da je to umetnost, grdno ste se prevarili ovo je još jedan usrani dan samo u nečijem malom životu !!!!

Neću o zrnu prašine koje se valja po svemiru, o tome je već Anjštajn dosta pevušio !!!! Ostajem da budem ono što jesam, klinac koji je na pragu sredovečnosti !!!!

Od ove kovanice upamtiti samo drugi deo koji je iracionalniji i čini me nekako piscem !!!! Ništa drugo ne treba pamtiti jer neće biti velikih prikazanja mudrosti !!!! Ni po kom osnovu !!!!

Ostaću anoniman dok me ima, samo su reči bitne u nekom reportažnom smislu !!!! Reportaža života !!!! Tako bi to glasilo !!!! Može !!!!

Tanja i ja ne živimo u istom gradu i to nas kolje svakodnevno, a današnji horopskop joj predviđa-„STRELAC: Nezadovoljstvo na ljubavnom planu preti da postane uzrok ozbiljnog sukoba između voljene osobe i vas. Pravi uzrok svega leži u tome što ste već neko vreme odnos sveli na dopisivanje i telefonske razgovore, koji su, uglavnom, šturi."

Da, poruke su preživljavanje, kao kap vode u pustinji !!!!

Ovaj grad je na početku zapadne civilizacije ako pogledati geografsku kartu ili za one digitalne, a ne analogne, ako pogledate google maps !!!!

Leto sam začinio serijom kalofirnikacijom !!!! I pisanje takođe i život takođe, po vrelini, ne po habitusu glavnog lika, od njega sam ukrao samo umetnički dar !!!! I uživanje u ženi, jer uživam u mojoj Tanji !!!! I neću staviti tu nikakvo poređenje tipa kao on u Karen jer je to nepristojno !!!!

U svakom slučaju Tanja je strelac, ja sam ribica, i vidiš jedini pravi paralelizam između serije i nas je taj što iz petnih žila navijam za to da je ona strelac a on riba !!!!

Ma, gde navijam, to sam zasadio u glavu, kao bukvu i tu mislim na tvrdo drvo !!!! Ne na slovo !!!!

Školska klupa odnosa !!!! U vezi se uči, da bi ona bila uspešna i to u funkcionalnom smislu !!!!

I ne hrani se svaki dan istom hranom, reči su moje prijateljice !!!!

A što se tiče knjževnog saveta, piši kao Bukovski i živi kao Hemigvej !!!! I voli svoju ženu kao Henk Mudi !!!! I nećeš pogrešiti !!!!

Zamisli da si Zoran Ćirić u Srbiji !!!! Sačmo Armsrong po glasu i Klepton na gitari !!!! Da si Henri Miler u složenosti i Brajan Feri u romantici !!!! Da si Stiv Mekvin na malom ekranu ili za digitalce, da si Stiv Mekvin sa torenta, mada je i to zastarelo !!!! Da si Kelvin Klajn po dizajnu i da ti je devojka Bruk Šilds u seksipilu !!!!

I zaboravi gde živiš, jer je to jedini preduslov za pisanje koje će potrajati na način kako ti to želiš !!!!

Piši hronike kao dilan i ne očekuj Nobelovu nagradu !!!! Negde pored kreveta drži Džojsa, ako se zapetljaš u imaginaciji !!!! Skidaj se polako sa lekova, ako si se pre toga skinuo sa alkohola jer niko pijan nije napisao išta dobro !!!! Budi romatik, ali ne budi slabić kao horoskopska riba u meni !!!!

Snaga je zaista i jedino u ljubavi !!!! Odavde do večnosti-T.-VT !!!!

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Aug 14, 2019 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

Dobro Jutro, Elito !!!!Where stories live. Discover now