8 - Nişanlar

69 6 6
                                    

Rhalla her geçen gün sinirini kontrol edememeye devam etti. Eulalie onun yanına geldiğinde diz çöküyor ve kraliçeye iltifat ediyordu. Rhael kadını ziyafetlerde yanına oturtmuyordu, çünkü soylular bu durumdan hoşnut değildi. Özellikle Dul Kraliçe Daena ve Velaryon Hanesi Eulalie'nin varlığını Rhalla'ya ve eski kral Aegon'a bir hakaret olarak görüyordu. Rhael kadını metresi olarak tutsa da kadınla yan yana görünmemeye özen gösteriyordu.

Rhalla kendine altından, gösterişli bir elbise yaptırmıştı. Kafasında devasa tacı ile oldukça sıradışı görünüyordu. Bugün kız kardeşleri Rhaenyra ve Aerea aynı törenle evlenecekti. Rhalla Arnard Hanesi'ni kendine bağladığına oldukça sevinmişti. Kral'ın kardeşi Vallerion zeki bir adamdı. Rhalla onu bir şekilde kendine çevirip onu Rhael'den uzaklaştırmalı, Rhael'i yalnız ve savunmasız bırakmalıydı.

Rhalla nedimelerinin de altın sarısı giymesini istemişti. Nedimelerinin kıyafetlerinin kendilerininki ile uyumlu olması onun için çok önemliydi. Şölenin yapılacağı alana kadar korumları ile ilerledi. Rhael bahçenin girişinde onu bekliyordu. Rhalla onu görünce kalbinin hızlandığını hissetti. Rhael ise buz gibi bakışları ile ona baktı. Rhalla için eğildi ve eline bir öpücük kondurdu. Rhalla elini onun elinin üstüne koydu ve ikisi ilerlemeye başladı.

"Umarım bu evlilik kardeşlerim için iyi olur." dedi Rhalla. Yanlarından geçtikleri insanlara gülümsediler. "Umarım." dedi Rhael sadece.

"Siarra ve Aerion nasıl? Onları uzun zamandır göremiyorum." Rhalla bunun üzerine kahkaha attı. "Aerion sıkı bir eğitim sürecinde. Kılıç ve tarih derslerinin sayısı hayli arttı. Siarra ise bir septadan dini öğreniyor. Metresinin yatağından kalkmaya zahmet etseydin, çocuklarını görebilirdin."

Rhael öfkeyle soludu ancak yanıt verdi. Rhalla tatmin olarak kendileri için ayrılan baş köşeye oturdu. Sağında Rhael, sol tarafında Aerion, Siarra ve annesi Daena vardı. Annesi o güne özel yeşil bir elbise giymişti. Rhalla soylular kendileri için eğilirken gülümsedi.

"Bu güzel günde burada olmaktan çok mutluyum. Bugün, çok sevdiğim iki kardeşim Essos'lu Rhaenyra ve Aerea evlenecek. Aerea kralın kardeşi ile, Rhaenyra ise Williard Arnard ile. Hanelerimiz evlilik yolu ile birleştiği için çok mutluyum." Rhalla kadeh kaldırdığında soylular çılgınca alkışladı. "Ancak evlilik yolu ile birleşmek istediğim iki hane daha var. Demir Taht'ın Varisi, Ejderha Kayası Prensi oğlum Prens Aerion'u Stark Hanesi'nden Leydi Dael ile, kızım Prenses Siarra'yı ise Tully Hanesinden Lord Robb ile nişanlandırdığımı duyurmaktan şeref duyarım."

Herkes çılgınlar gibi alkışlarken annesi Daena Rhalla'ya gülümsedi. İkisi bu evlilikleri birlikte ayarlamıştı. Hatta Robb Tully'nin babası Lord Edwyn ile Daena bizzat görüşmüştü. Herkes bu evlilikleri kutlarken Rhael öfkeden kıpkırmızı olmuştu. "Ne hakla benden habersiz böyle bir şey yaparsın?" diye tısladı. Öfkesini dışa vuramıyordu. Rhalla ona baktı. "Çocuklarımla ve benimle ilgili değilsin. Ben yönetici kraliçeyim ve hiçbir şey için sana haber vermek veya izin istemek zorunda değilim."

Rhael yumruk yaptığı ellerini masaya vurdu ve ayağa kalkmak için hareketlendi. "Evet, anca böyle kaç. Metresine koş. Onun yatağında ondan ilgi bekle."

Rhael ona nefret dolu bakışlarla baktı ve alanı hızla terk etti. İçeri gelinler Aerea ve Rhaenyra girdi. Aerea altın sarısı bir elbise giyiyordu. Sarı saçlarını örmüştü ve kafasında sade bir taç vardı. Prens Vallerion ise siyah-kırmızı elbisesi ile oldukça yakışıklıydı. Rhaenyra gri bir elbise ile daha sadeydi. Yanında otuz üç yaşındaki hala yakışıklı olan Williard Arnard vardı. Rhaenyra kardeşi kadar mutlu değildi. 

Rhalla tören bitene kadar sıkıcı şeyleri içki içerek azaltmaya çalıştı. Daha sonra kız kardeşi Aerea'nın yanına gitti. Prens Vallerion onun için eğildi. "Mutlu musun kardeşim?"

Aerea içtenlikle gülümsedi. Kendisinden iki yaş küçük prens ile evlenmişti. Vallerion taht sıralamasında Rhalla'nın doğmamış bebeğinden sonra, dördüncü sıradaydı. Bu da Aerea'yı bir şekilde kraliçe olabileceğine inandırıyor olmalıydı. Rhalla ona gülümsedi.

"Benim güzel kardeşim. Kral'ın kardeşi ile evlisin. Hayatın boyunca bu iyiliğimi unutma."

Aerea o gün olacaklardan habersiz bir şekilde Rhalla'ya gülümsedi ve teşekkür etti.

*

Rhalla düğünden üç gün sonra bir yabancının yanında uyandı. Prens Vallerion ve Leydi Aerea'nın düğününden iki gün sonra Rhaenyra rahatsızlanmıştı ve Aerea onun yanına gitmişti. Ancak Prens Vallerion Kral'ın Şehri'nde kalmıştı.

Rhalla ayağa kalktı ve hızla üstünü giydi. Kendinden beş yaş küçük Prens Vallerion ile olarak kocasına ihanet etmişti. Vallerion'un kendisini arzuladığını biliyordu, onu etkilemek için uğraşmasına gerek bile kalmamıştı. İkisi de sarhoştu ve ne yaptıklarını bilmiyordu.

Rhalla koşar adımlarla odayı terk etti. Bu yapması gereken bir şeydi. Vallerion'u elleri arasına alarak Rhael'den uzak tutmalıydı. Annesinin odasına gittiğinde onu Siarra ve Aerion ile oyun oynarken buldu. Daena kızının geldiğini görünce Siarra'yı dizinden indirdi. "Torunlarımı odalarına götür." dedi hizmetçiye. Çocuklar odadan çıktı.

"Onu etkiledin mi?" diye sordu Daena, ruhsuz bir sesle.

"Gerek kalmadı." dedi Rhalla. 

Daena gülümsedi. "Biliyordum."

Rhalla elleriyle karnını tuttu. Midesi bulanıyordu, hemde çok. Yaptığı şeyden nefret ediyordu. "Şimdi ne olacak?"

"Aerea yakında dönecek ve kocası ile birlikte Yaz Kalesi'ne gidecekler. Vallerion onu yakında hamile bırakır. İkisinin çocuğu olduğunda çocuğu sana göstermek için buraya gelecekler. Sen o zaman Vallerion'u Rhael'e karşı dolduracak, aklına gireceksin. Ona onunla evleneceğini ve onu kral yapacağını söyleyeceksin. Bunu yapabilirsin de. Kocasının kardeşi ile evlenmek, kardeş kardeşe evlenen Targaryen'ler için şaşırtıcı olmaz. Vallerion yönetilmesi kolay biri."

Rhalla başının döndüğünü hissetti. "Rhael'e ne olacak?"

"Kaybedecek." diye fısıldadı Daena. "O kadını metresi tuttuğu an kaybetti zaten. Yavaş yavaş elinden her şeyini alacaksın. Kardeşini. Sadık adamlarını. Altınlarını. Tacını. Tahtını. Geriye hiçbir şeyi kalmayana dek parçalara ayıracaksın."

Rhalla dizlerinin üstüne çöktü ve ellerini kalbinin üstüne koydu. Nefesi kesilmişti. Daena onun yanına çöktü.

"Taç takmak ile hükümdar olamazsın, Rhalla. Baban tacını takana kadar bir sürü acı çekmişti. O... sevdiği kadını kaybetti. Karşısında daha güçlü rakipleri varken mücadele etti. Hiçbir kraliçe bulunduğu yere kolayca gelmedi, kızım. İyi Kraliçe Daenara seçimle tacını kazandı, buna rağmen yıllarca isyancılar ile savaştı. Vaella tacın tek varisiydi buna rağmen kendi kardeşleri ona isyan etti. Savaşmadan kazanamazsın.  Sen bir kraliçesin. Kendin için, çocukların için, krallığın için savaşmak zorundasın."

Rhalla sessizce ağladı. İçinde bulunduğu çıkmaza ağladı. Annesinin haklı sözlerine ağladı. Kalbinin acısına, sevdiği adamı kaybedişine ağladı.

Saatlerce ağladı ve o günden sonra bir daha hiç ağlamadı.


THRONE FOR QUEEN. (Kraliçe #5)Where stories live. Discover now