4. Bölüm

969 44 6
                                    

Derse girdim aklıma Yavuz geldi birden ben ne zaman caminin imamıyla karşılaşsam aklım geliyor. İmamla daha önce hiç konuşmadım ama ne zaman görsem aklıma Yavuz geliyor. Yaptığım hata geliyor, tövbe ediyorum ama biliyorum Rabbim affeder ama ben kendimi nasıl affedeceğim onu bilmiyorum. En iyisi derse başlamak yoksa yine ağlama krizine gireceğim. Ders verdiğim bıcırıklar oturmuşlar beni bekliyorlar girdim sınıfa selam verdim.

- Es selamun aleyküm.

- Ve aleylüm selam. Yüzümde bir gülümseme oluştu yine daha 5-6 yaş arası grubun selam vermesi böyle olur ne kadar uğraşsam da değiştiremedim “aleylüm” diyorlar. Ağaç yaşken eğilir derler olsun böyle söyleseler de en azından çabalıyorlar.

- Nasılsınız bakalım bugün?

- Ok şüküy iyiyiz siz?

- Bende iyiyim Elhamdülillah 

- Evet, hemen derse başlayalım ilk kim verecek dersini bakalım.

- Ben

- Ben

- Ben

- Tamam ben listeden seçiyorum kimin vereceğini sırayla geleceksiniz tamam mı?

- Tamaaaaaaaaaaam.

- İlk Ayşe gelsin. Ayşe nerde kalmıştık senin dersinde aç bakalım.

- Buyası öyetmenim.

- Üstüne gelmişsin maşallah sana hadi başla bakalım sırayla okumaya.

- ASeLa, HaSiBe, KeYiMe(KeRiMe)….

- Aferin Ayşe tamam güzel çalışmışsın ama yarın bir daha okuyalım burayı tamam mı?

- Tamam.

Dersin devamında çocukların derslerini aldıktan sonra onlarla oyun oynayıp biraz sohbet ettik. Daha bu yaşta çocukları Allah’tan korkutuyorlar. Allah’ı sevdirmemiz gerekirken korkutarak onları Allah’tan uzaklaştırıyoruz bunun farkında değiliz galiba. Benim aileleriyle bir konuşmam gerekiyor sanırım. Çocukları gönderdiğim de ikindi ezanı okunuyordu namazımı kıldım çok şükür. Erkek cemaati boşalsın diye bekliyordum onlar çıksında sonra ben çıkarım diye düşünüyordum. Aşağıdan ses gelmemeye başlayınca merdivenleri inmeye başladım tam kapıdan çıkarken biri bana seslendi.

- Meryem!

Arkamı dönünce onu gördüm. Yavuz’u gördüm bizim camii imamının yanındaydı. Onu görünce dondum kaldım hareket etme yeteneğim elimden alınmıştı sanki bekliyordum öylece. Sonra imamın sesiyle kendime geldim.

- Yavuz kardeşim ne oldu?

Hemen kapıya yöneldim tam çıkmak üzereyken Yavuz’un sesi yine geldi kulaklarıma.

- Yok bişey abi sonra konuşuruz.

Abisi miymiş? Demek bu yüzden imamı gördükçe onu hatırlıyordum. Allah’ım sen yardım et benim bir daha hata yapmama izin verme. Ya Rabb’im Sen beni yine nefsimin eline düşürme. Yavuz tekrardan peşime düşerse ben ne yaparım Ya Rabb’im Senden başka sığınacak kimsem yok Sen yardım et bana.

Dua ede ede eve zor attım kendimi şimdi ben yarın camiye nasıl gideceğim eğer imam onun abisiyse benim hakkımda bilgi alabilir yine ben ne yapacağım şimdi? Annem bende bir tuhaflık fark etmiş olacak ki bana seslendi.

- Meryem kızım iyi misin? Betin benzin atmış.

- İyiyim anne iyiyim de midem bulanıyor biraz üşüttüm galiba ben biraz uyuyayım kendime gelirim sen kerahat vakti beni uyandır tamam mı?

- Tamam kızım sen uyu biraz ben sana şimdi nane-limon da yaparım hemen iyi gelir hadi sen uyu biraz kızım.

- Tamam anne Allah razı olsun.

Helal evlenmekWhere stories live. Discover now