Bölüm 2

25.3K 178 53
                                    

                                                     HARRY POTTER SIRLAR ODASI

 Harry Potter yaz tatilini üvey wingsi Dursley'lerle birlikte geçirmiş, bu tatil onun için işkenceye dönmüş ve bir an önce okula çıktı istemektedir. Harry'nin odasında Dobby adında ev cini belirmiş ve Harry'e göre okula dönerse başına kötü şeyler geleceğini, ölebileceğini söyler. Dobby Harry'i korumak için onun okula gitmesini engellemeye çalışır ama başarılı olamaz. Harry Potter okula geldiğinde esrarengiz olaylarla karşılaşmaya başlar. İlk olarak Harry Potter çatal dilinde sesler duyar. Harry'i kullanarak doğru çağırır. Harry'i "Kan kokusu alıyorum, öldüreceğim öldüreceğim" der. Filch'in kedisini taşa döndüğünü ve duvarda "Sırlar odası açıldı" yaz başında çalışıyor. Harry Ron ve Hermione sırlar odasının gizemini araştırmaya başlar. 1000 yıl önce okulu kuran 4 kişiden biri olan Salazar Slytherin'in okula alımlarında daha seçici olunması için sadece saf kan büyücüdür. Ama diğerlerini ikna edemeyince okuldan ayrıldı. Okulda gizli bir yer inşa ediyor ve varisi gelene kadar kapıyı mühürlüyor. Sadece varis kapısını açabilecek şekilde dehşeti ortaya çıkartacak ve saf kan olmayan büyücüleri temizleyecektir.

Dumbledore'u görevden alır ve Hagrit'i sırlar odasını açınla suçlayıp Azkaban'a gönderirler. Harry'i kızlar tuvaletinde bir günlük bulur. Tom Marvolo Riddle yazıyoruz. Harry Potter ile konuşur. Harry Potter Sırlar Odasıhakkında ne bildiğini günlüğe sorar ama yanıt alamaz. Günlük onu 50 sene önceye götürür. 50 sene önce sırlar odası tekrar açılmış ve bir muggle aileye sahip olan büyücünün ölmesini sonuçlanmıştır.Harry'nin gittiği anıda Tom Riddle adında bir büyücü Dumbladore ile konuş. Dumbladore Tom'a çalışırken suçlu bulunmazsa okulun kapanacağını söyler. Tom suçu Hagrit'in örümceğine atar ve konu böyle kapanır. İşler artık kontrolden çıkmıştır. Harry'nin yakın arkadaşı Hermione taşa dönüş sonrası. Harry Potter gelir ve Hermione'yi gösterir. Hermione'nin elinde de kütüphane bir kitaptan yırttığı sayfa vardır. Kağıtta basilisk yılanı hakkında bilgi vardır. Bu bilgi yılanın gözüne bakanlığının öldüğü şeklindedir. Ama kimse yılanın gözüne hemen bakmadığı için ölmez taşa dönüşür. Ginny Weasley'i kaçırır.Ginny Weasley kaçırılınca Dumladore görevinin başına tekrar geçer. Harry ve Ron sırlar odasına girişin kızlar tuvaletindeki çeşmede olduğunu öğrenir. Harry Potter çeşmeye çatal dilinde konuşur ve gizli geçit açılır. Buradan içeri doğru girler. İçeri girdiklerinde tavan çöker ve Harry'i artık yalnız ilerlemek zorunda kalır. Yılanlı kapıdan geçtikten sonra Ginny Weasley'i arıyor.

Ginny yerde hareketsiz yatmaktadır. Harry hemen yanına doğru gider. Tom Rİddle anı şeklinde girer. Harry Tom Riddle ile konuşmaya başlar. Tom Riddle'ın Salazar Slytherin'in çeşitli sırlar odasını 50 sene önce onun açmış olduğu ve şimdi de Ginny'i günlüğü kullanarak öğrenirsiniz. Tom Riddle'ın Voldemort olduğunu öğrenir. Tom Riddle Basiliks'i Harry'i öldürmesi için yuvasından çağırır.

Harry Basiliks'den kaçarken ayağı takılır, yere düşer. Basiliks Harry'İ öldürmek için davrandığında Fawkes adlı anka kuşu gelir ve yılanın gözlerini oyar. Daha sonra Fawkes tekrar gelir. Bu sefer pençelerinde seçmen şapka vardır. Harry'e seçmen seçeneklerayı seçin. Seçmen şapkanın içinden Gryffindor'un kılıcı çıkar. Bu esnada Tom Rİddle Harry'e Ginny'i öldürdükten sonra anı olmaktan çıkacağını kanlı canlı bir şekilde geri döneceğiz söyler. Harry Basiliks ile savaşırken kılıcı Basiliks'e saplar.Basiliks'in dişi Harry'nin koluna saplanmıştır. Basiliks'in zehri Harry'nin vücuduna yayılırken Harry Basiliksin dişini kolundan çıkarır ve Voldemort'un anı olarak yaşadığı Tom Rİddle'ın günlüğüne doğru batırır. Tom Riddle'ın günlüğü ve anısı yok olur. Zehir Harry'nin vücudunda dolaşırken Fawkes tekrar gelir. Göz yaşını Harry'nin koluna doğru akıtır. Harry'nin kolu iyileşir çünkü Anka Kuşlarının göz yaşları iyileştirici etkiye sahiptir. Ginny, Harry ve taşa dönüşen herkes kurtulur. Haggrit'in suçsuz olduğu anlaşılınca Azkaban'dan çıkar. Harry Dumladore ile konuşurken Dumbladore Harry'e Voldemort'un yara izini bıraktığı gün Harry'e bazı güçlerini aktardığını o yüzden Harry ile Voldemort arasında benzerlik bulunduğunu söyler.

Harry PotterHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin