1

1.6K 94 41
                                    

Ellerim tulumumun cebinde, çantam tek omzumda takılı umursamazca yürürken etrafa bakındım. Etrafı kasıp kavuran hava herkesi bunaltmışa benziyordu. Özelliklede beni..

Annemin beni zorla yazdırdığı aşçılık kursundan dönüyordum. Hiçbir işe yaramıyordu. Devletin verdiği sıradan bir kurstu işte. Alanı pek sevmedğim için başarılı olamıyordum.

Sonunda eve ulaştığımda kapıyı anahtarımla açıp çantamı öylece yere bıraktım ve tekme savurdum. Kapının hemen çaprazındaki odama fırlarken gülümsedim. Saçma bir derecede eğlenceli geliyordu.

" Bir kerede düzgünce bırak be çocuğum! "

Ona gülüp yanağından öptükten sonra odama kapandım. Liseyi bitireli bir sene falan olmuştu ama üniversiteye gitmeyi düşünmüyordum, şu an için tabi. Önümüzdeki sene girmek istiyordum sınavlara. Okul benim canıma yetmişti kaç senedir.

Telefonumla bir iki saat falan oynadıktan sonra kız kardeşimi okuldan almak için çıktım evden.

Kısa bir süre sonra okula vardığımda çıkışa beş dakika vardı. Okulun bahçesinde gözlerimi gezdirdiğimde  anneler grup halinde toplanmış konuşuyorlardı. Annem gelseydi oda bir grupta olurdu büyük ihtimal.

" Abla! " diyerek yanıma gelen miniğime sarıldım. Normal abla kardeşlerden değildik, kankaydık! Çok güzel sır tutardı.

" Küçüğüm! "

" Bugün patates baskı yaptık! Ben senin adını yazdım! Sude hiç güzel yapamadı. Öğretmenim benimkini çok beğendi. "

Sude şeydi.. Bizim sinir olduğumuz kız..

" Sen yaptıysan güzeldir tabi. "

Ben doğrulduğumda elinden tuttum. Okulda bana neler yaptığını anlatırken gülümsüyordu.

" Abla, senin sevgilin var mı ? " dediğinde şaşkınlıkla ona baktım. Birinci sınıftaydı bu çocuk, nereden biliyordu bunları ?

" Olsa ilk sana söylerim zaten bebeğim. " dedim.  Biraz düşünür gibi etrafa baktıktan sonra çekinerek saçlarını geriye attı.

" Mert Can bana ' sevgilim olmak ister misin? ' dedi. Bende onun bacağına tekme attım. Sonra öğretmenim bize kızdı. Mert Can'a daha çok tabi. Ama o hala bana tuhaf tuhaf bakıyor. "

Kahkahamı tutamayınca bana şaşkınlıkla sonra da kızgınlıkla baktı. Kardeşim diye demiyordum ama.. cidden bu yaşında benden güzeldi zalım.

" Ya abla! Sana ciddi bir şey anlatıyorum değil mi ?! "

" Senin o ciddi bir şey anlatan ağzını yerim! " dedim ve eğilip çoktan sıkıştırdığım yanaklarını sulu sulu öptüm.

" Sen öptükten sonra yüzüme gemi koysak yüzer abla. Sevmiyorum şunu! "

Sulu sulu öpülmeyi sevmezdi ama banane!

" Herneyse konumuza dönelim. Sen Mert Can'la arkadaş ol ama onun dediği boyuta geçmesine izin verme tıfıl. Ona umutta verme. "

" Zaten çok üzüldüm aramız bozulcak diye. Çok seviyorum ben onu ama arkadaşım olarak. Hem bence onun abisi ve kuzeni daha yakışıklı. Eğer büyüdüğümüzde onlar gibi olursa kaçırmam Mert Can'ı.  " dedi ve kıkırdadı.

Ona şaşkınlıkla bakarken hala sırıtıyordu. 7 yaşındaydı daha!

" Öpücük geliyor. " dediğimde hemen önüne döndü. Bizde kısa bir süre sonra eve varmıştık zaten. Merdiveni çıkıp eve ulaştığımızda annemle ikisinin sarılmasını gülerek izledim.

NaraHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin