Part 2/Shopping/

236 22 4
                                    

"Dobro jutro,ljepotice!",cula sam nježni glas iza sebe."Morning!",uzviknula sam još uvijek čitajući knjigu."Što čitaš?",Jessica se nagela nad knjigu."Nešto ljubavno..",promrmljala sam."Moraš prestati čitati te gluposti.",obratila mi se dok je sjedala na sjedalicu."Da,baš.",odsutno sam odgovorila."Koja je svrha zaljubljivati se u dečke iz knjige?",pitala me.

Zainteresiralo me ovo pitanje pa sam prebacila pogled na nju.Shvatila sam da je još uvijek u pidzami na smajliće."Romantični su,zgodni,nježni,dragi...",počela sam na prste nabrajati sve pridjeve koji su mi padali na pamet."I nestvarni.",dodala je ona."Dobro,što ti imaš protiv toga što ja čitam knjige?I uostalom,bar su bolji od ovih stvarnih.",rekla sam dižući se.

"Nemam ništa protiv,ali brinem se za tebe.",čula sam njen glas dok sam pokušavala dohvatiti mlijeko s police u kuhinji."Od kad je otišao zatvorila si se u taj svijet knjiga i filmova.Ne izlaziš iz njega..",rekla je tišim glasom.Naravno,znala sam na koga misli."Da,i?",pravila sam se da me nije dotaklo to što je rekla."Jednostavno sam izgubila vjeru u muški rod.",dodala sam još tišim glasom.

"Ali moraš krenuti ispočetka.Nećeš do osamdesete živjeti od ljubavnih priča s nestvarnim, savršenim likovima?!",rekla je i došla do mene."Možda i hoću.",odgovorila sam i osjetila da mi se suze nakupljaju u očima.Reagirala bi tako svaki put kad bi netko spomenuo Marka."Dušo..",Jessica me zaglila."A da mi otiđemo u jedan shopping danas?",veselo je upitala brišići mi suze."Neznam baš..",nesigurno sam uzvratila."Ajde...Osjećati ćeš se bolje.Vjeruj mi.",nagovarala me."Okejj...",pristala sam.

"Obuci ovo.",dobacila mi je svijetle jeans traperice."I ovo.",u ruke mi je doletila crna majica na bretele."Hladno je.",rekla sam na što mi je ona dobacila kariranu košulju crveno-crne boje."A čemu ovakvo odjevanje?",pitala sam je dok sam oblačila traperice."Pa,moraš se malo srediti..",rekla je proučavajući svoj kufer."Zašto?",još uvijek nisam odustajala.

"Možeš sresti nekoga.Žena uvijek mora biti spremna.",nasmijala sam se na ovu izjavu."Gotova!",uzviknula sam.Odmjerila me."Sad se idi našminkati.",naredila mi je."A dajj...",pobunila sam se.Ne volim se baš šminkati."Jedan put za svoju najdražu rodicu?",napravila je puppy face."Uredu.",tužno sam uzdahnula na što se ona pobjedonosno nasmijala.

Pažljivo sam stavljala maskaru na trepavice.Pogledala sam se u ogledalo.Ne izgledam loše.Moja lagano uvijena crvena kosa padala mi je na ramena,a na ustima mi se isticao crveni ruž."To se traži!",izjavila je Jess ulazeći u kupaonicu."Ovo je prvi i zadnji put.",obećala sam."Onda ćemo danas trebati pronaći tvoju srodnu dušu..",zezala me.Češljala je svoju dugu kosu."Sretno u tome!",uzviknula sam odlazeći u sobu.Obula sam svoje starke koje su imale uzorak zastave SAD-a.

"Spremna?",pitala sam Jess.Stvorila se ispred mene.Na sebi je imala crne traperice,majicu boje kave i crnu kožnu jaketu."Lijepa si.",rekla sam joj."Hvala ti.",osmijeh joj je zablistao."Nema na čemu.",uzvratila sam joj osmijeh i krenule smo.Zaključala sam vrata kuće.

"Pazi malo gdje hodaš!",izderala se Jessica na prolaznika koji se upravo zabio u nju."Oprosti.",digao je pogled i primjetila sam dečka tamne kose i zelenih očiju."Isprljao si mi starke...",kukala je Jess promatrajući svoje bijele starke.Lagano sam je udarila laktom.Napokon je podigla pogled."Vauu..",zaneseno je rekla gledajuci u dečka."Nešto si rekla?",zbunjeno ju je pogledao."Ne,ništa.Apsolutno ništa..",bubala je gluposti.

Dok je ona govorila shvatila sam da me neznanac promatra.Uzvratila sam mu pogled i nasmijala sam mu se."Mogu li se nekako iskupiti zbog tenisica?",pitao je,rukom pokazujući na Jessine starke."Jedno piće?",dodao je gledajući u mene."Pitaj nju.",rekla sam mu."Prihvačam.",rekla je Jess,na što smo se uputili do obližnjeg kafića."Inače,ja sam James.",predstavio se."Ja sam Jessica,a ovo je Marie.",rekla je pokzaujući na mene."Mogu se i sama predstaviti..",promrmljala sam i zaradila još jedan Jamesov osmijeh.

"Što ćete naručiti?",pitao je James dok je konobar stajao pokraj njega s blokom papira."Ja ću jednu kavu s mlijekom.",rekla je Jess konobaru."Ti?",James mi se obratio."Hmm,dajte mi jednu fantu.",rekla sam mu."Ja ću pivo.",rekao je konobaru i on je otišao."Koliko imaš godina?",pitala ga je Jess."20.Vi?",odgovorio je."17.",rekla sam sprečavajući Jess da odgovori umjesto mene."Ja imam 18.",rekla je ona."Oo,pa vi ste još male..",zezao nas je.

Još dugo smo pričale s njim.Bio je dobro društvo.Svako malo bih osjetila kako me promatra.Kao da je samo mene primjećivao.Nešto mi je bilo čudno u vezi njega.Rekao nam je da je iz predgrađa Pariza,da ide na fakultet,ima sestru i brata...Pa,skoro cijeli životopis,ali ipak sam bila sve sigurnija da nešto skriva."A gdje trenutno živiš?",uputila sam mu pitanje.Zvučalo je kao da ga izazivam.Ustvari i jesam."Pa,rekao sam vam.",činilo se kao da mu nije bilo drago ovo pitanje.Ha!Pogodila sam bolnu točku."Nisi.",rekla sam pomalo zavodljivo."Rekao si odakle si ali ne i gdje živiš.",rekla sam mu.

"Jeli to toliko važno sad Marie?",Jess me prijekorno upitala."Njeno je pravo pitati.",rekao je James."Živim...",nastavio je.Nagnula sam se prema njemu kako bih bolje čula."U Tasmaniji.",napokon je dovršio."Tasmaniji?!",podigla sam obrvu.Bila sam sigurna da se zeza samnom."Da.",rekao je,a lice mu nije otkrivalo tragove laganja."A što radiš tamo?",upitala sam ga ponovno."To ćemo ostaviti za neki drugi put.",rekao je i namignuo mi je.

On i Jess nastavili su pričati o nekim ne zanimljivim temama.Ja sam se isključila i razmišljala o tome što je maloprije rekao.

Jeli moguće da je James kriminalac ili tako nešto?

Vjerovatno je ovo moja luda mašta.Nasmijala sam se na pomisao da ovako nježan momak ubija ljude.

"Cure moje,ja vam moram ići.",rekao je ustajući se."Već?",razočarano je upitala Jess.Njoj je očito bilo zabavno u njegovom društvu.Ja ne dijelim isti osjećaj."Imam obaveza.",rekao je i opet mi je zazvučao tajanstveno."Ti i tvoja glupa mašta..",prekorio me glasić unutar mene.

"Ali znate što?Moj prijatelj Nate večeras ima tulum i jako bih volio da dođete.",pogled mu je bio uprt u mene."Neznam baš...",pokušavala sam naći jedan razuman razlog da neidemo na taj tulum."To bi bilo super!",oduševljeno je uskliknula Jessica."Znači dolazite?",digao je obrvu.I ponovno su njegove oči od mene zahtjevale odgovor."Apsolutno!",potvrdila je Jess."Marie?",nije obraćao pažnju na Jess.Nemogu je razočarati."Možeš ti to.",rekla sam sama sebi."Aa, hoćemo..",uzdahnula sam."Super.",rekao je veselo."Vidimo se!",doviknula mu je Jess dok se probijao kroz skupinu ljudi.Mahnuo nam je rukom.

"Morala si pristati..",promrmljala sam."Marie,on je sjajna prilika za tebe..",počela je dugo očekivani govor,usput pogledavajući haljine u izlogu."...jesi li vidjela kako te gleda?Pa najradije bi skočio na tebe.To što dečko ima manire pa ti se pokušava svidjeti,e to je druga stvar!",pričala je.

Nije me osobito zanimao njen govor o tome kako bih trebala unaprijediti svoj ljubavni život,pa sam odmjeravala ljude u prolazu."Marie!Slušaš li ti mene?!",stala je ispred mene,a ruke su joj bile na kukovima."Da...",promrmljala sam."Trebala bi pokušati s njim.",rekla je ozbiljno.

Neznam zašto,ali uhvatio me smijeh i počela sam se glasno smijati.Ljudi na ulici počeli su me blijedo gledati."Što je smiješno?",pitala je,već pomalo ljuta Jessica."Ja?S njim?",između naleta smijaha sam progovorila."Da!Ti s njim!",derala se."Ne hvala.",rekla sam kad sam se napokon prestala smijati.

 Autor's note:

Iako je skroz malo readsa na prvom dijelu objavila samovaj  jer kao što sam rekla prva tri dijela su uvod ismatram da će te nakon njih odlučiti hoćete li nastaviti čitati..

Nadam se da će vas više ovo pročitati,a ja sutra objavljujem treći dio..

Land of Magic/l.h./Where stories live. Discover now