4|Derek

8.5K 233 20
                                    

Derek se ráno probere z neklidného spánku a s napětím kouká do stropu. Skoro nespal. Stále si přehrával tu scénu z auta, jak ho políbil!, pak scénu u Deatona, kdy mu oznámil, že se s ním musí milovat, pak opět jak ho políbil, poté Stilesův obličej při polibku, při všem.. Sakra, je v hajzlu. Zavzdychne si a překulí se na bok.

Těšil se, až Stiles přijede, až se mu omluví, až ho ucítí a pochopí, co si myslí (o něm), co cítí (k němu), ale nedokáže ho přečíst. Asi se to musí naučit? Ale je to tak těžké! Voní tak..neskutečně, chce ho v každé chvíli a stále se musí kontrolovat, aby neudělal nějakou blbost, když na něho jeho vlk stále křičí a vrčí: Přivlastnit! Stvrdit! Vzít!

Opravdu ho políbil! Jen tak! Cítil hned na to silnou sladkou vůni, ze které se mu udělala husina a doteď je z toho neklidný, ale hned na to ho zasáhla ledová smršť. Skoro jako..strach? Napadne Dereka zmateně. Čekal by asi vše, třeba zhnusení, kdyby se mu to nelíbilo, nebo i touhu, což pokládal za ten první pocit, ale strach? Čeho by se Stiles bál? Jeho? Ale to by pak nedávalo smysl jeho chování.. Musí zjistit, co si Stiles myslí.

Vlastně ho včera ucítil hned, jak přijížděl autobusem. A byl omámený. A tak rozhodně nebyl připravený na to se s ním vidět, nevěřil si. Byl příliš lákavý, přímo aby si ho přivlastnil.. A pak když ucítil jeho strach..a Dana, už se nekontroloval a v další chvíli se probral až pod zvukem svého jména z Stilesových úst, jak na něho bojácně zírá se slzami v očích.

Byl jeho! Konečně! Zavrčí jeho vlk spokojeně a něco Dereka napadne. On sám ho možná nevědomky považoval za rovnovážného člena už před tím, než odjel, proto se stal Stiles členem a Stiles sám tedy musel přetrhat ty jemná pouta, která ho k němu pojila, když nedošlo k žádnému „utvrzení" jejich pouta..Zajímavé. Napadne ho smutně a jde do koupelny, aby se trochu zprovoznil. Jak šíleně se musel k Stilesovi chovat? Jak se k němu choval pack?! Skutečně mu tolik záleželo jen na vůni a jen na ni dal? Fakt se nechápe..

Ale už to nikdy nedovolí, nevzdá se ho, opět! Jak mu řekl, klidně si ho i 100 krát vybojuje, přesto by opravdu uvítal tu druhou možnost..chce ho. Nelíbí..ne..nesnáší možnost toho, že jedna jeho chyba způsobí, že bude Stiles tak na ráně, tak nechráněný, aby si ho kdejaká alpha mohla přivlastnit, mít ho? To může jen on! Zavrčí zase jeho vlk a on si nad sebou povzdechne. Jak toho docílit?

Stiles teď ví, že ho pokládá za rovnovážného člena. Tedy musí tušit, že ho chce ne? Došlo mu to? A co je důležitější, chce ho taky? Přemýšlí Derek s polknutím, jak si nepřeje nic jiného.

Už pak k odpoledni kouká s povzdechnutím do prázdné ledničky a přemýšlí, co si udělá. Svůj pack má na pohovce, jediný Stiles chybí. A Derek mu dokonce i napsal, aby přišel, konečně, ale neodpověděl mu. Co to znamená? Ještě jednou si povzdechne Derek, když zjistí, že skutečně nic nemá a že si musí něco objednat. Náhle se ale ozve hlasité radostné vypísknutí od Scotta, že Derek ztuhne a z kuchyně se na něj s otázkou podívá. Ten zatím s úsměvem tancuje po pokoji.

„Píše Stiles. Že přijede. A to nejlepší? Přinese jídlo! Od něho!" zakřičí na vysvětlenou Scott a pokračuje v tom tanečku, že se k němu stejně nadšeně přidá i zbytek packu, až je Derek s jemným úsměvem pozoruje ze dveří, jak má radost. Přijde! Skutečně přijde! Nezanevřel na ně! Na něj! Vydechne si a konečně zavře stejně prázdnou ledničku.

Derek sedí na pohovce a napjatě sleduje televizi a čeká. Všímá si, jak si ho občas někdo z packu prohlédne, ale nekomentují to. Něco málo jim vysvětlil, že je teď se Stilesem čeká trochu stvrzování, ale rozhodně jim neřekl, v čem to spočívá. Že je jejich vztah velmi jemný a tedy i Stilesův vztah nebo pouto ke každému v packu, proto by se měli chovat hezky a ne jak předtím. S čímž hned souhlasili, že to s aktuální Stilesovou vůní ani jinak nejde. S čímž zase souhlasil Derek. Opravdu to jinak nejde.

STEREK | ZbytečnýWhere stories live. Discover now