2. Ljubav? Ma beži!

7.7K 340 28
                                    

Luka je već treći put pustio da do kraja odzvoni, ali nije bilo odgovora. Bio je sve ljući, bes ga je držao još od razgovora s onom kučkom od urednice. Kao lav u kavezu šetao je po svom penthausu s jednog kraja na drugi i ispijao već treći viski iako je bilo tek jedanaest sati pre podne. Nikad pre mu se to još nije dogodilo, pa on je sportista, naučio je da svoje telo poštuje kao najsvetiji hram, jer samo ako je savršeno održavano mogao je postići sve što je još kao dete zamislio. A sad ga je uništavao. Nije otišao u teretanu, nije odspavao svojih sedam sati, nije ispio svoj smoothie krcat vitaminima, nije... Samo je gnevno šetao po stanu i nalevao se alkoholom.

Kučke! Sve su one kučke koje misle samo na svoje zadovoljstvo i gaze sve pred sobom da bi ostvarile šta su zamislile. Svima je samo do bogatog sponzora, a još ako uz to ima i dobar komad u gaćama učiniće sve da ga prisvoje. Takva je i ona prokleta Emelin, razmažena tatina devojčica, kojoj jebanja i para nikad dosta. Slična je i ona bahata urednica, samo što sigurno nije dobar komad kao Emelin pa joj fali seks, a to nadomeštava kopanjem po tuđim životima. Takva je i...

Mobilni je zazvonio, a kad je video ko zove ljutito je prevukao po ekranu.

- Dragiii, zvao si... - kroz slušalicu mu je zaškripao iritantan glas. Očito se tek probudila, ko zna sa kim je provela noć.

- Droljo! – uzvratio joj je Lukin uzvik. – Kako si se samo usudila?

- Dragiii, pa nije to... - pokušala je još pospana žena s druge strane linije smiriti razjarenog lava. Po njegovom tonu znala je da je na rubu pucanja.

- Šta nije? Šta? Šta cijeli svijet mora vidjeti kako ja jebem?

- Dragi, ne zna ceo svet kako ti to radiš, samo se videlo dvoje prekrasnih ljudi u zanosu strasti. Izgledamo senzacionalno...

- Emelin! – Luka je tako zaurlao da su slike na zidovima zavibrirale, a onda je ispustio duboki uzdah i nastavio malo normalnijim glasom. – Emelin, jesi ti svjesna kakvu si mi štetu napravila? Ja sam poznat čovjek...

- I ja sam poznata žena – ubacila se ona, sad već svesnija da tepanjem i umiljavanjem neće ništa postići.

- Ti si poznata lujka kojoj je u glavi samo seks i slava – grubo joj je uzvratio. – Ja sam poznati sportaš i poznati biznismen. Meni ne treba takva vrsta reklame kao tebi.

- Luka, molim te, ne vređaj – Emelin se počela braniti. – Znaš dobro da meni nije do tvojih para...

- Svima je do mojih para, pa i tebi, ne laži mi. Šta ti je bilo u toj šupljoj glavi kad si dala one slike u novine. I otkud uopće te slike?

- Očito smo nekome bili dovoljno zanimljivi da nas slika.

- I onda je taj netko te slike donio tebi, je li? Ma daj nemoj...

- Onda je taj neko te slike doneo meni da bi me ucenjivao, ali je tata to sredio – Emelin se ubacila pre nego on nastavi daviti o tome otkud joj slike. Ne sme mu priznati da ih je sama naručila jer su joj očajnički trebale. Zbog tih je slika dobila naslovnicu i četiri stranice u najtiražnijem magazinu, dobila je dve hiljade novih pratitelja na instagramu i zavist svih onih cura koje bi rado bile na njenom mestu. I ugovor sa svojom agencijom produžen na još jednu godinu jer su odlučili još malo zadržati tako poznatu manekenku, a tatica je zbog toga bio jako zadovoljan.

- Tata, točno sam znao. Bez njega ti ne bi bila sposobna ni prstom maknuti. Gadiš mi se.

- Dragi... – još je jednom pokušala vratiti razgovor na priču o njih dvoje.

- Emelin, vidim da je svaka rasprava s tobom besmislena. Samo da znaš, tužit ću i časopis i tebe i tražit ću veliku odštetu za sve šta mojim advokatima padne na pamet. Nećeš se samo tako izvući.

MOJ sad i zauvek✔Where stories live. Discover now