Elektrik Nedir?

80 7 1
                                    

Yirmibirinci yüzyılda mucit olabilmeniz için bazı şeyleri neler olduğunu bilemniz ve onları tanımanız gerekri. Bunlardan biri de Elektriktir. Teknolojinin vazgeçilmezidir. Günlük hayatta işinize yaramadığı bir zaman olmaz. Size elektrik ile ilgili topladığım bilgileri aktaracağım. Haydi başlayalım;

 

Elektrik 21. yüzyıl teknolojisinin vazgeçilmezi olup, hayatımızı kolaylaştırabilir. Kimi zaman kuvvetten kazanç sağlamaya, kimi zaman işlerimizi kolaylaştırmaya ve daha seri hale geitrmeye yarayan bütün araçların kullandığı enerjidir. Elektrik kendiliğinden bulunmaksızın su, kömür, rüzgar gibi kaynaklardan üretilebilir. Elektrik üreten aletler çoğu zaman kaynaklardan çıkardıkları ısı enerjisini elektriğe dönüştürebilirler.

 

Aynı zamanda insan vücudunda da bir miktar elektrik vardır. Örnek olarak şunu verebiliriz;

Sinirli ve depresif olduğunuz zamanlarda birine ya da birşeye dokunursanız, kendiliğinden bir kıvılcım oluşur ve vücudunuza iğne batırılmış hissi uyandırır.

 

Elektrik İle İlgili İlginç Bilgiler;

1. New York City’de bulunan Dünya Ticaret Merkezi (11 Eylül saldırısında yıkılmadan önce) bir gecede Newyork’a bağlı bir eyalet olan Troy şehrinin tüketimi kadar elektrik tüketmekteydi. Oldukça yüksek olan bu elektrik Ticaret Merkezi için özel olarak hazırlanan enerji hattı ile sağlanmaktaydı.

2. Elektrikli yılan balıkları, hem avlanma hem de savunma amaçlı olarak 500 Voltu bulan yüksek elektrik şokları üretebilirler. 

3. Beynimizin emirlerini, sinir sistemimizle tüm bedenimize 1 saniyeden kısa bir sürede ulaştıran veya lamba düğmesine basar basmaz ışığın yanmasını sağlayan elektriğin hızı, ışık hızıyla aynıdır.

4. RCA firması ilginç bir ürün geliştirdi. Airenergy Charger adı verilen ürün çevredeki kablosuz ağların yaydığı WiFi sinyallerini topluyor ve bu sinyallerin içerisindeki enerjiyi elektriğe dönüştürüyor. İçerisindeki devre ile bu işlemi gerçekleştirebilen şarj aleti, ürettiği elektiriği cep telefonlarına aktararak cep telefonu bataryalarının dolmasını sağlıyor.

5. Futbol oynarken harcadığınız enerjiyi elektrik üretimi için kullanmak mümkün mü? “sOccket” isimli futbol topu ile mümkün!

 

Mucit OlmakHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin