Hoofdstuk 14

6.4K 255 18
                                    

kerstdag. (25 december)

"Robin je ziet er echt mooi uit"

Tim staat in de deuropening van mijn slaapkamer en bekijkt mij nog eens van top tot teen. Een glimlach vormt zich om mijn lippen. "echt?" Vraag ik nog steeds een beetje twijfels en hij knikt "100 %" ik heb mijn haar gekrult en in een staart gedaan waarvan het elastiekje een witte strik is. veder heb ik een zwart jurkje aan waarvan ik vind dat ie toch wel een beetje te kort is maar Tim vond het wel mee vallen. Ik heb veder zwarte ballerina's aan en normale make-up met alleen nog wat glinsters naast me ogen wat 'speciaal' is. "Jou pak staat je trouwens ook goed hoor" zeg ik en draai me om zodat mijn uitzicht nu Tim in de deuropening is inplaats van mezelf in de spiegel. "Tja eens per jaar he" zegt hij en we lopen naar beneden. "Zijn jullie klaar" vraagt mijn moeder en we knikken. "Tien minuten geleden al, tenminste ik" zegt Tim en ik rol met mijn ogen. "Stephan kom we gaan" schreeuwt mijn moeder nog naar boven en me vader komt aangelopen. "Jongens kom naar de auto" zegt me moeder en ze opent de auto en ik en Tim gaan samen achterin zitten.

"Message from me" klinkt rein zijn stem door de auto en een glimlach vormt zich om me gezicht. "Heeft die jongen nu ookal je berichten toon ingesproken, ik wist dat het erg was maar zo erg" zegt Tim lachend en ik negeer hem. "Dat jij nou geen hechte band met een meisje kan hebben zonder met haar gelijk het bed in te duiken" kaats ik terug en die raakte hem dat zie ik gelijk. "Sorry zo bedoelde" begin ik mijn zin maar hij kapt me al af. "Laat maar" snauwt hij en draait zijn hoofd naar het raam. De hele autorit die anderhalf uur duurt wisselt hij geen woord meer met me terwijl we normaal onze ouders hun oren van het hoofd afkletsen. Ergens snap ik het ook wel ik bedoel het was een gemen opmerking maar ik heb toch gewoon gelijk?

Een tijdje terug was ik naar britt de avond dat ik de telefoon vond en weer in contact met rein Kwam. Tim was toen al een tijdje bevriend met een meisjes shenifa ze waren erg close en Tim kon zijn handen niet thuis houden... die avond heeft hij het Julia verteld van wat er tussen hem en shenifa is gebeurd en is het uitgegaan. Hij had het mij in vertrouwen verteld en nu heb ik het tegen hem gebruikt.
Wat ben ik toch een sukkel soms. Ik zucht en leg mijn hoofd tegen het raam. 'Laat dezen avond alsjeblieft zo snel mogelijk afgelopen zijn' zeg ik in mezelf en kijk naar buiten.

----

Eindelijk stappen we de auto in! Het was wel gezellig hoor kerstdiners bij opa en oma met heel de familie me neefjes nichtjes en iedereen weer zien, alleen ik ben na zoiets altijd moe en ten tweede heeft Tim nog geen woord tegen me gezegd, wat me ergens zo veel pijn doet. We hebben nog nooit ruzie gehad... Ik moet dit oplossen het breekt me gewoon, aangezien onze ouders ook in de auto zitten besluit ik tim te whatsappe ja ik weet hoe onpersoonlijk maar onze ouders hoeven nou eenmaal niet alles te weten.

Robin : Tim... Alsjeblieft zeg wat tegen me de stilte tussen ons is snijdend.

Er klinkt een bliep geluidje en ik zie hoe Tim zijn telefoon uit zijn zak pakt en me bericht leest. "Hoi" zegt hij droog en is veder niet van plan nog wat te zeggen dus ik stuur hem nog een berichtje.

Robin : je snapt best dat ik dat niet bedoel...

Tim : wat wil je dan dat ik zeg? Dat het je is gelukt? Nou je hebt me op mijn nummer gezet hoor. Door jou voel ik me heel de avond al klote. En als jij zo graag wil dat ik wat tegen je zeg, hierbij. Flikker toch op.

Ik lees het en besef het me dan pas echt ik heb Tim gekwetst en niet zo'n beetje ook. Ik moet echt 2 keer na gaan denken voor ik wat zeg. "Sorry..." Is het laatste wat ik nog stuur en leg me telefoon weg.

Als we thuis aangekomen zijn na een auto reis die eeuwig leek te duren stappen we allemaal de auto uit. "Ik ben kapot" zeurt mijn vader en mijn moeder verteld dat ze ook gauw haar bed induikt als we binnen zijn, we lopen naar de deur en ik ben erg afwezig al zeg ik het zelf, stomme gezeik. "Robin dit is voor jou" zegt mijn vader met een grijns op zijn gezicht waarschijnlijk omdat hij vermoed dat het van rein is en overhandigt mij een klein tasje van lucardi? Mijn moeder opent de deur en ik zeg iedereen welterusten en loop gelijk door naar mijn kamer. Ik pak het tasje en zie dat er een brief en pakje in zit?

Ik pak eerst de brief er uit.

Lieve Robin,
Ik wens je een super fijne kerst toe... Ik wou het eigenlijk persoonlijk doen maar je bent nu dus helaas niet thuis, naja niks aan te doen :( maar goed ik heb een cadeautje voor je, want daar draait het tijdens kerst toch om? Geven en nemen. Hierbij geef ik jou iets omdat ik wil laten weten hoe speciaal je voor me bent. Ik wou je eigenlijk ook iets vertellen. Iets wat ik al veel eerder had moeten doen, en vrijdag ookal probeerde alleen we onderbroken werden door je vader die ons buiten zag en tegen je zei dat je gauw naar binnen moest komen voor je kou vatten. helaas ben je er zoals je zelf al hebt gemerkt en ik net ook al zei, niet. Wat ik je wil vertellen wil ik absoluut niet via de telefoon of dezen brief doen, dus zal ik het doen de volgende keer dat ik je zie... Veder heeft mijn cadeautje voor jou en specialen betekenis ik weet dat het niet precies is wat je wou hebben, maar hopelijk ben je er alsnog blij mee het gaat om de betekenis. Fijne kerst he robijn en tot oud en nieuw

Liefs je aller aller beste vriend ;)
Rein

Ik lees de brief opnieuw opnieuw en opnieuw. Ik strijk met mijn vingers voorzichtig over het papier, wat zou hij me moeite vertellen? Het cadeautje... bedenk ik me dan. Hij had er wat voor me bij gedaan. Ik pak het pakje wat met goud cadeau papier is ingepakt uit het tasje scheur het papier voorzichtig los. Er zit ring in hij is werkelijk prachtig! Het is inderdaad niet de genen die ik wou dezen is 100x mooier er staat ook wat in? Ik draai de ring zodat ik het kan leven 'forever and always' staat er en een glimlach vormt zich om mijn gezicht. Ik berg alle dingetjes die in het tasje zaten weer op en loop naar me kleding kast waar ik ook een tasje vandaan haal met een horloge het witte horloge die rein al super lang wou.

Ik besluit het morgen bij zijn moeder op zijn kamer te leggen. Hij zal het dan waarschijnlijk als hij terug komt wel zien. Hij is namelijk samen met zijn neef naar zijn opa en oma voor 3 nachtjes. Zal ik ook een brief schrijven? Nee dat is niet mijn ding ik zou geen idee hebben wat ik er in moet zetten. Ik besluit hem dan maar eventjes te bedanken via de telefoon en stuur hem een whatsapp

Robin : Heeyy! Super bedankt hij is zo mooi, mooier dan alle ringen die ik ooit heb gewilt. Jij ook een super fijne kerst! Kan niet wachten tot oud en nieuw... Xx

Rein : graaggedaan, ik wil gewoon dat je weet dat ik er altijd voor je ben. Ik kan ook niet wachten :( Tot dan xx

Een glimlach komt op me gezicht.

Robin : ik ben er ook voor jou als je me nodigt hebt daar heb je vrienden voor toch ;)

Dan gaat mijn slaapkamer deur open en staat Tim in de deur opening met tranen over zijn wangen lopend en haalt zijn hand door zijn haar. "Je hebt gelijk" zegt hij en staart voor zich uit. "Ik ben de domste klootzak van heel Eindhoven" ik grinnik "soms wel, maar meestal ook de liefste" ik sta op en geef hem een knuffel. "Ondanks dat het maar 1 dag was heb ik je gemist" zeg ik en nu is Tim de genen die grinnikt "langer dan een dag had ik het ook niet uitgehouden zonder jou hoor" ik glimlach en ga weer op mijn bed zitten en Tim komt naast me zitten "maar goed laat zien, wat heb je gekregen" zegt hij wijzende naar het lucari tasje. En ik vertel alles en Tim verteld ook alle over wat hem dwarszit en even is het net weer zoals vroeger toen we klein waren, maar helaas zijn we niet meer klein zijn we ouder, met anderen verantwoordelijkheden en een lastiger leven.

I think i love usWhere stories live. Discover now