BUNĂ!

8 1 0
                                    

Ei bine bună tu de acolo. Cine esti? Ai un aer de studentă, bluza iti cade lejer. Nu vrei să fii privită cu galanţa dar brăţarile de la mână zornăie din plin. Îţi place un pic de atenţie. Bine, m ai prins în capcană. Cauti printre rafturi. Ficţiune de la "E" la "K" . Pai.. nu pari nimfă nesigură pe ea, ce caută un Eckhart Tolle pe care n o să l termine. Esti prea blondă pentru Ewdin King. Dar totuşi ma întreb.. Ce o să cumperi? Ai o voce gingasă, de parca te ai simţii jenată că eşti fată bună. Mă întorc şi aud primele cuvinte spuse de tine.
-Buna. Lucrezi aici?
- M ai prins. Cauţi ceva?
- Nora Roberts.
- Bună alegere.
- În mod ciudat, simt o apreciere.
- ( Haha) Urmeaza-ma. O gasesti aici la autori celebri.
- ,, Autori celebri?" Credeam ca Roberts e puţin cunoscută.
- Seful meu ţine un raft plin cu celebritati, pentru a vinde mai bine.
- Atat de trist.
Am impresia ca am gasit fata potrivita. Oh stai. Nu porţi sutien? Şi vrei sa observ. Dacă eram într un film, te aş cuprinde şi am pune o printre rafturi .
- Fiţi amabil, ma grabesc.
E ofticat ca achizitioneaza Salinger când nu doreşte decât o pungă cu pufuleti înainte de a şi îneca amarul cu un Dan Brown.
- O zi frumoasa, dle!
-------
- Ok, o cumpăr.
- Bine, nu vei regreta.
- Sper
  Ai bani gheaţă să cumperi cartea, dar vrei să ştiu cum te cheamă.
-  ,, Casandra?"
- Da. Ai mei au fost nişte tâmpiţi. Dar mi se spune  Evea, iar tu eşti Ivan..
- Egor. Şi mi se spune Ivan.
- mhh. Nu imi urezi si mie o zi frumoasă?
- O zi frumoasă, Evea!
- Şi ţie, Ivan.
  Ai zâmbit, ai râs la glumele mele, mi ai spus cum te cheama, m ai intrebat si pe mine cum mă cheamă.
Da lumea îşi gaseşte ,,perechea". Cred in asta. Încerc sa fiu cât se poate de deschis. Am fost indragostit odata. Mi a frant inima, Evea. Mi a facut o rau de tot. Ar fi trebuit sa ma prind. Dar nu ne dăm seama cand suntem indragostiti. Ideea e, Evea.. că dragostea e cu năbădai. Băietii trebuie sa se protejeze. Trebuia sa ma asigur ca nu esti periculoasă. Pe google numele tău era glorios. Nu sunt multe Casandra Evea. Şi iata te! Toate conturile sunt publice. Vrei sa fii vazută, auzită, cunoscută. Desigur, m am lamurit. Născuta si crescuta pe Insula Lefkada. Un frate, Jimi, şi o soră, Maya. Chiar că părintii tai au fost tampiti sa va dea nume ca astea. Ai tai s au despartit cand aveai 13 ani. Tatal tau a disparut din peisaj. Ai absolvit facultatea de Litere la Brown. Cool! Dar ai picat in materie de pămpalăi. Cine e tipu asta, Evea? Ma rog
Ai postat asta la cateva ore după ce ne am intalnit. Îmi fac griji ca nu l ai mentionat pe tipul dragut din librarie.
Apoi una peste alta prietenul nostru, internetul, mi a dat si adresa ta. Ia uite ce casa cu ferestre mari si rotunde! Frumos, prea frumos. Jesus!De parca n ai vazut un film de groaza niciodata. Dar vrei ca lumea sa se uite nu? Am sa te intreb asta. Ce ar fi sa iesim? Doar tu si eu, eu si tu?
-----------------------------------------------------------
De dimineata ştiu din programu postat ca predai un curs la 6:30 numit Savana. La 10:00 predai Romantismul. Dl profesor evident vrea sa ti o traga. Dar esti desteapta. Il lasi sa creada ca are sperante. Ce e rau in asta? Dupa curs, te duci la cafeneaua ta preferata.
Oare eşti de mine, Evea?

DUMNEATAWhere stories live. Discover now