19. Kapitola

1K 78 3
                                    

Den je dlouhý 24 hodin. Hodina je dlouhá 60 minut a minuta 60 sekund.

Říká se, že to, co nás baví, utíká rychleji, a to, při čem se nudíme se nám zdá, trvá věčnost.
Dnešní teenage děti používají fráze jako - „Ježiš, to trvá tak dlouho, že do tý země vystojím ďůlek," nebo „To trvá třeba tak tisíc let," „Než to skončí, budu o rok starší,"
Takovéhle fráze by použila hlavně Kate, že? To je celá ona. Nebojí se říct svůj názor - což má po dvou lidech. První je Tony - ten si také většinu času říká, co chce a kdy chce. A druhá je Jessica - ta je taková... No prostě taková.

A právě ta teď momentálně prožívala chvíli, která se zdála nejdelší ze všech.

„Slečno Blackwoodová," oslovil právník ženu, co se právě vítězně šklebila ve stylu ha, a mám tě. „Obávám se, že na tohle soud hledět nebude," pronesl a u stolu zavládlo další ticho. Jessice z tváře odešel potěšený výraz a rychle se napila vína.

Tony s Pepper se tvářili nadmíru potěšeně. Proč by taky ne. Když Jessica řekne, že chce Kate do péče, protože u Tonyho ji pořád někdo unáší, trošku se Tony vyděsil. Ale pak mu došlo, že vlastně jí můžou unést tak jako tak, takže... Jo, má vyhráno. No a právník Kyle se tvářil neutrálně. Ostatně jako po celou dobu tohohle sezení.

„Ale já - a víte co?! To podám! Jo, a my tři, ano Pepper, počítat umím, protože tím myslím mě, Tonyho a tady pana právníka, jehož jméno jsem zapomněla a půjdeme hezky za Kate a zeptáme se, kde chce být! A to pak bude záviset na rozhodnutí soudu!"

Po téhle scéně byli všichni zticha. Doslova. Celá restaurace se ponořila do ticha. Hosté koukali trochu vyděšeně a byli z Jessicy dost mimo. Obsluha koukala naštvaně. Právník byl klidný, očividně byl na takovéhle výlevy zvyklý. Pepper se urazila, pravděpodobně proto, že jí vynechala a Tony... Tony byl z celé situace dost mimo. Co se jako tak náhle stalo, že má o Kate zájem? A co když s ní Kate bude? To tam zůstane sám trčet s Lokim?! Začal trochu panikařit, však Lokiho nenávidí - ježíši marja. Teď ho napadla další volovina - co když se s Lokim bude muset sbližit?! Stop, stop, stop! To se naštěstí nikdy nestane..

Stále nikdo nemluvil a tak se slova jala opět Jessica, ale teď už v klidu. „Tony, vzpomeň si, co jsme slíbili, a ty taky chceš, aby Kate byla v pořádku, ona je také určitě v pořádku," trošku jí píchlo u srdce, ale nedala to na sobě nijak znát. Tony si povzdechl a přikývl. Pepper pozvedla obočí, protože neměla absolutní tušení o čem a o kom mluví. Pak vylulila oči, když Tony souhlasil.

„Fajn, probereme to s Kate,"

***

„Ahoj, my se asi ještě neznáme," ozvalo se nad Kate. Ta se právě skláněla ke knize a něco do ní psala. Dívka, která na ní promluvila zjistila, že se jedná o nějaký spis Stark Industries a nakrčila nos. Proč ona to nedělá taky? A proč to ta holka může sakra dělat v kuchyni?!
Kate konečně zvedla hlavu a dívku si prohlédla. A nakrčila nos, když si všimla, že je zmalovaná, jak čínská váza. Ale měla docela hezké černé vlasy.

Kate přikývla a usmála se, „Kate Straková, těší mě," řekla a natáhla k dívce ruku.

Dívka se zatvářila uvědoměle a úšklíbla se, ale ruku jí stiskla. „Bethany Pottsová,"

Teď se zatvářila uvědoměle Kate. V duchu zanadávala a prohlédla si jí. Nebyla to celá Pepper, jasně neznala jí, ale slyšela o ní. Nakrčila opět nos, když si vybavila jak četla její papíry, aby mohla společně s Tonym a Pepper potvrdit přijetí na stáž.
Když si všimla, že si Bethany všimla, že jí pozoruje, falešně se usmála.

My True love|Loki✅PROBÍHÁ KOREKCEWhere stories live. Discover now