Bölüm 9

2.5K 123 5
                                    



Quidditch sezonu başlamıştı ilk maç Gryffindor ve Hufflepuff ileydi maçı izlemek için gittik yerlemize oturduk.

"Kimi tutuyoruz?"

Jenna "James oynadığı için şimdilik Gryffindor."

"İyi bana uyar."

Sirius'ların yanına oturmuştuk maç başladığında izlemeye başladık. James kovalıyıcıydı ilk sayısını atınca alkışladık maç sonunda Gryffindor yenmişti James'in yanına gidip tebrik ettik sonra kızlarla ortak salona gidip oturduk biraz dedikodu yapmaya başladık o sırada Snape ile iki arkadaşı geldi yanımızda olan boş koltuğa oturdular Snape bize selam verdi yanında ki kişilerde kendini tanıttılar. Evan Rosier ve Caius Avery ikiside gayet iyi kişilerdi beğendim onlarla konuşmaya başladık.

Haftasonu geldiğinde kızlarla üç süpürgeye oturduk kaymak biramızla konuşmaya başladığımızda masamıza Snape,Avery ve Rosier gelip oturdular eğlenceli tiplerdi gülerken içeri çapulcular girdi bize bakıp yanımıza gelmeye başladılar ama yanımızdaki kişileri görünce dördü birden suratı düştü.

James "Merhaba sümsüküz,kardeşimin ve arkadaşlarımın yanında ne işiniz var?"

Avery "Arkadaşlarımızla oturuyoru Potter neden sinirlendin ki?"

  Sirius "Onlardan uzak durun şimdi gidin burdan."

James "Hadi gidin bir daha görüşmeyeceksiniz."

"Pardon da Potter onlar da bizim arkadaşımız kiminle görüşeceğimizi size soracak değiliz."

Bana kaşlarını kaldırdı sonra çatıldı.

"İyi sen kiminle görüşeceksen görüş ama benim kardeşim görüşemez"

Bu sefer ben  kaşlarımı çatmış ayağa kalkmıştım.

"Sende diyorsun kardeşim diye Jenna'ya karışma hakkın yok." 

Jenna "Tamam yeter hadi gidin James kavga çıkmasın."

Ona sinirle bakıp "kiminle görüşeceğine o mu karar veriyor."

"Saçmala Camellia şimdi kavga çıkmasın diye uğraşıyorum."

James asasını çıkardığında Snape'lerde ayağa kalkıp çıkarmıştı tabi Sirius'larda.

Capella "Ne yapıyorsunuz indirin asalarınızı."

Etraftaki herkes bize bakıyordu madam Rozmerta hızla bu tarafa geldi.

"Ne yaptığınızı sanıyorsunuz hemen asalarınızı kaldırın."

James'lere bakıp "sizde uzaklaşın."

Çapulcular bizden uzak bir masaya oturdular James ve Sirius dik dik bakıyorlardı anlamaya deniyordum ikisinin kardeşi vardı ama onlar kendileri koruyacak güçteydiler akşam yemeği vakti gelince okula döndük yemeğimizi yedikten sonra ortak salona gidip ateşin önündeki koltuklara oturup konuşmaya başladık en son uykumuz gelinde yatmaya gittik.

Noel gelirken havalarda soğumuş kar bile yapmıştı Çapulcular ise o günden beri pek konuşmuyordum kızlar konuşuyordu kardeşleriydi ama ben inat etmiş konuşmuyordum kızlar onların yanına gittiklerinde bende daha çok Snape,Avery ve Rosier ile takılıyordum  hatta Rosier ile aramızda bir şeyler var gibiydi. Noel geldiğinde Slughorn parti düzenlemişti bu sefer Capella'da gelicekti birlikte hazırlanıp gitmiştik ilk başta her şey güzel gidiyordu James ve Sirius'dan uzak masalara oturmuştuk daha sonra ne olduysa James ile bir Ravenclaw'lu kavga etmeye başladı sonra ortalık karıştı herkes birbirine girdi ayağa kalkmış öyle kalakalmıştık.

Birisi beni arkadan ittirdi saçlarımdan tutup çekmeye başladı canım acısında bağarmaya başlamıştım ama kimse beni duymazdı ortalıkta büyü sesleri vardı Slughorn ise ayırmaya çalışıyordu saçımdaki el çekilince elin sahibine baktım. Capella Evans'ı saçlarından tutmuş dövüyordu Evans'ın arkadaşı adını hatırlamıyordum Capella'nın üstüne atlayınca sarı saçlarından tutmuş ne kadar dövebilirsem dövüyordum birisi kollarımdan tutup kapıya götürdü baktığımda Severus'u gördüm.

"Burda kal!"
İçeri girip Capella'yı aldı yanıma geldi.

Severus "Hadi profesörler gelmeden gidelim."

Hızlıca ortak salona gittik kızlar bizi görünce korkmuştular kısaca olayı anlattık Severus'a teşekkür ettikten sonra yatakhaneye çıktık.

Slughorn kavganın başlangıcının James ve adını bilmediğim Ravenclaw oğlanına ceza vermiş bir daha Slug kulübüne çağırılmayacağını söylemişti Noel'den sonra olay unutulmuş her şey normal düzenine girmişti. Bende tek başıma kütüphaneye gittim ödevlerimi yapmaya başladım ksks ve iksirde çok iyidim, tılsım dersim idare eder biçim değiştirmede biraz sorun yaşıyordum ama Capella bana yardım ediyordu diğer derslerim iyidi astronomi dersini çok seviyordum ve meraklıydım o yüzden dersim iyidi ödevlerim bittiğinde yasak saat başlamasına az kalmıştı hızlıca toparlanıp çıktım arkamda adım sesi duyunca yavaşlayıp arkama baktığımda Evans'ı gördüm.  Bana sırıtıp asasını kaldırdı,bende hemen asamı kaldırdım.

"Ne istiyorsun?"

"Çok göze batmaya başladın bu benim sinirimi bozuyorsun ayrıca bitirmediğim bir işim var seninle Slug kulübünde olanlar."

"Senin sinirlerin benim umrumda değil. Bana bulaşıp belanı bulma."

"Ascendio*"

Hemen asamı kaldırdım.

"Protego*. Expelliarmus*"

Beni engelledi.

"Everte Statum*"

Dediğini duydum yana çekilip büyüden kurtuldum sinirlenmiştim.

"Furnunculus*"

Büyü ona çarptı sinirle bağırdı.

"Impractra." Diye haykırdı.

"Protego. Expelliarmus"

Asası elinden fırlayıp uzak bir yere düştü ona yaklaştım.

"Benim seni derslerden geçmeme sinir oluyorsun ama yapıcak bir şey yok ben safkan bir cadıyım ne kadar safkan Muggle ayrımı yapmasamda Evans,sen beni zorluyorsun."

Sinirle ayağa kalktı.

"Peki safkansın büyülerde de iyisin ama muggle dövüşünü bilmiyorsun ahh işe bak ben biliyorum."
 
Asa tuttuğum elime tekme atmıştı canım çok acımıştı, açısından bağırmıştım kendimi geriye çekicektim ama bana yumruk atmıştı şaşırmıştım tabiki de bilmiyordum yani bir kaç yumruk atabilirdim yani saçımdan tutup başımı duvara vurunca çığlık attım tırnaklarımı ellerine batırdım. Kendimi çekmeye çalıştım, kendimi ileri atıp kendimi kurtardım ayağa kalktım üzerime atlayıp saçlarımı tutttu bu sefer bende o kızıl saçlarını tutup çekmeye başladım ayağımlada tekme atmaya çalışıyordum ama sadece çalışıyordum kız gerçekten iyidi hakkını yememek lazım  kulağıma doğru tokat atınca gözlerim karardı yere düştüm. Evans da bu fırsattan yararlanıp üzerime çıkıp bana vurmaya başladı elimle engellemeye çalışıyordum en son dayanamayıp çığlık atmaya başladım Evans bu yaptığa şaşırmış geri çekilmişti iki saniye sonra saçımdan tutup yere vurmaya başladı sonra üzerimden ağırlığı kalktı gözlerimi açtığımda bulanık görüyordum ama birisi vardı  o birisi gelip beni kucağına aldı daha sonra dayanamadım karanlığa bıraktım. 

****
Medya Evan Rosier 🖤

-Ascendio: Kişiyi yükseğe sıçratan büyüdür
-Protego: Bir tür kalkan büyüsüdür.
-Expelliarmus: silahsızlandırma büyüsüdür. Genellikle, karşıdaki kişinin asasını elinden fırlatmaya yarar. Fakat, yeterli kuvvet uygulanırsa, kişiyi geri itip düşürebilir de.
-Everte Statum: Düşmana havada taklalar attıran büyü.
-Furnunculus: Yapılan kişinin yüzünde büyük çıbanlar çıkmasını sağlayan bir lanettir.

The  Marauders - James PotterWhere stories live. Discover now