Скъпи Дядо Коледа

70 9 1
                                    

Спъки Дядо Коледа,
Празниците отново наближават и ти сигурно имаш много работа и тази година. Ежедневно пуличаваш хиляди писма, от деца, които искат да им купиш последната версия видеоигра или пък кукла "Барби", която може да лети. Сигурно си се уморил от тези искания, които трябва да изпълниш без грешка.
Пиша това писмо, защото и аз искам нещо. Моето желание е малко по-различно от нормалните, които получаваш. Както сигурно знаеш тази година бях много послушно дете, изяждах всичко сготвено от мама, дори и спаначената сума, от която ми се повдигаше. Вярно е, че веднъж пробутах тази супа на кучето, докато мама не гледа, но наистина супата беше с много лош вкус.
В училище имах само шестици и петици. Втори клас го завърших с 5,92, само защото госпожата по български ми остави 5 за годината, защото както казва тя "В съчинението ти няма нищо смислено" или пък "Това съчинение не е по темата". Както и да е...
Малко се отклоних от темата. Пиша това писмо, защото татко вече не живее при нас и не зная защо. Един ден след училише се прибрах вкъщи и тате просто го нямаше. Всичките му неща се бяха изпарили от вкъщи. Реших да питам мама къде е той, но тя ми отговори, че си е отишъл и едва ли ще се върне. След като ми го каза очите й се насълзиха... Много ми липсва. Помня, че почти всяка вечер родителите ми се караха помежду си, но не мислех, че е нещо сериозно. Щом са ме направили значи се обичат, тогава защо татко остави мама?
Дядо Коледа знам, че ти ще ми подариш това, което искам, а аз искам само едно - татко да се върне вкъщи. Обещавам, че ако се наложи, ще си изяждам всичко, дори и гадните супи. Ще пиша двойно повече съчинения само и само да ми пишат 6 по бел. Обещавам, че ще бъда най-доброто дете на този свят, само моля те, върни татко вкъщи!
С много обич,
Филип, 9 години

Хей, това писмо го сътворих днес в час по български. Реших да го напиша от името на малкото дете Филип. Надявам се да ви хареса! ❤️

Стихове от 16-18годишенWhere stories live. Discover now