40 ▬ ''Posljednji vanbračni poljubac.''

9.2K 324 41
                                    

Alison


Poludila sam od ovog dana. Milion stvari je trebalo uraditi, a meni se samo povraćalo i jele mandarine sa šlagom. Nagovorila sam Jaya da mi pomogne, pa sam krišom jela mandarine i šlag. Stvarno volim mandarine i šlag. I stvarno puno razmišljam o mandarinama i šlagu.
Anna i Jasper su došli, napokon neko normalan. Jasper je išao sa Justinom, i nemam pojma šta su radili. Znam samo da su Kate i cure non-stop bile na telefonu u vezi djevojačke, i često se svađale s Chazom i Ryanom preko telefona. Kate i Ryan su se posebno svađali, jer su kum i kuma i nikako se ne mogu dogovoriti oko ičega, pa su Kylie i April pametno predložile da odu na kafu na javno mjesto jer se tu ne mogu nadvikivati. Ali mislim da ih samo pokušavaju pomiriti, kao i uvijek. Prošlo je skoro godinu od kako su prekinuli, i Kate je spavala samo sa 15-20 eventualno 60 različitih muškaraca, a Ryan isto.
Ryan sa curama, ne muškarcima. 
Odlučila sam da nazovem Danielle. To je medicinska sestra, bila je u nekoj vrsti veze sa Lukeom.. Naglašavam to jer je nisam zvala od kako je Luke uhvaćen. Nisam znala šta da je pitam, ili šta da joj kažem. Ali pozivnica za vjenčanje je bio dobar početak razgovora.
-Halo?- javila se, reklo bi se, punih usta.
-Hej, Dani. Alison je. Alison Reed.- predstavila sam se umakajući mandarinicu u šlag.
-Oh, uskoro Bieber.- nasmijala se veselo. -Primila sam pozivnicu.-
-Jesi? Naravno da jesi, poslala sam ih prije mjesec.- promrmljala sam za sebe. -Htjela sam da vidim da li dolaziš?-
-Biće slobodnih momaka od 20-30 godina?- uzdahnula je na šta sam se nasmijala. Ona je tako opuštena.
-Hoće. Justinovi rođaci su zgodni koliko i on. Nemoj nikome da kažeš da sam to rekla.- stavila sam mandarinu u usta, a ona se nasmijala.
-Samo sam provjeravala. Već imam haljinu. Biću tamo. Sreću, želje i ostalo ćete dobiti na vjenčanju.-
-Okej, jedva čekam. Vidimo se.- prekinula sam. Zašto sam prekinula? Zašto sam rekla Jedva čekam? Zašto je nisam pitala ništa za Lukea? S obzirom da se razmišlja njegovo prebačenje u drugi zatvor, na Aljasci. To bi bilo sjebano. Valjda je tamo iz Alcatraza prebačen Oliver, onaj zbog koga smo se Justin i ja upoznali. Ne znam kako da gledam na to, da sažaljevam Olivera ili ne? Teška odluka. Ali umjesto da mozgam o tome, uzeću malo mandarina sa šlagom.
To bi sve bilo dobro, da nisam čula Justinov smijeh u hodniku. Sranje, sranje, sranje. Strapala sam jednu mandarinu u usta i zdjelu sa pomješanim mandarinama šlagom brzo uzela u ruke da bih ih sakrila negdje, ali moja nespretnost je prevladala i sve šta sam postigla su mandarine i šlag po Kateinom dragocjenom savršenom tepihu. Justin i Ryan su ušli i zaustavili se kad su vidjeli šlag i mandarine. 
Je li čudno što meni ne bi bio problem da to jedem sad?
-Oh, ja ću objasniti.- Justin je prvi progovorio. -Krila je da jede mandarine i šlag, i pokušala je da ih sakrije jer me čula ali je neopisivno smotana i voila.- pokazao je na pod gledajući u Ryana.
-Ja nemam pojma kako se to našlo tu.- uperila sam prst prema podu.
-Okej, vjerujem ti.- Justin je kao ozbiljno rekao. -Vidimo se, Ryan.- značajno je pogledao u Ryana.
-Hej, nemoj da zaboraviš..-
-Momačko u 1, shvatio sam.- Justin ga je nadglasao dok ga je gurao iz stana. -Bolje ti ne zaboravi svoje govore.- istjerao ga je i zatvorio vrata, pa ih zaključao.
-Žao mi je. Ali moraš da me razumiješ, ja imam neopisivu potrebu za mandarinama i šlagom.- pravdala sam se, a on se nasmijao.
-Vruće je.- skinuo je majicu. Oh, mama miaaa.
-Nije zdravo ubijati trudnicu.- rekla sam mu.
-Hmm.- promrmljao je kroz osmijeh, prišao mi i poljubio me nježno. -Ja ne radim ništa.-
-Osim što postojiš.- dodala sam na šta se nasmijao.
-Znaš, tvojih roditelja još dugo neće biti..-
-Kontam.- prekinula sam ga. -Nismo imali zvanični posljednji seks kao vanbračni ljudi.- zaključila sam.
-Ustvari, bilo bi mnogo više seksi da sam stao sa pričom tamo gdje si me prekinula i da smo se bacili na posao.- nasmijala sam se na to.
-Meni ne smeta.-
-Čekaj, vježba.- odjednom mi se vid iskrivio dok nisam shvatila da me podignuo kao mladenku.
-Nemoj, teška sam. Imam.. dijete u sebi.- polako sam to rekla. To je tako čudno.
-Alison, molim te nemoj da izgubiš osjećaj za to šta je dirty talk, a šta ne.- ozbiljno mi je rekao, a ja sam se odvalila smijati. Kako neko da ga ne voli?

Barbie | uređuje se |Where stories live. Discover now