|ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3|

14 2 0
                                    

 Ο εκκωφαντικός ήχος των σειρήνων ξύπνησε τον Νίκο. Μετά από περίπου ένα λεπτό ο ήχος σταμάτησε. Ο Νίκος ανακουφισμένος άλλαξε πλευρό για να συνεχίσει τον ύπνο του.

<<Σήκω>> του είπε ο Χάρπερ. <<Έχουμε πέντε λεπτά για να είμαστε έτοιμοι για την πρωινή καταμέτρηση. Μετά πρέπει να πάμε κατευθείαν για πρωινό>>. 

Ο Νίκος σηκώθηκε απρόθυμα από το κρεβάτι και έστρωσε το κρεβάτι όπως του έδειξε ο Χάρπερ, αφού μερικά πρωινά οι φύλακες έκαναν έλεγχο. Ελάχιστα λεπτά αργότερα ακούστηκε για μια στιγμή η σειρήνα και όλοι οι κρατούμενοι βγήκαν μπροστά από τα κελιά τους. Ο Νίκος έντρομος τους παρατήρησε. Την προηγούμενη νύχτα που είχε φτάσει δεν τους είχε δει όλους καλά μέσα στα κελιά τους, αλλά τώρα μπορούσε να διακρίνει όλα τα χαρακτηριστικά τους καθαρά. Πλέον έβλεπε ποιους έπρεπε να αντιμετωπίσει μέσα στην φυλακή. Και δεν του άρεσε καθόλου αυτό. 

Μετά την καταμέτρηση από τους πέντε φύλακες κατευθύνθηκαν στην τραπεζαρία, η οποία ήταν τεράστια. Ωστόσο πολλοί κρατούμενοι κάθονταν στο πάτωμα. Υπήρχαν ήδη κρατούμενοι που έτρωγαν, όταν έφτασε η Δ' πτέρυγα.

<<Τρώνε και οι άλλες πτέρυγες εδώ;>> γύρισε και ρώτησε τον Χάρπερ.

<<Ναι>> του απάντησε. <<Και οι τέσσερις πτέρυγες τρώνε εδώ. Μία τραπεζαρία έχουμε...οι κρατούμενοι μαγειρεύουν>>

<<Ναι, το ξέρω. Έτσι ήταν και στις σειρές που διαδραματίζονταν σε φυλακή>> είπε ο Νίκος.

<<Μακάρι η πραγματική φυλακή να ήταν σαν αυτές στις σειρές. Α! Αυτός ο φαλακρός αριστερά από τους κρατούμενους που δίνουν τους δίσκους είναι το αφεντικό. O Aλμάνζα από την πτέρυγα Α΄. Μην τον εκνευρίσεις, γιατί έχει αφήσει πολλούς νηστικούς για εβδομάδες. Αυτός από την Α',  ο Μπλου Χαρτ από την δική μας πτέρυγα και ο Χένσον από την Δ' κάνουν κουμάντο στην φυλακή. Να ο Μπλου Χαρτ που ξεχωρίζει από τα μαλλιά, πέρασε μπροστά στην ουρά με τα τσιράκια του, πήραν δίσκους και έχουν δικό τους τραπέζι που κάθονται πάντα. Κανείς τους όρθιος ή στο πάτωμα φυσικά.>>

Ο Νίκος πρώτα παρατήρησε τον Αλμάνζα, τον εύσωμο, φαλακρό άνδρα με ποδιά μάγειρα, και έπειτα το τραπέζι, στο οποίο καθόταν ο Μπλου Χαρτ. Αφού πήραν τους δίσκους τους κατευθύνθηκαν προς ένα τραπέζι που κάθονταν ήδη μερικά άτομα. Όταν πέρασαν μπροστά από τον τραπέζι του Μπλου Χαρτ, εκείνος κοίταξε έντονα τον Νίκο. Ο Νίκος δεν άντεξε τον βλέμμα του και κοίταξε μπροστά. Τελικά έφτασαν στο τραπέζι, στο όποιο συστήθηκε ως Νίκος. Δεν του άρεσε το επίθετό του και έτσι και αλλιώς κανείς δεν μπορούσε να το προφέρει σωστά. Ο Νίκος συνειδητοποίησε ότι μάλλον δεν κατάλαβαν καν ότι το Νίκος είναι το όνομά του και όχι το επίθετο. Στο τραπέζι η παρέα αποτελούνταν από κρατούμενους όχι μόνο της Α', αλλά και άλλων πτερύγων.  

Η φυλακήWhere stories live. Discover now