Dream

2.5K 138 12
                                    

"Prvo, prihvati tugu. Shvati da bez poraza, pobjeda nije tako divna" - Alyssa Milano

U prošlom nastavku Dark Prince:

"Justin?" zovnula sam ga. Okrenuo se i upitno me pogledao "Da li slučajno imaš nešto u čim bi mogla spavati?"

"Naravno" nasmiješio se i skinuo majcu koju je predhodno obukao. "Izvoli" pružio mi je majcu i nasmiješio se. Stajala sam razmišljajući da li da prihvatim, ili ne? Ipak da. Uzela sam majcu.

"Hvala" otišla sam u kupatilo da se presvučem. Skinula sam haljinu sa sebe, i nakit koji sam nosila. Kosu sam zavezala u visoku punđu, te kremom skinula šminku. Ušla sam u tuš i pustila vodu. Konačno se mogu opustiti. Nakon svega što se večeras desilo, trebalo mi je ovo.

Kad sam završila, zavrnula sam vodu, i izašla iz kabine. Obukla sam grudnjak i gaćice, te navukla Justinovu majcu. Možda ipak malo previše otkriva. Dok sam ulazila u sobu, uporno sam je spuštala. Fuck. Stajala sam na vratima i kao budala spuštala majcu, ne primjećujući da Justin zuri u mene.

"Dobro ti stoji" rekao je i okrenuo se na drugu stranu kreveta. "Možeš leći na krevet, ako želiš" tiho je rekao

"Uredu je ovako" promrmljala sam i legla na neudobni kauč.

"Kako hoćeš" ugasio je svjetlo. Oči su mi se počele zatvarati, i prije nego što sam znala, zaspala sam.

"Blair! Moraš ustati mlada damo. Vrijeme je."

"Vrijeme za što? Šta je bilo?" ispred mene je stajala moja majka. Nasmijala se svojim savršenim osmijehom, te mi prišla. Pramen kose mi je stavila iza uha, nasmiješila se.

"Vrijeme je da doneseš odluku, odluku koja će ti promijeniti život" ustala je i uputila se ka vratima.

"Kakvu odluku? O čemu pričaš?" uputila mi je još jedan smiješak, otvorila vrata i izašla.

"Čekaj! Stani!" brzo sam potrčala prema vratima, koja su se lagano odmicala. Zatim brže i brže. Bezuspiješno sam trčala, pokušavajući ih dostići. Odjednom je sve stalo. Jednostavno se zaustavilo. Prišla sam vratima, te ih bojažljivo otvorila. Svjetlost, zaslijepljujuća svjetlost. Odmakla sam se unazad, i lice pokrila rukama.

"Blair!" čula sam glas iza sebe. "Blair!"

"Blair, probudi se!" naglo sam otvorila oči, susrećući se s smeđim očima, koje su me zbunjeno gledale. Justin.

"Šta je bilo?" tiho sam ga upitala. Još uvijek je svoje druke držao na mojim ramenima.

"Šta je bilo? Probudila si me, i pitala nešto vezano za neku odluku? Zar se ne sjećaš?" odmakao je ruke s mene, te sjeo na kauč.

"Molim? Zezaš me?" samo mi je uputio ozbiljan pogled, na što sam shvatila da se ne šali "Ne znam o čemu pričaš" istina je da se ne sjećam da sam otišla do Justina, i pitala ga za odluku. Ali svega ostalog u vezi sa snom se sjećam.

"Blefiraš. Znam da se sjećaš" prekrižio je ruke i upitno me pogledao.

"Ne. Ne sjećam se." ustala sam i krenula prema toaletu. Ušla sam unutra, svezala visoki rep, pustila vodu i umila se. Uspravila sam se, rukom sam prešla po kosi, te se pogledala na ogledalo. Bila sam blijeđa nego inače. Podočnjaci su naravno bili tu, zbog neprospavane noći. Izgledala sam tmurno i grozno. Nisam ni primijetila Justina, koji je stajao tu cijelo ovo vrijeme posmatrajući me.

"Šta?" zbunjeno sam ga upitala izlazeći.

"Govoriš mi da se ničeg ne sjećaš?" kimnula sam "Što znači samo jedno" izašao je i sjeo na krevet.

Dark princeWhere stories live. Discover now