Kapitola 9

177 21 0
                                    

Uteklo pět dní od doby, co proběhl rozhovor mezi Kiarou a Kovuem. Od té chvíle mezi nimi byla napjatá atmosféra a pociťovali to všichni. První, kdo si všiml jiného chování Alfy, byla Vittany, a pak si toho začali všímat i ostatní. Největší podivností bylo, že Kiara nemohla poslední noci vůbec spát. A když už usnula, mívala noční můry o smrti její smečky a smrti Kovua. Zbytek Kovuovy smečky byl vždy ve snech naživu a jejímu neštěstí se poškleboval.

Kovuovi se zase zdálo to, co se před těmi pěti dny stalo, tulil se ke Kiaře, ale tentokrát se i ona tulila k němu.

Bylo to divné. Nikdo to nechápal. Tedy až na již zmíněnou Vittany. Ta věděla, co se mezi jejím bratrem a Kiarou děje. A věděla, že když brzy nezasáhne, tak to skončí špatně.

Kovu Vittany naočkoval myšlenkami lepšího života na území Kiařiny smečky, řekl, že se budou mít líp. A Vittany to tak i chce. Kvůli jejím dcerám. Chtěla pro ně co nejlepší zázemí, i když byla Emerald už dospělá.

Ten pátý den od toho incidentu mezi bělosrstou vlčicí a černosrstým vlkem, Vittany přišla za svým bratrem, který klidně ležel na kraji tábora a pozoroval svou smečku.

Zatímco jeho smečka mohla být venku, modrooká vlčice musela ležet jako vždy v noře. Náštěstí dostávala jídlo, sice to byli většinou hlodavci, ale nehladověla.

,,Ah, Vittany, sestro. Co potřebuješ?" zeptal se klidně Kovu a posadil se.

,,Promluvit si." zavrčela Vittany. Vlkovi se tedy moc sestřin tón nelíbil, zamračil se, ale kývl.

,,Tak mluv." pobídl ji.

,,Tady ne." Vlčice zavrtěla hlavou a vešla do lesa, který tábor obklopoval, přímo k potoku. Teprve tam se zastavila a pohlédla na bratra, který ji následoval.

,,Tak co je?" zamručel Kovu, který nebyl zrovna dvakrát nadšený z toho, že nemá svou smečku pod dohledem.

,,Co se stalo mezi tebou a Kiarou?" zeptala se narovinu Vittany, rozhodla se, že okolo horké kaše chodit nebude.

Jejího bratra tato otázka zaskočila. ,,Eh... Co? Nic! Co by se mělo stát?" zeptal se ihned.

,,Ty i ona se už delší dobu chováte divně. A já chci vědět proč!" zavrčela Vittany.

,,Divně?" vydechl překvapeně vlk.

,,Ano, divně! Ty máš neustále někde hlavu v oblacích a když jsi v její společnosti, tak jsi celý napjatý! Nevím, co dělá ona, když je sama v té noře. Ale když je ve tvé společnosti, tak je z ní cítit nervozita! Tak co se sakra stalo?!" zavrčela vlčice znovu.

Kovu překvapeně zamrkal. 'To to bylo opravdu tak poznat? Ale nesmím to říct, kdo ví, co by Vittany pak udělala.' ,,Nic."

,,Kovu, nelži." procedila skrz zuby jeho sestra. ,,Nebo to půjdu vyzvědět od ní." Vlčice vytasí drápy.

Vlk vykulil oči, skočil po ní a štěkl: ,,Ani se jí nedotkneš!"

Vittany se ušklíbla. ,,Aha... Já věděla, že se něco děje... Jinak bys takhle nevystartoval." usmála se Vittany.

Kovu vykulil oči. Jeho sestra ho dostala. 'Co teď?'

Liria se už zotavila a tak mohla jít lovit. Ostatní, krom Ametysta a Belle, která při posledním lovu utrpěla větší bolest hlavy, byli také lovit.

Snažili se ulovit, co se dalo. Ale Liria stále myšlenkami odbíhala od lovu ke své sestře.

'Co jí tam dělají? Dostává vůbec najíst? A co jí chce udělat Kovu? Vittany! Ta vlčice je horší než její starší bratr! Větší pravděpodobností je, že Kiaře ublíží ona než on! A co teprve Nuko... Nemá družku... Co když-?' Liria se oklepala. Takhle skažení snad nejsou. Nebo ano?!

Žlutooká vlčice byla tak zabraná do svých myšlenek, že ani nevnímala že zpomalila a za starou laní se hnali jen Tion a Ruby.

Sice se Tionovi i jeho dceři povedlo laň dostat, ale byli by radši za čerstvější maso a navíc... Jim Liria vůbec nepomohla.

Tion naštvaně kráčel k zamyšlené vlčici. ,,Lirio!" zavrčel. To jmenovanou vlčici vytrhlo z přemýšlení.

,,Kvůli tobě jsme přišli znovu o kořist! Prober se!" zavrčel.

Liria se zamračila. ,,Tak promiň že mám strach o Kiaru!"

,,Já mám o Kiaru taky strach! Ale když se budeme víc zajímat o to, jestli je v pořádku nebo ne, tak budeme o kořist přicházet neustále! A budeme neustále i o hladu!" na chvíli se odmlčel. ,,Musíme plnit své povinnosti řádně. Třeba se nám Kiaru podaří vyměnit za kořist. Ale když budeš hlavou lítat v oblacích, tak se nám to nepovede! Přestaň myslet na Kiaru a mysli na svou smečku!" S tím se otočil k Ruby a hlavou naznačil ať jdou.

Liria tam jen neschopná slova či pohybu stála a zírala, jak Tion a jeho dcera odchází.

Boj nebo Mír (DOKONČENO✔️) Kde žijí příběhy. Začni objevovat