Abaterea 17: despre alegeri (II)

37 1 0
                                    

Se spune că atunci când o ușă se închide, alta se deschide. Exact așa a fost și în cazul meu. Doar că una dintre uși nu a fost închisă până la capăt... Dar atunci am gândit altfel. După câteva luni în care ba vorbeam, ba nu, mi-am zis că totul a trecut și că această ușă trebuie închisă pentru totdeauna. Am luat niște decizii, iar a doua zi mi s-au deschis alte uși. Nici nu mă așteptam că o să se întâmple atât de repede. A fost foarte neașteptat și chiar dificil. Abia mă obișnuisem cu ideea de a fi singur, chiar începea să-mi placă și brusc am cunoscut-o pe ea.

Atunci când am experimentat prima despărțire, am învățat o lecție: să eliberez locul pentru ceva mai bun, lucru care s-a și întâmplat în viața mea. Iar când s-au deschis ușile noi, lecția era să înțeleg cum e să fii cu adevărat iubit. Trebuie să înveți cum să te alegi pe tine și să crezi în ceea ce ești tu cu adevărat. Să nu-i permiți nimănui niciodată să-i fi a doua opțiune!

Dacă te uiți cu atenție, realizezi că fiecare ușă ți-a oferit o lecție: cum să iubești, să respecți și să fii sincer. Poate au fost lecții dureroase, dar utile în timp, pentru că te-au făcut astfel încât poți, în sfârșit, să te alegi pe tine, să te prețuiești și să nu te sacrifici de-ampulea pentru altcineva. Atunci când cineva care te-a rănit se întoarce, trebuie să ai puterea să te alegi pe tine și să pleci. Aceasta reprezintă o mare provocare pentru tine, pentru că mulți dintre noi nu vor să învețe să se aleagă pe ei și pentru asta există un motiv bun. Ușile vechi au avantajele lor. Suntem obișnuiți, știm totul și ne temem de ceva nou și necunoscut. Dar dacă nu vor mai exista ușile noi? Dacă nu va fi mai bine decât acum? Chiar dacă vor fi, cât timp le vei căuta?

Să te alegi pe tine este o provocare, pentru că atunci când te alegi pe tine simți ca și cum ai rămas singur cu un gol în interior. Da' să mor eu dacă te mint: nu ești gol. Viața nu este goală.

Uneori trecutul se întoarce și sper că, la fel, te vei alege pe tine și o vei face în fiecare zi. Pentru că astfel vei învăța să te prețuiești. Astfel vei elibera acel loc pentru ceva nou și minunat. Când te alegi pe tine, închide ușile vechi și pleacă. Vei rămâne într-un loc necunoscut, singurul loc din viața ta unde poți găsi pe cineva nou, pe care îl vei alege în fiecare zi și care te va alege mereu pe tine.

Cugetări Matrimoniale Vol. 2Where stories live. Discover now