Emberi test~1rész

1.3K 52 7
                                    

Akár törekszel, hogy élethű embert rajzolj akár nem az arányosságokra mindig kell figyelni.

Egy átlagos emberi testbe a fej 6-7szer bele fér. ( Az más ha a direkt nagy fejet akarsz neki). ... Na álljunk meg egy pillanatra.. szerintem értelmesebb lesz ha készítek egy rajz vázlatot, mert hanem érthetetlen lesz ez az egész rész.

 szerintem értelmesebb lesz ha készítek egy rajz vázlatot, mert hanem érthetetlen lesz ez az egész rész

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Ezt most csak úgy össze dobtam de nagyjából mindent kimértem, kicsit kaki rajz de nem az a lényeg. Szóval: itt egy női és egy férfi test( a nő teste akkora, hogy a feje 6 és félszer, a férfi testébe 7szer fér bele a fej).

Az alkar és a felkar ugyanakkora, ez a lábnál is vonatkozik.

A két váll két fej szélességű ( de a nőknél kisebb).

Most bejelölök pár "alakzatot" ami sok segítséget jelenthet az emberi rajzodnál:

( Írói megj: remélem látszik, hogy mit kell nézni mert tesóm képes volt egy olyan filcet adni ami éppen kifogyó szakaszban van és én túl lusta voltam egy mást elvenni sry)

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

( Írói megj: remélem látszik, hogy mit kell nézni mert tesóm képes volt egy olyan filcet adni ami éppen kifogyó szakaszban van és én túl lusta voltam egy mást elvenni sry).

Ezek amiket bejelöltem csak halványan kell feltenni a lapra, mert ezek csak segédvonalak és a későbbiekben ki lesznek radírozva ( gondolom).

A csuklónál az a háromszög segít abban, hogy a kézfej a későbbiekben ne úgy nézzen ki mint egy polip öt karral.

Ha már a polipoknál tartunk a végtagok se polipkezek (?). Csak a hajlításoknál ( a képen az a sok karika amit bejelöltem .. nem..nem a mellére gondolok) szabad irányt változtatniuk ( ez ilyen fogalmazás 2000).

FONTOS! Nagyon figyeljetek a szimetriára! Az egyik keze ne legyen hosszabb a másiknál. Az egyik füle se legyen nagyobb a másiknál és stb.

Majd az arcról is lesz egy külön rész. Majd.. xD addig is sziasztok! Remélem hasznos volt ez a rész. ( Ui: ezeket a "tapasztalatokat" eléggé nehéz szavakba önteni úgyhogy ezt nézzétek el 😅).

 A Rajzodhoz Tippek Where stories live. Discover now