1.8

3K 207 98
                                    

Cezalarının sonuna geldiklerinde eğlendiklerini inkar etmeleri mümkün değildi, hatta Snape'e teşekkür bile edebilirlerdi.

"O yaşlı bunağın cezalarımızı yapmadığında verecekleri tepkiyi merak ediyorum." dedi, James keyifle.

"Sinirle nefes almaktan başka bir şey yapamaz. Başka bir ceza mı verecek? Versin onu da yapmayacağız." dedi, Sirius umursamazlıkla. "Ne de olsa çoktan mezun olduk."

"Pekala, anladık yapmayacaksınız." dedi, Marlene bıkkınlıkla.

Şişman kadın portresinden geçtikten sonra Harry'nin gözleri Hermione ve Ron'u aramıştı, elbette orada olmadıklarına şaşırmadı. Kütüphaneye o kitapları yerleştirmek.. uzun süreceği kesindi. Gryffindor ortak salonu noelden önce arkadaşlarıyla zaman geçirmek isteyen öğrencilerle oldukça sıcak bir görüntü oluşturuyordu fakat diğerlerinin kimliğini riske atamayacakları için yatakhaneye yönelmek zorunda kaldılar. James yatağını toplamak adına onların önünden gitmiş fakat yatağını toplamaya zaman bulamamıştı.

"James bunu sabah uyandığında yapabilirsin." dedi gözünü devirerek, Lily.

"Bunu senin söylemen ironik değil mi, Lils? Her sabah yatağını toplamaya üşeniyorsun."

"Marlene düğünümüzde sana ayrıcalık tanıyacağım, söz veriyorum."  dedi James, muziplikle.

"Remus ile biz zaten yokuz değil mi çatalak?"

"Üşenmek ve yapmamak tamamıyla ayrı.. " Lily pes ederek, Harry'nin dağınık yatağının üstüne oturdu. "Kime ne söylüyorsam hepsi aynı."

"Artık bir hikayeyi dinleme vaktimiz geldiğini düşünüyorum," ellerini göğsünün hizasında kavuşturup devam etti Harry. "animagus olma süreciniz ve kendinize taktığınız isimlerin mantığını."

"Ben anlatmayı red ediyorum. İsimleri seçerken ben mitolojiden koymak istedim onlar bunu kabul etmedi." dedi, Remus iç çekerek.

"İsimlerimiz bize özel oldu, Remus bu daha iyi. Süreçten bahsetmek gerekirse.. Remus bizden kurt adam olduğunu sakladı 3 yıl boyunca-" Sirius'un cümlesi, Remus tarafından kesilmişti.

"Mecburdum. Babama göre bir canavardım eğer buna saklamazsam beni okuldan bile atabileceklerini söyledi." cümlesinin ardından iç çekmişti istemsiz olarak..

"Babandan nefret ettiğini söylemiş miydim?" diye sordu, James. "Her neyse. Biz de Sirius'la hasta olduğu zamanları ve ay haritasını inceledik, sonra Remus'un kurt adam oldığunun farkına vardık."

"James'in bazen bu kadar zeki olduğunu unutuyorum." dedi, Lily.

"Konunun içinde sen olmadığın zaman zeki oluyor inan bana." sırıtarak James'e baktı Sirius. Canon olarak hatırlatma James ve Sirius, Lily'den hatta serideki herkesten daha zeki.

"Her neyse. Sonra Remus'a hastalığını bildiğini söyledik."

"Bu benim açımdan hiç eğlenceli değildi, beni şikayet edip okuldan atılacağım sanmıştım ama onlar.. bana destek olmak animagus olmaya karar verdiler."

"Ama sadece verebildik. 3 sene boyunca yapamadık ve bu sinir bozucuydu." bu anıyı hatırladığı için hiçte mutlu olmamıştı James.

"McGonagall bir eğitmen sayesinde sizden daha uzun sürede öğrendi ve siz tek başınıza 3 yılda yaptınız." sinirle ekledi, Harry. Nasıl bu kadar umursamaz olabilirdi bunlara karşı?

"Harry haklı, animagus olmak kolay değil. 3 yılda öğrenmiş olmanız bir mucize." dedi Marlene.

"Onlar animagus olmaya çalışırken çapulcu haritasını yaptık, kendimize isimlerimizi verdik. Böyleydi kısaca." dedi Remus.

"Şimdi geçen sene nasıl patronus büyüsünü o kadar kusursuzca yaptığınız belli oldu." Lily içini çekti. "James'le patronuslarımız birleşmişti sınıfın ortasında ve Filtwick bize ruh eşi olduğumuzu söylemişti."

"Pekala burası romantik olmaya başladı, korkmaya başladım."

"Kapa çeneni Sirius." Lily elindeki yastığı Sirius'a fırlatmıştı.

"Iskalandın. O öyle atılmaz hem." Eline yastığı Lily'e fırlattığında, Marlene arkasından yüzüne yastık yapıştırınca afalladı. James, Sirius'u kurtarmaya çalışırken o da Lily'den birkaç yastık yemişti.

"Onları ayırmamız lazım mı?" diye sordu, Harry.

"Onları ayırmaya çalışırsak bize de yastık fırlatırlar karışmamak en iyisi." dedi, Remus.

"Bizi ayırmaya çalışmasanız da yastık yiyeceksiniz."

"UZAK DURUN BENDEN." fakat çok geçti hepsi toplu halde ona yastık fırlatmıştı. Harry yırttığını düşünüyordu fakat yediği yastıkla gözlüğü hafifçe yerinden oynamıştı, gözlerini kısmış kim olduğunu arıyordu.

"Sen benim oğluma nasıl yastık fırlatırsın?!"  James bağırmış  ve Lily'e yastık fırlatmıştı Lily kendini savunmak için ağzını açtığında bir yastıkta Harry'den yemişti, elinde olmadan 'baba oğul beni deli edecekler' diye düşünmüştü.

Lily'nin dalgınlığını James'e fırsat yaratmıştı. Ona arkasından sinsice yaklaşıp sarılmış, ardından havaya kaldırmıştı. "James aklından ne geçiyorsa sakın yapma." diye onu uyarmış ve onu bırakması için havaya tekmeler savuruyordu. Yerde olan yastıklar yüzünden dengesini zor sağlayan James üstüne Lily'nin savurduğu tekmelerle dengesini sağlayamayıp yere düşmüştü.

Buna daha devam edebilirlerdi, ama odanın kapısı açılıp onları Dumbledore'un çağırdığını söylemişti bir öğrenci. James'in aklına acaba onları zamanlarına götürecek bir şey mi bulunmuştu diye düşünüp, korkmuştu. Burda, Harry'le zaman geçirmeyi sevmişti. Hiçbiri gerginlikle bir şey söyleyememiş, yatakhaneden çıkıp Dumbledore'un odasına yürümeye başlamışlardı.

Harry onlar gittikten sonra içinde oluşan boşluk duygusunu hissetti. Onlara alışmıştı ve hayatında en mutlu zamanını geçiriyordu ailesiyle beraber. Yatakhanenin kapısı tekrar açıldı bu sefer gelenler Ron ve Hermione'ydi. Harry o acıtıcı gerçekle şu an yüzleşiyordu, ailesi ve diğerleri gidecekti, yine Ron ve Hermione kalacaktı.

"Dostum anlatacağım şeye inanmayacaksın." dedi Ron.

"Malfoy bize yardım teklifi etti, Harry."

"Ne?" Harry'nin düşüncelerinden bunu duymak çıkarmıştı.

"Malfoy bize yardım teklifi etti." dedi Hermione ve anlatmaya başladı.

Çapulcular golden trionun zamanındaHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin