*

84 3 0
                                    

Emma
Idag är det onsdag, vilket gör att det har gått fyra dagar sedan jag träffade, eller ja såg, Ludwig, och inte en ända vaken timme har gått utan att jag tänkt på honom. Helt seriöst tror jag att jag håller på att bli galen då detta troligtvis inte är normalt.

Bussen plingar till och stationen närmast min skola lyser upp skärmen för stationer. Jag trycker på stoppknappen och någon minut senare stannar bussen till och jag inklusive några andra, mest elever, kliver av.

Sen som alltid skyndar jag mig in i skolan och vidare till mitt skåp. Som vanligt står redan Alva där med sina biologiböcker och väntar på mig med ett brett flin på läpparna. Alva är alltid tidig och har vi har våra skåp väldigt nära varann, vilket gör att hon ibland får vänta ett par minuter tills jag dyker upp.

"Ska du aldrig lära dig?" Frågor hon skrattandes och jag ger henne en surblick, tar mina böcker och stänger skåpet.

Tillsammans går vi igenom skolan och mot no-salarna och salen där vi ska ha vår första lektion för dagen.
Vi båda går samhäll, och har som tur är de flesta lektioner tillsammans då jag är väldigt skygg för att träffa nya människor medan Alva är raka motsatsen, vilket gör att hon alltid har någon ny kille på g och hennes senaste hon öppnat upp ögonen är för är Noel Flike. Han är även bästa vän med Ludwig som Alva fått för sig är min framtida pojkvän och helt ärligt skulle det inte förvåna mig om hon redan planerat 7 dubbeldejter och 11 aktiviteter vi ska göra tillsammans med våra "pojkvänner".

Vår skola är väldigt stor och till skillnad från många andra gymnasieskolor som jag vet om har vi inga riktiga utstötta eller vad man nu ska kalla de, om man inte räknar med att alla tror att de är bättre än ettorna då.
Såklart har vi iallafall de populära gängen som alla vill vara med och vara i, men det ör mest treor, några få tvåor och inga ettor. Jag skulle väl klassas som en av de som ingen bryr sig särskilt mycket om.

Idag ska vi även börja på ett nytt ämne på biologin så på vägen till klassrummet bad både jag och Alva till Gud att det inte var sexualkunskap.

Men eftersom att varken jag eller Alva är troende verkar inte Gud vara med oss.

Det kan vi fastslå så fort vi går in i klassrummet och ser vad som står skriver på tavlan. 'SEXUALKUNSKAP' med stora bokstäver och Alva stönar trött bredvid mig vilket får mig, även fast jag känner likadant, att skratta åt henne.

Vi sätter oss vi en bänk och inom en minut börjar lektionen. Dock tackar jag nu Gud att Carina, vår biologi och teknik lärare, inte är fullt så stel som många andra vuxna vid dethär ämnet.

"Idag, kära elever, ska vi börja med ämnet ni alla väntat på, nämligen sexualkunskap." Börjar hon lektionen entusiastiskt men man kan ändå ana det lilla flinet på hennes läppar.
Suckar hörs över hela klassrummet och lektionen fortsätter.

Förmiddagslektionerna är slut och jag i sällskap av Alva var påväg till matsalen för att äta. Varken jag eller Alva är såna som gillar skolmaten men vi äter alltid något då vi av egen erfarenhet vet att vi båda blir väldigt gnälliga mot varann om vi inte äter något och vi är oftast för lata att äta någon annanstans.

Maten idag är nånslags cornflakesfisk och överkokt potatis vilket låter väldigt lockande. Notera sarkasmen. En varsin väldigt liten potatis och likaså med fisken, lite enskilda grönsaker och mjukt bröd, placeras på våra tallrikar och vi sätter oss vid ett bort tillsammans med några andra tjejer i vår klass.

Dagen fortsätter med bland annat dubbeltimme i matte men tillslut är även denna skoldag slut och vi får gå hem.

"Ska vara med Vera och Nelly idag medan du ändå är i stallet, men glöm inte komma hem i vettig tid också, vi vet båda två att om du inte sover ordentligt kommer du vara sur hela förmiddagen imorgon och det orkar jag inte." Flinande tittar hon på mig men får bara en irriterad suck tillbaka.

Hästar och stallet är en av de få sakerna jag och Alva inte delar som intresse, hon är snarare den som mest bryr som om killar men hon är ändå med mig i stallet ibland och kommer på de flesta av mina tävlingar och peppar och hejar. Det är något jag alltid kommer vara tacksam över då min mamma förut var mitt stöd i stallet tills hon fick cancer och gick bort när jag var 13.
När jag fyllde 15 fick jag köpa min egna häst vilket var en gammal present mamma planerat sen jag började följa med henne till stallet som 4åring.

Idag har jag fortfarande min lilla pärla kvar, han är en valack på nio år och maxad D-ponny. Han heter Ricolee men jag kallar honom Rico. Han är tillsammans med Alva nummer 1 på min vänlista om man nu fortfarande har det vid 17 års ålder, vilket jag tvivlar på.

Påväg hem i bussen sätter jag i min AirPods som jag fick förra julen, snål som jag är ville jag inte köpa de själv. Jag tar upp mobilen och går in på Spotify och efter några sekunder bestående av att trycka på shuffleknappen på min egna privata lista började musik fylla mina öron.
Låten Tillfälligheter av Veronica Maggio är den första låten och jag nynnar med. På min lista finns Veronica Maggio, Billie Eilish, lite Victor Leksell blandat med lite annat och utan rapp.

Helt ärligt förstår jag inte grejen med rapp, får typ huvudvärk av det men aja, alla är olika antar jag.

Hejsan människor
Jag vet att det gått mer än en vecka om inte två sen jag uppdaterade senast när jag sa att jag skulle uppdatera 1 gång i veckan, men det av anledningen att min dator först gick sönder och bara visar vit skärm, sen spräckte jag min skärm på telefonen så har inte haft nån större lust att skriva på den heller förens idag

Så nu är jag tillbaka med vanlig uppdatering igen och väldigt motivation. Läste även om förra kapitlet och märkte att man inte lär känna Emma då bra vilket jag själv inte tycker om så mycket, inte jättemycket i detta heller
Typ känslolöst ish

Rösta & kommentera gärna,
ha en fortsatt trevlig söndag! <3

//Alize

Vacker | Ludwig Kronstrand Där berättelser lever. Upptäck nu