Capitolul 7

2.3K 168 45
                                    


Marai puternic , speriind cativa varcolaci din jurul meu. O fata ce statea la cativa metri de mine se departeaza incet , asezandu-se pe alt fotoliu. Pun cartea groasa inapoi pe raft inainte sa reusesc sa o rup , apoi ma asez din nou pe fotoliul de langa rafturi. Imi sprijin capul in palma si privesc pierduta podeaua. Dupa ce eu si Dominic ne-am intors acasa din fosta mea haita , ma gandeam numai la acea poza pe care am vazut-o in biroul distrus. Oare acel baiat e sufletul meu pereche disparut de care toti vorbesc si de care eu nu am nici cea mai vaga idee ? Sau e altcineva ? Incep sa urasc tot mai mult pierderea mea de memorie si imi vine sa ma lovesc de toti peretii pana cand o sa imi amintesc totul !

Revenind. Am auzit din greseala niste varcolaci vorbind despre o biblioteca din haita , asa ca primul lucru pe care l-am facut a fost sa vin aici. Dupa cum probabil v-ati dat seama , am cautat informatii despre cum as putea sa imi recapat memoriile. Tot ce am gasit au fost niste biografii ale unor folosofi amnezici si cateva teorii conspirationale despre trecutul ce ne defineste viitorul. Adica nimic.

Oftez si ma ridic alene in picioare , luand de pe masuta de langa mine o carte pe care sa o citesc in timpul liber. Merg spre iesirea din biblioteca , atragand atentia unor varcolaci ce imi arunca priviri curioase. Decid sa ii ignor , asa cum o fac de obicei. Ies afara , coborand treptele din marmura alba. Strang cartea la piept si ma indrept spre casa. Astazi e insorit si frumos , cativa nori decorand cerul. Vara asta a fost ploioasa , iar o zi atat de frumoasa e rara. Zambesc scurt si dau sa deschid usa vilei , insa ceva imi atrage atentia. O masina luxoasa , de un rosu tipator , e parcata in fata geamului din living. N-am mai vazut-o pe aici... Ma rog , probabil e a unui varcolac din haita.

Intru in casa si ma indrept spre camera mea , ca mai apoi sa schimb brusc directia in care merg. Dominic mi-a spus ca el si mama lucreaza la o vraja care sa imi fixeze problema. Mai bine l-as intreba daca are vreun rezultat. Urc rapid scarile spre camera lui. Ajung pe un hol lung , cu un covor rosiatic pe podea. Zaresc in dreapta mea o usa neagra. Merg spre ea si o deschid fara sa mai bat. Dominic mereu intra fara voie in camera mea !

- Umm... Am intrerupt ceva ? intreb eu stanjenita.

Doua perechi de ochi se indreapta spre mine. Dominic , care sta asezat la birou , ma priveste surprins. O fata sta asezata pe patul baiatului , privindu-ma cu un interes deosebit. Fata are parul cret , ca para focului. As putea zice ca se asorteaza perfect cu masina rosie pe care am vazut-o. Pielea ei e palida , iar ochii albastri ii sunt patrunzatori. Machiajul ii scoate trasaturile frumoase in evidenta. Zambesc inocent si ma departez incet , vrand sa inchid usa , insa vocea fetei ma intrerupe.

- Tu trebuie sa fii Ayame.

Ea se apropie incet de mine , zambindu-mi dulce. Ceva nu e in regula cu acel zambet , sunt sigura. Dominic se incordeaza , strangandu-si pumnii atat de tare incat degetele i-au devenit albe.

- Ma numesc Megan , draguta. zice ea , punandu-si o mana pe umarul meu. Sunt...

- O veche cunostinta de-a mea. o intrerupe Dominic , ridicandu-se in picioare.

Megan ii arunca o privire urata , ca mai apoi sa zambeasca larg. Fata ma imbratiseaza scurt , luandu-ma prin surprindere. Sangele imi urca in obraji. Situatia asta e atat de incomoda !

- Am auzit despre tine , draguta. spune Megan cu o sclipire in ochi. Imi pare rau pentru sufletul tau pereche. Stiu cat de greu e sa traiesti fara cel pe care-l iubesti.

Fata il priveste pe Dominic sugestiv , apoi isi intoarce atentia spre mine. Strang cartea in maini frustrata.

- Nu imi amintesc nimic oricum. spun eu.

Megan deschide gura ca sa comenteze , insa o intrerup.

- Putem sa vorbim o secunda ? il intreb pe Dominic.

Vrajitorul incuviinteaza si ma ia de brat , tragandu-ma afara din camera. Megan ne urmeaza , spre uimirea mea , insa din fericire pleaca de-a lungul holului , strigand ca ne asteapta la parter. Dominic ofteaza exasperat si intra inapoi in camera , eu urmandu-l.

- Probleme cu iubita ? intreb eu confuza.

De ce simteam cum mi s-a strans inima de durere cand am spus asta ?

- Nu e iubita mea , sa iti fie clar asta. zice Dominic , privindu-ma acuzator. Deci , ce s-a intamplat ?

- Ah , voiam sa te intreb daca e gata vraja care sa imi readuca memoria. Dar daca nu ai timp acum sa vorbesti , putem sa o facem mai tarziu ! spun eu rapid.

- Am incercat sa o fac sa functioneze , insa vraja nu are nici un rezultat. Sunt un vrajitor experimentat , insa chiar nu stiu ce sa fac. Doctorii spun sa asteptam. Memoria iti poate reveni de la sine. imi explica Dominic.

Oftez si imi las privirea in jos , dandu-mi cateva suvite de par dupa ureche.

- Am inteles. murmur eu.

Ma intorc pe calcaie si pasesc spre usa , fiind gata sa ies. Dominic ma opreste , punandu-si mainile pe umerii mei. Baiatul ma intoarce si ma imbratiseaza strans , tinandu-ma lipita de pieptul lui. Imi asez capul pe umarul sau , inchizandu-mi strans ochii ca sa impiedic lacrimile sa cada. Dominic ma mangaie pe spate linistitor.

- Totul o sa fie bine. O sa iti amintesti totul , iti promit. sopteste vrajitorul sigur pe sine.

*  *  *

Imi strang genunchii la piept , privind uimita ecranul televizorului. Ma afund mai bine sub patura , suspansul facandu-mi inima sa bata nebuneste. Eram atat de prinsa in actiunea filmului , incat nu am auzit usa deschizandu-se si nici pe cineva asezandu-se langa mine. Tresar cand observ fata cu par rosiatic privindu-ma zambind. Megan e de data asta imbracata intr-o rochie alba , vaporoasa , pantofii ei stralucind in lumina razelor solare. Rosesc , amintindu-mi ca eu sunt imbracata doar intr-o pereche de pantaloni scurti si un tricou verde.

- Am observat ca Dominic incearca din rasputeri sa te ajute. incepe Megan. E impresionant din partea lui. Obisnuia sa nu ii pese de nimic.

- Nu stiu cum era. Acum pare foarte bun. spun eu sincera.

- Acum multi ani , conta doar Dominic si parerea lui. Ceilalti erau irelevanti. surade Megan.

- Erati prieteni ? intreb eu.

- Draguta , am fost logodnica lui.

O Alpha II: Frăția Burns Where stories live. Discover now