INDICIUM

16 0 0
                                    

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019

Αν το διαβάζετε αυτό το μήνυμα, τότε σημαίνει ότι είναι πολύ αργά για εμένα.

Ονομάζομαι Ορέστης Στόλμπερκ. Είμαι Ελληνοαμερικανικής καταγωγής γιατρός. Ο πατέρας μου ήταν εύπορος δικηγόρος από το Ιλινόι των Ηνωμένων Πολιτειών. Η μητέρα μου ήταν μια καθημερινή κοπέλα από το Νομό Αχαΐας. Γνωρίστηκαν σε ένα επαγγελματικό ταξίδι του πατέρα μου. Εκείνη ήταν δεκαοκτώ χρονών και μόλις είχε τελειώσει το σχολείο. Εκείνος ήταν ήδη γνωστός δικηγόρος και είκοσι τεσσάρων χρονών. Όταν είδαν ο ένας τον άλλο, ένοιωσαν τα βέλη του έρωτα να τους χτυπούν. Ο πατέρας μου τότε πήρε την μητέρα μου και μετακόμισαν στην Αμερική. Ήμουν ο καρπός του ερώτα τους. Ενός έρωτα που δεν κράτησε πολύ. Ο πατέρας μου περνούσε πολύ χρόνο με την δουλειά του. Η μητέρα μου σταμάτησε να νοιώθει την φροντίδα του.

Μια μέρα όταν ήμουν δεκατριών χρονών πήγαμε με την μητέρα μου στο χώρο εργασίας του κυρίου Στόλμπερκ να του κάνουμε έκπληξη για τα γενέθλια του. Ανοίγοντας την βαριά ξύλινη πόρτα του γραφείου, είδα τον πατέρα μου να φιλιέται παθιασμένα με την γραμματέα του, καθώς εκείνη του έτριβε το πόδι. Η μάνα μου του ζήτησε διαζύγιο. Εκείνος στην αρχή δίστασε για να μην χαλάσει την δημόσια εικόνα του, αλλά μετά συμφώνησαν και οι δύο πως είναι καλύτερο να είναι χώρια. Δεν έχω παράπονο από τους γονείς μου. Ο πατέρας μου ήταν συνεπείς στις υποχρεώσεις του με την διατροφή μου και όποτε έβρισκε χρόνο να μας επισκεφτεί έφερνε δώρα και φαινόταν χαρούμενος που έβλεπε εμένα και την μητέρα μου. Ακόμα όταν έφτασα σε ηλικία σπουδών, πλήρωνε τα δίδακτρα της σχολής μου και μου βρήκε την καλύτερη Ιατρική Σχολή στην Αμερική.

Η σύνταξη αυτής της ηλεκτρονικής επιστολής είναι βαθύτατα επώδυνη για μένα. Μου είναι πάρα πολύ δύσκολο να συνειδητοποιήσω πόσο κακό μπορεί να γίνει όταν ξεχνάμε να ακούσουμε την εσωτερική φωνούλα που ουρλιάζει μέσα μας. Κάποιοι την αποκαλούν συνείδηση. Πρέπει πάντα να κάνουμε πρώτα ένα βήμα πίσω και να σκεφτούμε πριν πάρουμε την οποία σημαντική απόφαση. Όταν απλά τυφλά γινόμαστε δούλοι των συμφερόντων και των συναισθημάτων μας αυτό μπορεί να αποφέρει προβλήματα στους ανθρώπους γύρω μας και σε εμάς τους ίδιους. Βαθιά μέσα μου ένιωθα ότι δεν έπρεπε να πράξω όπως έπραξα. Όμως δεν ζητώ συγχώρεση. Μόνος μου εγώ ο ίδιος επέλεξα να κάνω ότι έκανα. Γράφω αυτή την επιστολή για να έχω καθαρή την ψυχή μου ότι βοήθησα τον καθένα από εσάς να τα βγάλει πέρα στο επόμενο στάδιο.

IndiciumWhere stories live. Discover now