Sixteen

3.4K 274 38
                                    

Harry félve nézte Malfoyt. Úgy gondolta, hogy a Mardekáros keresztbe fog neki tenni és valószínűleg Perselusnak is ilyesfajta gondolatai lehettek, mert cinkosan rámosolygott a fiúra, mikoris hagyta szóhoz jutni a szőkeséget.

- Biztosra állíthatom, hogy Potter önállóan készítette el a házi feladatját - Draco olyan természetes mondta ki a szavakat, mintha ez olyan megszokott lenne tőle - de nem volt az. Az egész terem csöndben volt. Mindenki kikerekedett szemekkel nézte a farkasszemező Malfoy - Piton párost - bár Perselust is eléggé meglepte Draco kijelentése.

- Valóban Mr.Malfoy? - mondta az idősödő varázsló. - És, ha már ilyen biztosra állítja, megtudhatnám honnan gondolja ezt?

- A hétvégén én korrepetáltam Pottert és abban az időben készítette el a beadandót, amit később át is olvastam. Tudtommal a diákok közti segítségért nem vonhat le pontokat Professzor - Draco magabiztosan nézett Pitonra, aki dühösen, de végül bólintott.

Az egész terem levolt döbbenve - Blaise kivételével - beleértve Harryt is. Hiszen az a fiú, aki mindig bajba keverte a Kis Túlélőt most kiállt mellette.

Harry ismét elmosolyodott, ahogy felidézte az emléket, majd folytatta az ablakon való bámészkodást.

Ron - aki végig a barátját nézte - a fiú mellé sétált és ő is kilesett az ablakon. Ahogy gondolta. Innen jól rálátható volt a kviddics pályán gyakoroló Mardekár csapatban lévő Draco Malfoyra. Ron nagyot sóhajtott, majd elhúzta a száját.

- Szerintem ennek nem lesz jó vége Harry - mondta vészjóslóan, amire már Harry is felfigyelt.

- Mire gondolsz Ron? - szemöldökét összevonta és felnézett rá.

- Nézz magadra haver - a vörös egyik kezét a fekete hajú vállára helyezte. - Kezdesz belezúgni Malfoyba.

Harry lesöpörte magáról barátja kezét. - Ez őrültség Ron. Én határozottan nem vagyok belé szerelmes - jelentette ki magabiztosan, de ez az álláspontja kezdett meginogni, ahogy újra a Mardekárosra nézett.

- Én nem vagyok ebben olyan biztos. Ha nem vigyázol sérülni fogsz - Harry ismét rávezette tekintetét, majd amikor visszafordult csak annyit vett észre, hogy Draco teste ájultan zuhan a föld felé.

Amor Dracones - Váratlan fordulat /BEFEJEZETT/Where stories live. Discover now