Vijligheid

12 3 0
                                    

De jonge die mij nu al een hele tijd draagt begind moe te worden maar hij geeft niet op. Dan hoor ik weer een knal en hij valt op de grond neer. Ik val mee maar krabbel meteen weer overeind. De jonge kijkt op.
"Hop on!" roep ik naar hem.
Hij springt op mijn rug en ik ren dieper het bos in in de schoten klinken steeds verder weg en hij vlat langzaam in slaap.

Hij springt op mijn rug en ik ren dieper het bos in de schoten klinken steeds verder weg en de jonge op mijn rug vald langzaam inslaap. Als ik ongeveer 6 kilometer verder ben stop ik.

"Time to craft someting" zeg ik tegen me zelf.

Ik leg de jonge voorzichtig op een hoop bladeren en ga wat hout verzamelen. Een paar minuten later maak ik een werktafel, maak wat planken en bouw een hut. Een eindje verder staan wat schapen ik vang er een, scheer hem en bouw een bed voor de jonge, zet het bed in de hut en leg hem er in en dan zie ik pas de reden waarom hij in het bos gevallen was. Zijn enkelbloed en er zit een kogel in. Met behulp van de werktafel maak ik een doekje en haal heel voor zichtig de kogel uit de wond maak de wond.

Dan ga ik jagen ik vang wat konijnen vil ze en maak een vuurtje , de jonge wordt wakker en ik geef hem watet en een stuk konijn.

"Thank you." zegt hij onder het eten en drinken door.

"Can you tel me wat is happening?" vraag ik,"O, by the way my name is Mark and not V.A.ll"

"O, my name is Ander." zegt de jonge,"We are a part of a project that's cold Net Dive they were testing devices on us."

Ander verteld dat er nog acht anderen van ons zijn en dat de apparaten die ze aan het testen waren volgens hem je naar een andere wereld, een virtuele wereld brengt maar alleen je geest. De apparaten zijn een soort helmen die je hersen golven op vangen en je zo de virtuele wereld als een echte wereld kunt laten beleven, je kunt pijn voelen, geuren ruiken, smaken proeven en geluiden horen die je als echt ervaart.

"We were to young to know that everything was fake." zegt Ander.

"Then they loged me out they wanted to see my skils, I have been taught to be an assassin. I killed every single person in the training room and escaped."

Mijn mond zakt open en kijk Ander geschokt aan, dan vertel ik dat ik altijd heb moeten overleven in een wereld die bestont ui allemaal blokjes en dat ik alles kan maken zo lang ik maar een werktafel en grondstoffen heb. Dan merkt Ander pas dat hij in een hut zit.

"Dit you build this hut?"

"Yes, Idid."

Ander kijkt me vol bewondering aan.

"Hé mark ,I'm planning to save the other eaght" als hij dat zegt probeert hij op te staan maar hij valt meteen om.

"I think I will wait til my leg is healed."

Net dive (Nederlands)Where stories live. Discover now