A programról

625 25 0
                                    

A program célja egy szórakoztató és elkötelezett közösség ösztönzése, ami támogatja a minden nap itt író és olvasó Wattpadderek millióit.

Hogyan működik:

A program három négyhónapos ciklusból áll. Minden ciklusban toborzunk és képzünk ki új Ambassadorokat a világ minden tájáról, hogy csatlakozhassanak a csapathoz, ami így folyamatosan bővül. Minden ciklus végén, ha az Ambassador nem kívánja tovább folytatni a feladatát, dönthet úgy, hogy kilép a programból, és csatlakozhat a Wattpad barátaihoz (Friends of Wattpad).

A programon belül egy Ambassador öt csapat közül választhat, attól függően, hogy mivel szeretne a leginkább foglalkozni.

Minden ciklusban különböző embereket keresünk különböző csapatokba, ezért néha egyik vagy másik lehetőség nem lesz azonnal elérhető a számodra, de a ciklusok végén mindig van lehetőség, hogy új szerepet válassz.

A csapatok:

Content – Lelkesednek mindenért, ami a tartalommal kapcsolatos. Hajlandóak mélyre merülni a Wattpad történeteibe, és biztosítják, hogy a felfedezés olyan legyen, ami a legjobb a Közösségnek, illetve segítenek a plagizált anyagok keresésében is.

Data – A Wattpad a Machine Learning technológiát használja, hogy segítsen megérteni a történet "DNS"-ét, és hogy mi tesz egy történetet olyan egyedivé. Ehhez jól feljegyzett adatok szükségesek. Ez a csapat segít feljegyezni mindent a történet zsánerétől és témájától a nyelvtani stílusig. A feljegyzéseik lesznek azok, amik tanítják (vagy validálják) a gépet! Ennek a csapatnak a tagjaként közelebbről is megismerheted, milyen machine learning modelleket épít a Wattpad.

Engagement – Ők kötik össze az írókat és az olvasókat a történetmesélésen keresztül. Mindig új, kreatív ötletekkel kísérleteznek. Az Engagement Ambassadorok szeretnek beszélgetni, kommunikálni az emberekkel, bevonni a Wattpad felhasználóit különböző tevékenységekbe, akár a hivatalos Facebook és Twitter oldalakon is.

Outreach – A legújabb csapat azért jött létre, hogy segítsen azoknak az íróknak, akik csak most ismerkednek a Wattpad világával. Ez a csapatnyi lelkes, pozitív egyén lép kapcsolatba a kezdő írókkal és segíti őket wattpades utazásuk korai szakaszában.

Sentiment – Segít a Wattpadnak felügyelni a fizetős programjainkban részt vevő szerzőket és történeteket, megjelöli a felmerülő problémákat, és úgy általában figyelemmel kíséri az íróinkkal kapcsolatos közösségi érzéseket.

Kiket keresünk:

- Olyan jelentkezőket, akik legalább 18 évesek

- Aktív Wattpaddert, aki legalább 4 hónapja a Wattpad Közösségének tagja

- Olyan személyeket, akik a Wattpad Közösségének képviselői szeretnének lenni, és akik ismerik és tiszteletben tartják a platform szabályait

- Aki képes legalább heti 4 órát szentelni a csapatnak

- Aki angoltudással rendelkezik (mivel a tréning, a legtöbb feladat és az Ambassadorok általánosan használt nyelve az angol)

A profil/felhasználói fiók, amivel jelentkezel, nem lehet megosztott fiók, azaz nem lehet egynél több személynek jelszava a fiókhoz

Illetve az Ambasadorsággal járó feladatok ellátásához számítógép-hozzáféréssel is kell rendelkezned.

Jelentkezés:

Az Ambassador csapathoz való jelentkezés újra megnyílt!
Az alapképzés 2023. október/november folyamán fog kezdődni, ez nagyjából két hét, és ha sikerül, lesz még ráadás három hétnyi content és szerep-/csapatspecifikus képzés. Vagyis ha szeretnél csatlakozni az Ambassador-képzéshez, ezen idő alatt online elérhetőnek kell lenned. Ha érdekel a novemberi képzés, töltsd ki a jelentkezési lapot az Ambassadors oldalán (The Ambassador program – The Program – form link a fejezet vége felé): https://www.wattpad.com/823619-the-ambassador-program-the-program

A jelentkezési idő nagyjából 2023 október közepéig fog tartani, majd lezárul, hogy a Wattpad csapata átnézhesse a jelentkezéseket. Az összes jelentkezést megvizsgálják, viszont csak akkor kapsz értesítést, ha elfogadják a jelentkezésedet. 

Sok sikert! 

A Wattpad nagykövetprogramjaWhere stories live. Discover now